Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!
Η ανάρτηση είναι από το newpost: Τις προσπάθειες της Ελλάδας για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και την έξοδο από την κρίση εξήρε στις δηλώσεις της η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση που είχε στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο, με τον Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως «η Ελλάδα θα ολοκληρώσει αυτό το ταξίδι με επιτυχία», ενώ διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
«Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης», είπε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε:
«Ξέρω τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Αλλά εάν πραγματικά θέλουν οι Ελληνες να έχουν καλύτερες μέρες θα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και διαρθρωτικές αλλαγές. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη φανεί. Ξέρω ότι ο δρόμος ήταν επίπονος αλλά βλέπουμε φως στο τέρμα του τούνελ».
Αναφερόμενη στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, η κυρία Μέρκελ, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμή θέματα και ότι για την αποδέσμευσή της η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Μιλώντας δε για τον προϋπολογισμό του 2014 ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα, αλλά όχι «μεγάλες τρύπες».
Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα συζητά με την τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της».
«Το πιο σημαντικό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», σημείωσε η κυρία Μέρκελ και επισήμανε πως ο κ. Σαμαράς της παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα.
«Ο πρωθυπουργός μου είπε πως η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να βγει από την κρίση», τόνισε στη συνέχεια η γερμανίδα Καγκελάριος και έστειλε μήνυμα στήριξης λέγοντας: «Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ελλάδα και ήδη βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας».
Η κυρία Μέρκελ τόνισε πως η Γερμανία θα κάνει τα πάντα ώστε να είναι πετυχημένη η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. 
«Δεν πρέπει να βασιζόμαστε στο χειρότερο σενάριο», ξεκάθαρισε η κυρία Μέρκελ και επανέλαβε πως ο έλληνας πρωθυπουργός την διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους. 

Aντώνης Σαμαράς: Δουλεύουμε διαρκώς για να βγούμε από την κρίση

«Είχαμε μια καλή συνεργασία με την Γερμανία», είπε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ήταν στόχος για του χρόνου και όχι για φέτος.
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες», είπε και υποστήριξε «η χώρα διορθώνει πλέον και τις ανισορροπίες που υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», είπε, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ανάκαμψη που δικαιώνει τις θυσίες του ελληνικού λαού που αρχίζουν πλέον να αποδίδουν». «Έχουμε επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα».
«Θέλουμε να τα καταφέρουμε και η επικείμενη ανάκαμψη είναι το πρώτο σημάδι», τόνισε.
Ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης όσο και το θέμα της Υγείας, όπου η Γερμανία αναμένεται να παράσχει τη βοήθειά της στην Ελλάδα.
«Θα ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι και θα είναι με μεγάλη επιτυχία», υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν επιθυμεί να μιλήσει δημόσια για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα καθώς αυτές συνεχίζονται. «Δεν είμαστε στο Βερολίνο για να μιλήσουμε για την τρόικα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, λέγοντας ότι «Υπήρξε πρόοδος τις τελευταίες μέρες και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει και τελική συμφωνία».
Σχετικά με το φορολογικό, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πλέον με το πρωτογενές πλεόνασμα η κυβέρνηση θα μπορέσει να χαλαρώσει τη φορολογική πολιτική και να επιστρέψει κονδύλια σε αυτούς που έχουν πληγεί πραγματικά από την κρίση.
«Είμαστε μία κυβέρνηση που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο και να μην έχουμε την τρόικα στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αρκεί η χώρα να μείνει πιστή στον προϋπολογισμό».