Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

"ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ"! ΕΤΣΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ (2ο-3ο) ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 423 παιδιά, οι μαθητές των δύο σχολείων , έλαβαν μέρος σε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες,  πολλές από τις οποίες περιείχαν “ειδικές δυσκολίες”, παιχνίδια, χορό και αθλήματα. Οι δράσεις της ημέρας ανέδειξαν την κοινωνική διάσταση, την φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου “Κοινωνικού Σχολείου”.
Οι κινητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν με εικαστικές δημιουργίες (πανό, τεράστια καρδιά, κολάζ), με προβολές ταινιών και συζητήσεις για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. 
Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων. Οι αθλητικές δραστηριότητες οργανώθηκαν από τους τρεις γυμναστές των σχολείων. Το μεγάλο πανό κατασκευάστηκε από τα παιδιά με την εκπαιδευτικό των εικαστικών. Τα πανό με το θέμα της ημέρας και η τεράστια καρδιά έγιναν από τα παιδιά και την εκπαιδευτικό της ειδικής αγωγής.

Εργαστήκαν όλοι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, γιατί τα παιδιά χρειάζονται ένα σχολείο ενεργητικό, συνεργατικό, κριτικό και δημιουργικό. Τα παιδιά από την εκδήλωση αποκόμισαν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του ευγενούς συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Τα παιδιά βιωματικά κατάλαβαν ότι: ‘Ολοι οι άνθρωποι πρέπει να γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.



3 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : "Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ", ΒΛΗΤΑ Ε ΒΛΗΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ !
    ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ .
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΙΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

    Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουυυυ και να δεις φίλε ποσοι περισσοτεροι γονείς θα ψηφίσουν χρυσή αυγή με τέτοιες ενέργειες ......οι ιδιοι με τις μαλακιες που κανουν ωθούν το κόσμο και δικαίως στην χρυσή αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή