Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ;


Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Τα δύο νέα λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος μας και κόστισαν 337.000 ευρώ, τα περιμέναμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου και τελικά με την ανάλογη επισημότητα – φωτογραφίες, χαμόγελα και πανηγυρικές δηλώσεις – παραλήφθηκαν στις 15 Νοεμβρίου.
Από τότε είναι αραγμένα στο εργοτάξιο του Χολαργού!!! Άραγε για ποιο λόγο δεν κυκλοφόρησαν, αν όχι από την επόμενη ημέρα, τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα; Μήπως δεν υπάρχουν οδηγοί, ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Υπόψη πως, από τον Φεβρουάριο/2012 είχα ζητήσει τρείς φορές σε αντίστοιχες συνεδριάσεις του Δ.Σ. την αναγκαιότητα σύνταξης συγκοινωνιακής μελέτης και ο κ. Δήμαρχος αφενός απέρριψε τη σχετική αιτιολογημένη πρότασή μου και αφετέρου δεν δέχτηκε να γίνει συζήτηση για αυτό το σοβαρότατο θέμα. Προσωπικά τότε είχα δηλώσει ότι: «Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη λειτουργία διακοινοτικής συγκοινωνίας. Επιβάλλεται όμως να προηγηθεί η σύνταξη μιας επικαιροποιημένης συγκοινωνιακής μελέτης, ώστε σε συνδυασμό και με την προτεινόμενη από μένα αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών,  να εξυπηρετεί το σύνολο των συνδημοτών μας και ειδικά μια μεγάλη περιοχή του Άνω Χολαργού που σήμερα δεν καλύπτεται συγκοινωνιακά».
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του κ. Δημάρχου που εκδόθηκε στις 15/11/2013 αμέσως μετά την πανηγυρική παραλαβή:

    Δύο (2) καινούργια λεωφορεία ενισχύουν από σήμερα τη Δημοτική Συγκοινωνία μας.

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας παρέλαβε σήμερα δύο (2) νέα σύγχρονα λεωφορεία για την ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας Παπάγου-Χολαργού.
Τα δύο καινούργια οχήματα μάρκας Mercedes, με δυνατότητα μεταφοράς έως 26 συνολικά  επιβατών και με 14 θέσεις καθημένων, πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές  για τη μεταφορά των επιβατών, με ειδική μέριμνα για τα ΑΜΕΑ, αφού διαθέτουν ειδική ράμπα επιβίβασης και αποβίβασης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
Τα οχήματα αγοράστηκαν έναντι 337.000 € και εξοφλήθηκαν από το Δήμο, χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών και χωρίς τη σύμβαση δανείου (ο νέος Δήμος μας ΟΥΔΕΝ δάνειο έχει συνάψει από τη δημιουργία του, την 1/1/2011).
Με τα δύο αυτά καινούργια οχήματα ενισχύεται ακόμη περισσότερο η διακοινοτική συγκοινωνία στο Δήμο μας, διευκολύνεται η πρόσβαση των συμπολιτών μας στα εμπορικά κέντρα του Χολαργού και στις δημόσιες/δημοτικές υπηρεσίες (ΔΟΥ, Δημαρχείο, αίθουσες πολιτιστικές εκδηλώσεων, πολυϊατρεία, ΚΑΠΗ κ.α.) και αναβαθμίζεται η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το δημότη.
Κλείνοντας, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι και παραμένει η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η στήριξη της κοινωνίας μας καθώς και η συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ξύδης

1 σχόλιο:

  1. 337 χιλιαδες ευρω για 2 λεωφορεια??????????????????????? 168,5 χιλιαδες το ενα????????????? για μερσεντες λεωφορειο 30αρι????? ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,το κοστος δεν σας ενοχλει ρε παιδια? το οτι ειναι στο γκαραζ σας ενοχλει?? μακλαρεν να αγοραζε ο δημος πιο φτηνα θα το αγοραζε..ΓΙΑΤΙ 168,5 χιλιαδες?? τι το ιδιαιετερο εχουν? μαλλον οι ζαντες ειναι απο πλατινα κι δεν τις βλεπω εγω καθαρα στην φωτο..μαλλον μαλλον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή