Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΚΑ!Ένιψε τα χείρας του και προώθησε στο Υπουργείο Οικονομικών  παρακλητική επιστολή αντιρρησία συνείδησης του ΑΜΚΑ. Το υπουργείο με τη σειρά του απάντησε ότι όσοι αρνούνται να παραλάβουν ΑΜΚΑ δεν θα έχουν σύνταξη ούτε φάρμακα εφ’ όρου ζωής!!!

· Αν ένας τρελός απειλεί να πέσει στο κενό από την ταράτσα πολυκατοικίας,  κινητοποιείται ολόκληρος κρατικός μηχανισμός για να τον σώσει. Τους αρνητές όμως του ΑΜΚΑ το κράτος τους σύρει στο θάνατο!

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Σε αργό θάνατο οδηγούνται οι αρνητές του ΑΜΚΑ, με ευθύνη της Κυβέρνησης και προσωπικώς του Πρωθυπουργού ο οποίος ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας του χωρίς να απαντήσει σε παρασημοφορηθέντα απόστρατο, αξιωματικό-αρνητή του ΑΜΚΑ! Περιορίστηκε μόνο στο να προωθήσει την επιστολή του τελευταίου στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο με τη σειρά του δήλωσε ορθά-κοφτά ότι εάν οι αρνητές του ΑΜΚΑ δεν υποκύψουν και συνεχίζουν να αρνούνται να πάρουν ΑΜΚΑ, τότε τους κόβεται η σύνταξη και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Πρόκειται για εν ψυχρώ αναλγησία της κυβέρνησης. Διότι ακόμη και αν συμφωνήσουμε όλοι, ότι  οι άνθρωποι αυτοί από παραλογισμό ή θρησκευτική …τύφλωση αρνούνται να λάβουν τον περιβόητο αριθμό ΑΜΚΑ, η κυβέρνηση διαπράττει έγκλημα με το να τους σύρει στον θάνατο.

Εάν ένας παράφρων βρεθεί στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας και απειλεί να πέσει στο κενό, κινητοποιείται ολόκληρος κρατικός μηχανισμός για να τον σώσει. Στην περίπτωση όμως αυτή, το κράτος με απίστευτο κυνισμό λέει στους αρνητές του ΑΜΚΑ να επιλέξουν: «ΑΜΚΑ ή θάνατο»!!!   

Διαβάστε τη σπαρακτική επιστολή του απόστρατου αξιωματικού προς τον Σαμαρά και στη συνέχεια την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Τα κυριότερα σημεία της:

«Το 2002 το ΓΕΝ μου κοινοποίησε ένα δελτίο αναγγελίας του Υπουργείου Εργασίας για να συμπληρώσω διάφορα στοιχεία μου και να υπογράψω, ώστε τα στοιχεία αυτά να καταχωρηθούν σε ηλεκτρονικό σύστημα διακυβέρνησης «ΑΜΚΑ ΗΔΙΚΑ Α.E.» σε ανώνυμη εταιρία να καταχωρηθούν στοιχεία ανώτερου Αξιωματικού.

…Τότε εγώ (σύμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό περί αναφοράς αξιωματικών) υπέβαλλα σχετική αναφορά ως πλωτάρχης Π.Ν. προς την ηγεσία ΓΕΝ/Β3/ΙV  αναφέροντας ότι δεν επιθυμώ να καταχωρηθώ στο εν λόγω σύστημα για τους θρησκευτικής και συνταγματικής συνειδήσεώς μου.

Μετά όπως εκτιμώ απ' τα γεγονότα το ΓΕΝ αφού αξιολόγησε και σεβάστηκε την θέση ανωτέρου Αξιωματικού απήντησε στο εν λόγω υπουργείο για τους λόγους που δεν πρέπει να καταχωρηθώ στο εν λόγω σύστημα (ΑΜΚΑ ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).

Στη συνέχεια το υπουργείο πρέπει να έκανε δεκτή την αναφορά μου και δεν με καταχώρησε στο σύστημα αυτό μέχρι και τώρα.

Το 2003 με προεδρικό διάταγμα απεστρατεύθην ως ευδοκίμως τερματίσας με τον βαθμό που κατείχα. Αντιπλοίαρχος με 40 έτη συντάξιμα, στη συνέχεια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών τα δικαιολογητικά στοιχεία μου προκειμένου να εκδώσει την προβλεπόμενη Πράξη για συνταξιοδότηση μου με βαθμό Πλοιάρχου και αποδοχές Αρχιπλοιάρχου! (τα 2/3).

Το Υπουργείο Οικονομικών στη συνέχεια αφού έλαβε υπόψη όλα τα νόμιμα υπηρεσιακά έγγραφα/στοιχεία μου εξέδωσε τη σχετική πράξη συνταξιοδότησης μου διατάσσοντας το δημόσιο (δηλαδή Γ.Λ.Κ. και Π.Ν.) και σύμφωνα με την αυστηρή διάταξη Προέδρου Δημοκρατίας νόμος υπ' αριθμ. 2084 Άρθρο3 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 165 Α' 7 Οκτωβρίου 1992  να μου καταβάλει το Γ.Λ.Κ. την καθορισμένη δικαιούμενη σύνταξη μηνιαίως και να παρέχει την υγειονομική περίθαλψη εμένα και της οικογένειας μου εφ’ όρου ζωής.

…Το 2009 αφαιρέθηκε δεξιός νεφρός μου λόγω κακοήθειας στο Ν.ΝΑ. έχω βαριάς μορφής πρόπτωση μητροειδούς βαλβίδας με επιφύλαξη κινδύνου επεμβάσεως για αλλαγή βαλβίδας, έχω χρόνια υπέρταση και μεγάλο ουρολογικό πρόβλημα. Δόξα τω θεώ δεν παραπονούμε για αυτά.

…Στις 22/1/2013 το Υπουργείο Οικονομικών μου αποστέλλει νέα αναπροσαρμογή σύνταξης διατάσσοντας και πάλι το δημόσιο να μου καταβάλλει τη δικαιούμενη νέα προκαθορισμένη σύνταξη μηνιαίως και να παρέχει την προβλεπόμενη περίθαλψη υγείας.

Η χαριστική βολή αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ εβλήθη από τον Γ. Δ/ντή Γ.Λ.Κ. Ντούσκα την 25/4/2013 ο οποίος ως εκτελεστής-δήμιος ανθρώπινης ζωής με απείλησε ξανά ότι μέχρι 30/5/2013 δεν καταχωρηθώ στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΑΜΚΑ ΗΔΙΚΑ ΑΕ) θα διακόψει οριστικά εφ’ όρου ζωής την σύνταξή μου, χρήματα που κατέβαλα στο Π.Ν. κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου με πολύ μόχθο και αίμα.

Στις 22/5/2013 με πλήρη απογοήτευση και θλίψη καταβεβλημένο από την απάνθρωπη αντιμετώπιση παρουσιάζομαι αυτοπροσώπως μαζί με μια ομάδα Ελλήνων Ορθοδόξων χριστιανών και εκπροσώπων Ορθοδόξων Συλλόγων στο «δήμιο-εκτελεστή» της ζωής μου κ. Ντούσκα και του εξέφρασα την θλιβερή κατάσταση στην οποία με έχει φέρει, την απογοήτευση και τον αποτροπιασμό μου ότι αυτό που κάνει είναι απάνθρωπο, εγκληματικό και αντισυνταγματικό.

Δεν έχω κανένα εισόδημα και η σύζυγος μου επίσης, δεν έχουμε περίθαλψη και τα βασικά αγαθά για επιβίωση, πώς θα πληρώσω την εφορία του 2011 και του 2012 (και επιπλέον όπως μου είπαν στην εφορία αν και δεν έχω πλέον εισόδημα) το ίδιο Υπουργείο θα μου επιβάλλει τεκμήριο επιβίωσης, ενός αυτοκινήτου 8ετίας και ίσως για ημιτελές σπίτι που παρόλο που προσπάθησα  να κτίσω, σταμάτησε η αποπεράτωση του οριστικά.

Ούτε  κάρτα ανεργίας, ούτε βιβλιάριο απορίας δεν μας βγάζουν, ούτε επίδομα απορίας θα μας δώσουν και ούτε μας χορηγούν φάρμακα από κοινωνικό φαρμακείο, ούτε ιατρικές εξετάσεις μπορούμε να κάνουμε, σε κοινωνικά ιατρεία γιατί όλοι μου λένε «είσαι ψεύτης και δεν σε  πιστεύουμε ότι είσαι ανασφάλιστος και άπορος αφού είσαι πλοίαρχος απόστρατος του Π.Ν .

Σας παρακαλώ, αν άγγιξα λίγο την καλοκάγαθη και ευγενή καρδιά σας κάνετε κάτι. πως θα επιβιώσει  η οικογένειά μου χωρίς ακραίες ενέργειες  παραβατικότητας που με ωθούν να  προβώ, ανεγκέφαλοι δημόσιοι λειτουργοί  και όχι βέβαια η κυβέρνηση που πασχίζει να σώσει την πατρίδα μας Όλοι αυτοί μεταβιβάζουν την ευθύνη στον Κύριο Πρωθυπουργό.

Το καλό αυτό εύχομαι να το βρει η ψυχή σας από τον Θεό. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Συγχωρέστε με για την ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΝΟΥ, ο Καλός Θεός να σας δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε το δύσκολο και σοβαρό έργο που έχετε αναλάβει ώστε να βγάλετε την πατρίδα μας από αυτή την δεινή κρίση που περνάει».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Ή ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΜΚΑ Ή …ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ»! 
Απίστευτα κυνική ήταν η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, τουτέστιν οι κ.κ. Στουρνάρας-Σταϊκούρας στην διαβιβασθείσα από τον κ. Σαμαρά, επιστολή του απόστρατου αξιωματικού-αρνητή του ΑΜΚΑ:
«Απαντώντας στην από 12-6-2013 επιστολή σας η οποία μας εστάλη από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού (σχετ. έγγραφο Δ/4870/20-6-13) σας πληροφορούμε τα εξής:
1.      Για τη δημιουργία ενιαίου αρχείου συνταξιούχων και τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεων των Νόμων 3865/2010, 4051/2012 και 4093/2012. Είναι απαραίτητη η ταυτοποίηση του συνταξιούχου μέσω του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Η ταυτοποίηση αυτή, καθώς και η κατά περίπτωση περικοπή των συντάξεων βάσει των διατάξεων των προαναφερόμενων νόμων διενεργείται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Σε περίπτωση δε που δεν προσκομίζονται από τον ενδιαφερόμενο τα σχετικά στοιχεία, η σύνταξή του διακόπτεται και του επαναχορηγείται όταν προσκομίσει τα στοιχεία αυτά.  Σημειώνεται ότι προκειμένου να υπάρχει ασφαλής ταυτοποίηση του συνταξιούχου, απαραίτητα για την ΗΔΙΚΑ ΑΕ είναι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ.
2.      Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει καταβολή της σύνταξης χωρίς την ύπαρξη και των δύο ανωτέρω στοιχείων. Άλλωστε η καταβολή αυτή θα απαιτούσε τη δημιουργία ενός υποαρχείου, με στοιχεία μη ταυτοποιημένων συνταξιούχων, στο οποίο ο καθένας θα μπορούσε να ζητήσει και να υπαχθεί για διάφορους λόγους, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την ευνοϊκότερη  αντιμετώπιση των προσώπων αυτών ως προς τον υπολογισμό των μειώσεων των συντάξεών τους (μικρότερη μείωση της σύνταξής τους), προκαλώντας ανισότητα σε βάρος όλων των άλλων συνταξιούχων της χώρας, οι οποίοι ενδεχομένως να λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη από τα εν λόγω πρόσωπα.
3. Άλλωστε, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, ουδεμία αντίρρηση έχει εκφραστεί για την απόδοση ΑΜΚΑ Km επιπλέον το Δημόσιο συνταξιοδοτεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα 130.000 στρατιωτικούς καθώς κατ 4.500 ιερείς, οι οποίοι φυσικό και δεν έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την απόδοση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Κατόπιν των ανωτέρω προκειμένου να σας επαναχορηγηθεί η σύνταξή σας θα πρέπει να προσκομίσετε στην Υπηρεσία Συντάξεων του ΓΛΚ βεβαίωση ΑΜΚΑ.
Ο Διευθυντής κ.α.α
Μαρία Φραγκιά»

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: «Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ. ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ»
Μετά από τις εξελίξεις αυτές, συνομιλήσαμε με τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Ανδρέα Παπαστάμου.

 Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους αρνητές του ΑΜΚΑ. Πώς το αντιμετωπίσατε;
Παπαστάμου: Είναι ολόκληρη ιστορία. Έγραψα τη λίστα και πρόκειται για πάνω από 200 άτομα. Την έστειλα στον κ. Σταϊκούρα αλλά από ‘κει και πέρα δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους επίσης, μου είπανε ότι εφόσον δεν υπάρχει ο ΑΜΚΑ δεν μπορεί να χορηγηθεί σύνταξη. Το θέμα όμως είναι πώς μπορούν να πληρωθούν αυτοί οι έρημοι άνθρωποι! Όμως, και αυτοί που αρνούνται να παραλάβουν ΑΜΚΑ δεν πράττουν σωστά. Ανήκουν στο παλαιό ημερολόγιο. Μίλησα λοιπόν με τον Μητροπολίτη του παλαιού ημερολογίου στον Πειραιά, καθώς επίσης και με την δική μας επίσημη εκκλησία στην Αθήνα και καμία εκκλησία δεν λέει ότι ο ΑΜΚΑ είναι αριθμός του σατανά. Αυτό τους το έχει πει στην Κρήτη κάποιος μοναχός, με συνέπεια να τους έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση. Σας ξανατονίζω, τόσο η Μητρόπολη των παλαιοημερολογιτών όσο και η επίσημη Ορθόδοξη εκκλησία δεν αναφέρουν πουθενά ότι ο ΑΜΚΑ είναι σατανικός αριθμός τον οποίο δεν πρέπει να παραλαμβάνουν οι χριστιανοί. Εν τούτοις αυτοί οι άνθρωποι επιμένουν. Αλλά ακόμη και ειδική ρύθμιση να γίνει γι’ αυτούς, πάλι θα βρεθούν στο ίδιο αδιέξοδο. Και αυτό διότι τα στοιχεία τους θα πρέπει να καταχωρηθούν σ’ ένα κομπιούτερ. Πάλι θα πρέπει να πάρουν έναν ειδικό αριθμό. Αλλά και το νούμερο αυτό μπορεί να το θεωρήσουν… σατανικό! Θεωρώ ότι υπάρχει ευθύνη και της επίσημης Εκκλησίας και των παλαιοημερολογιτών. Πρέπει να …μαζέψουν αυτόν τον μοναχό στην Κρήτη που τους έχει ανάψει το φυτίλι. Τους δημιουργεί πλύση εγκεφάλου. Είναι δυνατόν να μην έχει ο άνθρωπος την ταυτότητά του με τον αριθμό ή τον ανάλογο αριθμό του ΑΜΚΑ και όλα αυτά να τα βαφτίζει ένας μοναχός «σατανικά», παρασύροντας κόσμο; Η Εκκλησία οφείλει να τον μαζέψει.

Το κοινωνικό κράτος όμως κύριε Παπαστάμου πού είναι; Θα τους αφήσει να πεθάνουν για μια …λόξα τους;
Παπαστάμου: Το κοινωνικό κράτος τούς δίνει την σύνταξή τους, τούς δίνει την ασφάλειά τους, τούς τα δίνει όλα.
Υπό την αίρεση όμως ότι θα έχουν τον ΑΜΚΑ.
Παπαστάμου: Ναι, αλλά αυτό που ζητάνε δεν προκύπτει θεολογικά. Σας επαναλαμβάνω, κανείς από τους ιεράρχες, τόσο του ΓΟΧ όσο και της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν έχουν καταφερθεί κατά του ΜΚΑ ούτε εγκύκλιος υπάρχει εναντίον του. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν παρασυρθεί.
Κανείς όμως δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι το ΑΜΚΑ εμπεριέχει προσωπικά δεδομένα του κάθε ατόμου. Από την ημερομηνία γέννησης μέχρι τι εξετάσεις έχει κάνει ή ποια φάρμακα παίρνει.
Παπαστάμου: Σωστά. Αυτά όμως είναι προσωπικά δεδομένα του κάθε ατόμου. Δεν μπορεί κάποιος ο άλλος να δώσει το δικό σου ΑΜΚΑ και να νοσηλευτεί στη θέση σου. Τα στοιχεία του ΑΜΚΑ είναι προσωπικά και ανήκουν στον κάτοχό του και μόνο. Στο νοσοκομείο θα μπει κάποιος με το δικό του ΑΜΚΑ. Είναι πολύ πρακτικό, με έναν αριθμό να συνδέονται όλες οι υπηρεσίες και να ξέρει ανά πάσα ώρα  το Υπουργείο Υγείας εάν κάποιος είναι ασφαλισμένος ή όχι, από πού παίρνει σύνταξη κ.λ.π. Είναι πρακτικό και το έχουν όλες οι προηγμένες χώρες του κόσμου.  
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΟΥ (Παλαιοημερολογιτών): «ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…»
Ζητήσαμε τις απόψεις και του κ. Μιχάλη Τερζάκη, εκπροσώπου Τύπου του Μητροπολίτη Πειραιώς Γερόντιου (Παλαιοημερολογιτών).
Τερζάκης: Μια ομάδα μοναχών στην Κρήτη έχει αναστατώσει τον κοσμάκη και λέει ότι ο ΑΜΚΑ είναι σατανικός αριθμός! Μήπως μας πουν ότι και η πολιτική ταυτότητα που πήραν από την αστυνομία έχει και αυτή σατανικό αριθμό; Στο βιβλιάριο του ΙΚΑ που υπάρχει ο αριθμός μητρώου, μήπως είναι και αυτός σατανικός αριθμός; 
Είναι δίκαιο όμως ο νόμος να στερεί σύνταξη και κοινωνική ασφάλιση σε όσους αρνούνται να πάρουν τον ΑΜΚΑ;
Τερζάκης: Ο νόμος του κράτους είναι νόμος. Οι κύριοι αυτοί νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου; 
Με αυτό τον τρόπο όμως οδηγούνται στον θάνατο. Η Εκκλησία τι θα κάνει, θα τους αφήσει να πεθάνουν; Δεν πρέπει να τους περιθάλψει;
Τερζάκης: Πρέπει μια αντιπροσωπεία τους να επισκεφτεί τον αρχιεπίσκοπο του πάτριου ημερολογίου τους κ. Καλλίνικο, ώστε να βρεθεί μια λύση. Αυτό που κάνουν πάντως, είναι καθαρή αυτοκτονία. Είναι ακραία πράξη…
Ακραίο δεν είναι και αυτό που κάνει η Πολιτεία να τους στερεί τη σύνταξη;
Τερζάκης: Επαναλαμβάνω: αντιπροσωπεία τους πρέπει να επισκεφτεί τον αρχιεπίσκοπο του ΓΟΧ και από κοινού να κάνουν διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό ή τον Υπουργό Παιδείας. 

"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου