Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΧΕΙ 23 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΖΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΣ!!!

Είναι ηλικιωμένος. Συνταξιούχος και ζει στη Γλυφάδα. Όπως και πολλοί άλλοι. Όταν όμως, η σύνταξη είναι τόσο χαμηλή που ο συνταξιούχος δικαιούται ΕΚΑΣ, τότε αρχίζουν να τίθενται κάποια ερωτήματα. Σε αυτά, απάντησε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ.
Όταν οι ελεγκτές άνοιξαν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, διαπίστωσαν ότι είχε 23,4 εκατομμύρια ευρώ... «Δεν χρειάζεται πολύ αλάτι και πιπέρι σε τέτοιες περιπτώσεις» αναφέρουν πηγές του ΣΔΟΕ. «Κλασική υπόθεση τοκογλυφίας».
Μια κυρία στη Νέα Αρτάκη δήλωνε αστρολόγος. Λεφτά με ουρά κι εκλεκτή πελατεία. Δεν είχε δηλώσει δεκάρα τσακιστή στην Εφορία, αφού δούλευε στο σπίτι της χωρίς να κόψει ούτε μια απόδειξη από το 2000 έως το 2011.
«Δεν κατάφερε όμως να δει στα άστρα ότι ερχόμαστε για έλεγχο» αναφέρει χαριτολογώντας στέλεχος του ΣΔΟΕ προσθέτοντας ότι σε δέκα χρόνια είχε αποκομίσει περισσότερα από 500.000 ευρώ παρέχοντας υπηρεσίες αστρολογίας. Τώρα θα πρέπει να πληρώσει παραπάνω από τα μισά σε φόρους και πρόστιμα.
Ο μακρύς κατάλογος των αποτελεσμάτων ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τον Ιούνιο που ανακοινώθηκε χθες αποκαλύπτει ότι η φοροδιαφυγή συνεχίζει να οργιάζει σχεδόν σε όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ανά την Ελλάδα χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα με την επιχειρηματική - επαγγελματική δραστηριότητα.
Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αστρολόγοι, σχολές ιππασίας, τραγουδιστές, ζωγράφοι, έμποροι, ναυτικοί πράκτορες, συνταξιούχοι, αθλητικά σωματεία, ενεχυροδανειστήρια μεταξύ αυτών που εντοπίστηκαν να κλέβουν φόρους στο πλαίσιο των ελέγχων του Ιουνίου και η φοροδιαφυγή που αποκαλύφθηκε είναι τεράστια.
Μόλις έντεκα φυσικά πρόσωπα δεν έκοψαν αποδείξεις 21,6 εκατ. ευρώ. Από έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων δέκα φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και ελεγχόμενοι της λίστας Λαγκάρντ, προέκυψε απόκρυψη εισοδημάτων 14,8 εκατ. ευρώ.
Αγρότες εντοπίστηκαν με πλαστά τιμολόγια για να εισπράξουν επιστροφές ΦΠΑ, συνταξιούχος πλοίαρχος έκανε τον μεσίτη για αγοραπωλησίες πλοίων αλλά δήλωνε μόνο τη σύνταξη και όχι τα 1,845 εκατ. ευρώ που είχε βγάλει από τις μεσιτείες. Μια επιχείρηση κατεδαφίσεων στην Κρήτη θα πρέπει να είχε κατεδαφίσει το μισό νησί για να κερδίσει 11.781.000 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι απλώς είχε λάβει 236 εικονικά τιμολόγια για να δικαιολογεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τα έξοδά του.
Από τη λίστα δεν λείπουν και οι επώνυμοι. Μια γνωστή τραγουδίστρια έκρυψε από την Εφορία 1 εκατ. ευρώ. Καλείται τώρα να πληρώσει 600.000 ευρώ φόρο και πρόστιμα.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνει σε μηνιαία βάση το ΣΔΟΕ, δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση ότι αν υπάρχει βούληση οι φοροφυγάδες αποκαλύπτονται.
Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια για αύξηση των δημοσίων εσόδων χωρίς να αυξάνονται οι φόροι. Αρκεί να πληρώνουν όλοι το μερίδιο που τους αναλογεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της Κομισιόν, από τη φοροκλοπή μόνο στον ΦΠΑ το ελληνικό Δημόσιο χάνει σε ετήσια βάση έσοδα 10 δισ. ευρώ.
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου