Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Θερμοπύλες, τύμβος Σαλαμινομάχων, εξωτικές παραλίες όπου θα δίνονται άδειες να χτιστούν ουρανοξύστες και κτίρια πάνω στο κύμα, όλα, μα όλα παραδίδονται στους τοκογλύφους! Μόνον η Ακρόπολη, προς το παρόν, δεν παραχωρείται σε ιδιώτες!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Η Ελλάδα και με τη… βούλα πλέον ανήκει στους ξένους κατακτητές της. Ο Πρωθυπουργός υλοποιεί τα όσα έχει συμφωνήσει με τους οικονομικούς δολοφόνους της χώρας μας: να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία, χωρίς να διστάζει να ξεπουλήσει ακόμη και την Ιστορία της Ελλάδος! Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο σε αυτό τον τόπο. Προς το παρόν, η Ακρόπολη και τα ιστορικά της μνημεία που την περιβάλλουν παραμένουν σε ελληνικά χέρια, μέχρις ότου και αυτά περάσουν στους ξένους. Φευ, με τον Σαμαρά στην κυβέρνηση μπορεί να δούμε και τον Παρθενώνα να δίνεται στους Γερμανούς!
Για την ώρα ωστόσο, σημαντικής αξίας ιστορικά, αρχαιοελληνικά σύμβολα βγαίνουν στο σφυρί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μιχάλη Γελαντάλι (Ελευθεροτυπία) ξεπουλιέται ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων! Ο συνάδελφος δημοσιογράφος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι  στο ΤΑΙΠΕΔ «η διοίκηση του Ταμείου συμπεριφέρεται σαν να μην απαρτίζεται από Έλληνες αλλά από στυγνούς μεσίτες που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία των ξένων να ξεπουλήσουν ακόμη και αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία του τόπου», επισημαίνει δε ότι ούτε τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων σέβονται και προχωρούν στην παράπλευρη εκποίησή του. Παρά το ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στον ΟΛΠ και μολονότι εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος Σαλαμίνας έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί ο χώρος για να διασωθεί, το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται πεισματικά και αποκλείει κάθε συζήτηση για την μη παραχώρηση του Τύμβου Σαλαμινομάχων στους ιδιώτες! Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται να συζητήσει το θέμα παρά το ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης, έχει αποδεχθεί την πρόταση των Σαλαμινίων.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει αρχαιολογικής ιστορίας τοποθεσίες, διευκολύνεται από την μεθοδευμένη, συνολική απαξίωση των συγκεκριμένων περιοχών. Έτσι λοιπόν, η υποβάθμιση της Σαλαμίνας αυτής καθ’ εαυτής  θα παραδώσει ανετότερα και φθηνότερα στους ιδιώτες τα εκποιούμενα σημεία!
Δείτε λοιπόν ποια θλιβερή κατάσταση βιώνει η Σαλαμίνα όπως φαίνεται και από τα τοπικά blogs.  Οι εικόνες είναι προχθεσινές.




Το salamina-press.blogspot.gr σχολιάζει ως εξής την Σαλαμίνα: «Αυτό το νησί είναι κάτι σαν καθρέπτης του πιο ενδιαφέροντος κομματιού της Ελλάδας. Τα έχει όλα, ωραία: βουνά, δάση, ιστορία, σάπια μεταλλικά κουφάρια, πλαστικά μπουκάλια που κολυμπάνε πάνω στη βυθισμένη ναυμαχία!  Χρησιμοποιημένα Πάμπερς. Νο.1 τροφή για σκύλους, γάτες και καρακάξες. Παραγωγή, διάθεση από σκουπίδια ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Θα τα βρείτε σε όλη τη ΣΑΛΑΜΙΝΑ».

Το θέμα είναι απλό για τον Σαμαρά και τους υπηρέτες των τοκογλύφων: απαξιώνουν ιστορικούς τόπους, αρχαιολογικά σύμβολα και μνημεία ώστε να μπορούν να ξεπουληθούν πιο γρήγορα και σε εξευτελιστικές τιμές! 


Ο Μιχάλης Γελαντάλις αποκαλύπτει και το ξεπούλημα των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών, στο μέρος όπου διεξήχθη η ιστορική μάχη του Λεωνίδα απέναντι στο Ξέρξη. Προβλέπεται ότι στα χέρια των ιδιωτών (βλέπε: τοκογλύφων) θα περάσουν και οι ιαματικές πηγές Θερμοπυλών μαζί με 785.398 τ.μ. της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πληροφορούνται από την ιστοσελίδα του Ταμείου για το ευρύτερο ενδιαφέρον της περιοχής, με αναφορές στον Ήφαιστο, τον Ηρακλή και, βεβαίως, στη Mάχη των Θερμοπυλών και στο ιστορικό «όχι» στην επέλαση των Περσών που είπαν οι 300 του Λεωνίδα και οι 700 Θεσπιείς.  
Αυτό είναι το ΤΑΙΠΕΔ, αυτός είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός!


Με το δημόσιο χρέος να αυξάνει αλματωδώς και με την οικονομική καταστροφή να κατατρέχει όλο και περισσότερες οικογένειες, ο Α. Σαμαράς την ίδια ώρα που εξαπατά τους Έλληνες μιλώντας για την…απογείωση της ελληνικής οικονομίας (το δε 2015 θα ξεπεράσει σε ρυθμούς όλη την Ευρώπη!), την ίδια ώρα ξεπουλά κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, μαζί και την ιστορία της. 

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΛΥΚΟΥΡΑΖΩ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ......, ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΜΒΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟ 480 Π.Χ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ,ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ , ΣΥΛΛΟΓΙΣΚΟΙ , ΚΑΤΟΙΚΟΙ, Η ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

    ΤΕΛΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή