Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ (1): Ο ΔΑΚΡΥΒΡΕΚΤΟΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
                                                                                                           
 twitter: @egerssi

Κατά την δεκαετία του ΄60, δηλαδή τη δεκαετία του καλού σατυρικού και πραγματικού ελληνικού κινηματογράφου, μεγάλοι συγγραφείς και σεναριογράφοι, όπως ο Αλέκος Σακελάριος, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Δημήτρης Ψαθάς και τόσοι άλλοι, δημιούργησαν καταπληκτικές ταινίες, όπου πραγματεύονταν με χιουμοριστικό τρόπο την ανικανότητα, την ραδιουργία, την απατεωνιά, την ψευτιά και την αλαζονεία των πολιτικών προσώπων της εποχής. Τέτοια σατυρικά-κινηματογραφικά αριστουργήματα ήταν επί παραδείγματι, το «ζητείται ψεύτης» και το «υπάρχει και φιλότιμο» (Μαυρογιαλούρος).

Παρ΄ ότι λοιπόν, παρήλθαν από τότε πολλές δεκαετίες, εν τούτοις τα σημερινά παχύδερμα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, εξακολουθούν και διακρίνονται από τα ίδια ευτελή και απαξιωτικά χαρακτηριστικά, εκείνων των πολιτικών τους προγόνων. Ίσως όμως, σήμερα να μπορούσαμε να τους προσάψουμε και την ατιμωτική κατηγορία των προδοτών, από τη στιγμή που στην εποχή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων έχουν εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και έχουν εξαθλιώσει πλήρως τον Ελληνικό λαό.

Έτσι, στο σημερινό μου άρθρο θα ασχοληθώ με ένα τέτοιο πολιτικό πρόσωπο, καταγράφοντας με ακρίβεια ένα απόσπασμα ομιλίας του. Από εσάς θα ζητούσα να αναγνωρίσετε τον σύγχρονο «Μαυρογιαλούρο», πριν τον αναφέρω παρακάτω: «…Γνωρίζω την ανηφόρα που θα συνεχίσουμε, για καιρό, να ανεβαίνουμε, ως λαός και ως χώρα. Γι΄ αυτό και πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων…Όχι, σε αυτόν τον τόπο δεν αρμόζει να γίνουμε το κλοτσοσκούφι κανενός! Σε αυτόν τον τόπο αρμόζει μόνο η Ευθύνη της Ανόρθωσής του, και η Ελπίδα που οφείλουμε όλοι να δώσουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον τους!...Κάθε μέρα βλέπει γύρω του ο καθένας μας, δυστυχία, απελπισία, απόγνωση, ψυχολογία κατάθλιψης. Φόβο, διάχυτο φόβο για το αύριο και οργή για το σήμερα. Βλέπει λουκέτα στους δρόμους, βλέπει ανέργους, βλέπει οικογένειες με δυο εισοδήματα ως χθες, σήμερα να μην έχουν κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις τους να έχουν ανέβει. Βλέπει και ξέρει ότι οι ακάλυπτες επιταγές έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι έχουν γίνει αληθινή βόμβα στα θεμέλια της αγοράς. Βλέπει μια ολόκληρη μεσαία τάξη να μην έχει που να πιαστεί, τι να ελπίσει. Βλέπει μια νεολαία χωρίς αύριο κι έναν ολόκληρο λαό να ακούει καθημερινά να τον προσβάλλουν και να τον καθυβρίζουν. Και κάθε τόσο να του λένε ότι τον “σώζουν”! και μετά από κάθε “σωτηρία” η κατάσταση να γίνεται πιο απελπιστική! Να έρχεται νέα κρίση. Και να τον …ξανά-σώζουν. Και να τον βεβαιώνουν ότι “μπήκε πάτος στο βαρέλι”. Κι ύστερα πάλι νέα κρίση, νέα κατάρρευση δίχως “πάτο”. Και νέα “σωτηρία”, με καινούργια χαράτσια. Που κανείς δεν ξέρει πως θα πληρωθούν…Προφανώς δεν μας λένε την αλήθεια. Όμως, με αυτό το περιστατικό ξεκίνησε μια οξύτατη κρίση αξιοπιστίας  της κυβέρνησης, απέναντι στους εταίρους μας. 


Την κρίση αυτή την πλήρωσε ο ελληνικός λαός, και ιδίως η μεσαία τάξη. Και έτσι ακούσαμε από το βήμα αυτό την περασμένη Κυριακή το έκτο χαράτσι στα ακίνητα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το οποίο μάλιστα θα είναι διπλάσιο απ΄ όσο μας είπαν στην αρχή. Και καλούνται να το πληρώσουν και οι άνεργοι και οι ανήμποροι, υπό την άμεση απειλή να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα! Τι είναι αυτό; Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας; Δεν είναι ομολογία αδιεξόδου; Δεν θα χειροτερέψει την κρίση; Θέλουν να μας πουν ότι όλα πηγαίνουν καλά; Κι ότι τώρα με τους νέους ατέλειωτους φόρους που θα πληρώσουμε, θα βγάλουμε και “πρωτογενή πλεονάσματα” του χρόνου; Και θέλουν να το πιστέψουμε; Με την ύφεση που βαθαίνει στο 6%; Με το δημόσιο να μην πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Αυτό θέλουν να πιστέψουμε; Οι ίδιοι το πιστεύουν; Δεν νομίζω. Και για να κλείσουμε με τα σημερινά και τα τρέχοντα: Πρώτα από όλα τα χαράτσι: Το νέο χαράτσι δεν μπαίνει για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Μπαίνει επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Κι επειδή έχουν ήδη παραλύσει την οικονομία. απευθύνομαι στην κυβέρνηση: Δεν αναστηλώνετε έτσι την αξιοπιστία της Ελλάδος στο εξωτερικό. Αποδέχεστε πράγματα που εσείς οι ίδιοι θα τα βρείτε ανεφάρμοστα. Καταδιώκετε την ιδιοκτησία! Κυρίως τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Χάνετε τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας μέσα στην Ελλάδα…». 
 Αγαπητοί φίλοι, όλα τα παραπάνω ποιος νομίζετε πως τα είπε; Μήπως ο Τσίπρας, μήπως ο Καμμένος, μήπως ο Μιχαλολιάκος; Όχι βέβαια! Όλες αυτές τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τις διατύπωνε, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2011 ο πάλαι ποτέ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚOΣ, δακρύβρεχτος σαλτιμπάγκος πολιτικός, Αντώνης Σαμαράς. Ναι τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβλεπε τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής για την κοινωνία και την πατρίδα μας. Και σήμερα αυτός ο χρεοκοπημένος πρωθυπουργός, έρμαιο ανδρείκελο της πολιτικής της νεοναζιστικής Γερμανίας συμμετέχει υποτασσόμενος απόλυτα στην διάλυση της Ελλάδας μας. 
Ωστόσο, αγαπητοί φίλοι, στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να παραθέσω ένα ακόμη χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ίδια ομιλία-δέσμευση του σημερινού Πρωθυπουργού και το οποίο αποδεικνύει την γνώση του στο απόλυτο στυγερές έγκλημα κατά της πατρίδας και του λαού της: «…Στο χέρι μας είναι να σηκωθούμε. Οι Έλληνες μπορούμε! Κι αυτό μας φέρνει στο άλλο μήνυμα που έχω σήμερα να σας πω. Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Να καταλάβουμε, ότι για να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να αρχίσει η Ανάκαμψη αμέσως. Όχι μετά από ένα-δυο χρόνια. Όχι πρώτα να μειώσουμε τα ελλείμματα κι ύστερα να δούμε τι θα γίνει με την Ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Αλλά το ακριβώς αντίθετο. Να ανακάμψουμε αμέσως, για να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα και να ελεγχθεί το χρέος…». 
        Δυστυχώς όμως, μόλις έγινε Πρωθυπουργός έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε και υποσχόταν το 2011, ακολουθώντας κατά γράμμα και συμπλέοντας ξεκάθαρα με όλες εκείνες τις προδοτικές-μνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο δρόμο της καταστροφής, σε ένα δρόμο δηλαδή, χωρίς γυρισμό. Έτσι, οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του τότε στην ΔΕΘ, όπως και τα Ζάππειο 1, 2, 3, αυτού και της πολιτικής καμαρίλας του (Μηταράκης, Σταικούρας, Λαζαρίδης, Μουρούτης κ.α.) έχουν ήδη παραπεμφθεί στον κάλαθο ανακύκλωσης της ΝΔ και έχουν καταδικαστεί ήδη από τον Ελληνικό λαό. Άλλωστε, την νεοταξική και νεοφιλελεύθερη πολιτική Σαμαρά, την εξοβελίζουν και οι πλέον σκληροί Σαμαρικοί, όπως η ιστοσελίδα antinews.gr στις 3/8/2013, με το άρθρο: «Το πρόγραμμα της τρόικας δεν σώζει την Ελλάδα, την αποτελειώνει…».

                        http://www.antinews.gr/2013/08/03/223619/       

 Τελειώνοντας, θα μου επιτρέψετε να καταγράψω άλλο ένα επίκαιρο σημείο από την ίδια ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην 78η ΔΕΘ: «…Όμως, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που κόβει τις πιο χαμηλές συντάξεις, προσέλαβε στο κράτος τουλάχιστον 25 χιλιάδες μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το κομματικό κράτος σε όλη του την μεγαλοπρέπεια…»! Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν, επί τάπητος κ. Σαμαρά, είναι πολύ απλό! Γιατί αναστατώνετε επί τόσο χρονικό διάστημα την Ελληνική κοινωνία με το “πρόγραμμα κινητικότητας” και δεν απολύετε τους τελευταίους προσληφθέντες “πρασινοφρουρούς”;  

Συνεπώς, φίλες και φίλοι, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ίδιος ο οποίος συγκυβερνά με όλους εκείνους που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε για την υποταγή τους στην τρόικα και εις γνώση του καταδικάζει σε γενοκτονία τον Ελληνικό λαό και σε αφανισμό την πατρίδα μας. Αυτός ο πολιτικός ολετήρας είναι απόλυτα εξαρτημένος από τον νέο νεοναζιστικό άξονα, σχετιζόμενος απόλυτα με το οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της πολυεθνικής εταιρείας Siemens στη χώρα μας, ναυαρχίδας της γερμανικής βιομηχανίας. Αυτό το τεραστίων μεγατόνων σκάνδαλο, που δεν αφήνουμε να κλείσει, παρά τις πιέσεις, η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και ο υπογράφων, θα είναι η αρχή και το τέλος της «βασιλείας» του Αντώνη Σαμαρά.

                                                                                                            (Συνεχίζεται)

            Με την ελπίδα πως ο Ελληνικός λαός θα ξυπνήσει από το λήθαργό του και την ευχή πως σύντομα θα ξημερώσει η λευτεριά της πατρίδος μας!

                            
              

                              
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου