Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»! ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΚΑ!

ΔΗΜΑΡΑΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ Ν’ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΚΑ»!
Του Μάκη Βραχιολίδη
Ο 67χρονος Βασίλης Στεφανάκος, άνεργος και με σοβαρά προβλήματα υγείας (έχει χρόνιο άσθμα και κολπική μαρμαρυγή), στα τέλη Ιουνίου έζησε το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας και των νοσοκομείων που αρνούνται τη νοσηλεία σε όποιον ασθενή έχει αρνηθεί να παραλάβει ΑΜΚΑ! Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο παθών, αν και του παρουσιάστηκαν έκτακτα προβλήματα με την υγεία του, όπως συνεχής χαμηλός αιματοκρίτης και έντονο θωρακικό άλγος (προοίμιο εμφράγματος) περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να μπορέσει να σώσει τη ζωή του! Κανένα νοσοκομείο δεν δέχτηκε να τον νοσηλεύσει για διάστημα ικανό που να αποκαθιστούσε την υγεία του. Το «Σισμανόγλειο» νοσήλευσε για 4 μέρες τον κ. Στεφανάκο, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι ανασφάλιστος και χωρίς ΑΜΚΑ, τον ξεφορτώθηκε (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του),  για να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική τα νοσοκομεία «Σωτηρία» (του είπαν ότι δεν είχε καρδιολόγο!), «Ευαγγελισμός» και «Αλεξάνδρα»!
Ο Βασίλης Στεφανάκος προέρχεται από το Σικάγο, όπου όσο διάστημα διέμενε εκεί προσέφερε τις υπηρεσίες του στα σπαστικά παιδιά. Τα τελευταία 30 χρόνια όμως που βρίσκεται στην Ελλάδα, «έκανα δουλειές τέτοιες, όπως τον νεωκόρο, για να μην μπλέξω με το κράτος», υπογραμμίζει ο κ. Στεφανάκος. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε στη ζωή του, έχοντας τη βοήθεια του χριστιανικού συλλόγου «Πύρινη Ρομφαία», του μεροκάματου που έβγαζε ως νεωκόρος και της στέγης που του προσφέρει σε μια αποθήκη στην περιοχή του Θησείου, μια καλή συμπολίτισσά μας. 
Τώρα όμως που χρειάστηκε την Πολιτεία σε σοβαρό πρόβλημα υγείας, μάλλον αισθάνθηκε την εγκατάλειψή της.
«Στο Σισμανόγλειο παρέμεινα 4 ημέρες αλλά μόλις μου ζήτησαν βιβλιάριο και ΑΜΚΑ και τους είπα ότι δεν ξέρω τι είναι αυτά, δεν έχω τίποτε, θύμωσαν και με έδιωξαν».
Πώς σας έδιωξαν; Σας είπαν «σήκω φύγε γιατί δεν έχεις ΑΜΚΑ»;
Στεφανάκος: Όχι, αλλά με έδιωξαν με τον τρόπο τους. Είπαν, «πρέπει να αδειάσει το τμήμα αυτό, πάρε τα φάρμακά σου, είσαι εντάξει από εμάς». Επειδή έπρεπε να κάνω και άλλες εξετάσεις οι οποίες όμως απαιτούσαν λεφτά και εγώ δεν τα είχα, με ξεφορτώθηκαν! Μου έδωσαν τέσσερα φαρμακάκια και τελείωσαν!
Κι έτσι αναγκαστήκατε να πάτε σε άλλο νοσοκομείο;
Στεφανάκος: Το ίδιο βράδυ που γύρισα σπίτι μου είχα έντονες αρρυθμίες και η αναιμία παρέμενε.  
Σε ποιο άλλο νοσοκομείο νοσηλευτήκατε;
Στεφανάκος: Στο «Αλεξάνδρα» με κράτησαν 2 μέρες αλλά μόλις κατάλαβαν ότι δεν έχω λεφτά ούτε ΑΜΚΑ, με έδιωξαν. Προσπαθούσαν να με ξεφορτωθούν με τρόπο για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους: “Δεν έχουμε τέτοια μηχανήματα…”. Όμως κάποιον άλλον δίπλα μου τον δεχτήκανε για το ίδιο πράγμα επειδή είχε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. 
Τα ίδια έγιναν και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 67χρονος ανασφάλιστος.
Η κυβέρνηση Σαμαρά μοιάζει αποφασισμένη να εξοντώσει τους ανασφάλιστους και μη διαθέτοντες ΑΜΚΑ! Είτε από λόγους θρησκευτικής συνείδησης αρνούνται να πάρουν τον ΑΜΚΑ είτε από οτιδήποτε άλλο, είναι φρικτό μια ευνομούμενη και θεωρούμενη πολιτισμένη χώρα να προβαίνει σε τέτοιες αγριότητες: να τους κόβει τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
  
Νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», «Σισμανόγελιο», «Ευαγγελισμός». Από το ένα νοσοκομείο στο άλλο έτρεχε ο κ. Στεφανάκος προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Δείτε τις εξετάσεις που έκανε στο «Σισμανόγλειο» και δείχνουν αιματοκρίτη 32 με φυσιολογικά όρια από 41-51. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι χαμηλά (4,10), τα Ηωσινόφιλα έχουν σπάσει τα κοντέρ (10,6 με φυσιολογικά όρια από 1-6), τα μονοπύρηνα πάνω από τα όρια (11,2, ενώ η φυσιολογική κλίμακα είναι από 2-10). Όπως καταγγέλλει ο ασθενής, μετά από λίγες μέρες νοσηλείας, μόλις έμαθαν ότι δεν είχε λεφτά και ασφάλεια τον έδιωξαν με εύσχημο τρόπο από το νοσοκομείο! 


ΔΗΜΑΡΑΣ-ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΜΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»

Οι κ. κ. Δημαράς και Αβραμίδης, βουλευτές των ΑΝΕΛ, έχουν εκδηλώσει εδώ και καιρό έμπρακτο ενδιαφέρον για τους χιλιάδες εκείνους πολίτες που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης αρνήθηκαν  να παραλάβουν τον ΑΜΚΑ, θεωρώντας ότι συνδέεται με τον αριθμό «666» που αναφέρεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννου.  Οι βουλευτές καταθέτουν συνεχείς ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, κάνοντας λόγο για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος από την πλευρά της κυβέρνησης, που στερεί σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους αρνητές του ΑΜΚΑ! Καμία όμως απάντηση δεν έχουν πάρει!
Η σιωπή τους δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Διαβάστε δύο από τις τελευταίες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές προς τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών αντίστοιχα.  
ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ  και  ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

Θέμα : «Παραβίαση από την Πολιτεία θεμελιωδών Συνταγματικών αρχών στους
                αρνούμενους το ΑΜΚΑ λόγω θρησκευτικής συνείδησης. Ζητούνται αναλυτικά
                στοιχεία»

Κύριε Υπουργέ,
Επανακαταθέτουμε  την από 18/2/2014 με αριθ. Πρωτοκ  6413.781 Ερώτηση και Α.Κ.Ε, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος και της μη απάντησης σας έως σήμερα, γεγονός που αντιβαίνει την θεσμική πρακτική του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
 Με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν.3655/2008,  από 1/6/2009 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής  Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώθηκε ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας. Στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που για θρησκευτικούς λόγους αρνήθηκαν να πάρουν ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χορήγηση της  σύνταξης τους καθώς επίσης και σε υπηρεσίες υγείας, γι αυτούς και τα μέλη των οικογενειών τους, μη απολαμβάνοντας των ισχυουσών Συνταγματικών Διατάξεων.
Βασική και θεμελιώδης αρχή του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία η Πολιτεία έχει πρωταρχική υποχρέωση να σέβεται , να προστατεύει την αξία του ανθρώπου και η οποία απαγορεύεται να αναθεωρηθεί. Η άποψη των πολιτών  να αρνούνται την χορήγηση ΑΜΚΑ λόγω παραβίασης της θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης τους δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία μπορεί να παραβιάζει την παραπάνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη, να κατακρατεί μισθούς και συντάξεις και να μη προσπαθεί να δώσει μια δίκαιη λύση .
Ερωτάστε  κύριε Υπουργέ:
1. Γιατί η Πολιτεία αφήνει αβοήθητους τους πολίτες που αρνούνται να καταγραφούν σε ΑΜΚΑ επικαλούμενη ένα τυπικό νόμο, εξαθλιώνοντάς τους,  αρνούμενη να δώσει μια δίκαιη λύση, ενεργώντας σε βάρος θεμελιωδών συνταγματικών αρχών;
2. Στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν συσσωρευτεί ποσά από μη αποδοθείσες συντάξεις για τους παραπάνω λόγους. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι ανά την επικράτεια που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν έχουν ΑΜΚΑ και δεν τους αποδίδονται οι συντάξεις τους;
 Υπάρχουν  αναλυτικά στοιχεία; Εάν ναι, ζητάμε να κατατεθούν αναλυτικές καταστάσεις ανά ταμείο αρμοδιότητάς σας.

Αθήνα     2/7/2014  
Αριθ. Πρωτοκ                                                                       
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ANAΦΟΡΑ

    ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

      Θέμα : « Αυθαίρετη διακοπή σύνταξης από το Γ.Λ.τ Κ σε απόστρατο Αξιωματικό του Π.Ν 
                      λόγω μη αποδοχής ΑΜΚΑ για λόγους θρησκευτικής συνείδησης »

Κύριε Υπουργέ,
ο αντιπλοίαρχος Ε.Α του Π.Ν κ. Δανδουλάκης Στυλιανός, συνταξιοδοτούμενος από το ΓΛΚ,,
με την υπ’αριθμ. πρωτοκ. 00020819/28-3-2014 προς τον Γενικό Γραμματέα Γενικής  Δ/νσεως Φορολογίας και Εισοδήματος και της αρ.πρωτοκ. 1924/31-3-2014 αίτησής του προς την ΔΟΥ Χανίων-Κισσάμου, τις οποίες σας επισυνάπτουμε και οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τις υπηρεσίες σας έως σήμερα, αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες διαβίωσης που του δημιούργησε η μη καταβολή των συντάξεών του, επειδή για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν καταχωρήθηκε στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε/ΑΜΚΑ.
Παρακαλούμε να απαντηθούν οι αιτήσεις του και να δοθεί λύση παροχής των ποσών των συντάξεων που δικαιούται και δεν έλαβε, τη στιγμή που το Μετοχικό Ταμείο Πολ. Ναυτικού δέχεται να του καταβάλλει το πενιχρό μέρισμα που δικαιούται, με χρήση της ταυτότητας και του αριθμού Μητρώου του, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση Αριθ, ΒΤ-5940/2013 του Β’ τριμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, της δημόσιας συνεδρίασης της 6.11.2013.
Παρακαλούμε να δοθεί  λύση σε ότι αφορά την καταβολή συντάξεων στους συνταξιούχους του ΓΛΚ ,οι οποίοι υπήρξαν συνεπέστατοι στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν επιθυμούν να λάβουν ΑΜΚΑ και διακόψατε την πληρωμή των συντάξεων τους.
Συνημμένες οι : 1) Α.Π 00020819/28-3-2014 προς τον Γενικό Γραμματέα Γενικής  Δ/νσεως Φορολογίας και Εισοδήματος και 2) της αρ.πρωτοκ. 1924/31-3-2014 αίτησής του προς την ΔΟΥ Χανίων-Κισσάμου, τ από 31-3-2014 /1924, αιτήσεις του Αντιπλοίαρχου Ε.Α κ. Στυλιανού Δανδουλάκη

Αθήνα 2. 7.2014
Αρ.Πρωτοκ.
                                   ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
                                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ                                              ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

" Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου