Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ! ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Πριν από μερικές μέρες το λιμενικό συνέλαβε Έλληνες πολίτες γιατί τοποθέτησαν την ελληνική Σημαία, σε ελληνική βραχονησίδα. Συγκεκριμένα, στη βραχονησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα, ανοικτά της Σαμοθράκης... (ανατολικά της Θάσου, νότια της Αλεξανδρουπόλεως). 
Όπως αναφέρει το defencenet πήγαν να κάνουν το αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Γύρω στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία. Μόλις ύψωσαν τη σημαία, άντρες του Λιμενικού έσπευσαν και αφού την κατέβασαν, οδήγησαν τους δύο άντρες στη λιμενική αρχή της Σαμοθράκης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, όπου και μετά από αρκετές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι. 
Το ερώτημα είναι: Οι λιμενικοί υπαλληλοι εκτελούσαν εντολές της κυβέρνησης; Δηλαδή όποιος υψώνει ελληνική σημαία συλλαμβάνεται ή αυθαιρέτησαν; Εάν ισχύει το δεύτερο πρέπει να λογοδοτήσουν. Εάν όμως έχουν λάβει εντολές, τότε έχουμε να κάνουμε με ακόμη μία -ερήμην του λαού- προδοσία! Έχουν κανονίσει να χαρίσουν το Αιγαίο στους Τούρκους και τα κάνουν ΄πολα αυτά; 
Από πότε χρειάζεται άδεια για να προσεγγιστεί η Λαδόξερα; Και για ποιό λόγο δεν μπορεί να αναρτηθεί η Σημαία, σε ελληνικό έδαφος; Μπορεί να απντήσει κάποιος επίσημα; Ή θα κάνουν πως δεν ακούνε; Άλλωστε ούτε πέρσι απαντήθηκαν τα ερωτήματα αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου