Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!

Απόφαση - σταθμός της 4ης Νοεμβρίου του ΑΣΕΠ, κρίνει ως παράνομες τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, του πρώην Δήμου Δραπετσώνας, που είχαν μονιμοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του "Π.Δ. Παυλόπουλου" (Π.Δ. 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων!

Ειδικότερα, πρόκειται για την Απόφαση 590 του Γ' Τμήματος του ΑΣΕΠ, η οποία αποτελεί "πιλότο" για αντίστοιχες παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων σε άλλους Δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Σύμφωνα με την Απόφαση του ΑΣΕΠ, οι 27 υπάλληλοι "κατασκεύασαν" με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια Τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημία, που ξεπερνά τα 2.000.000 Ευρώ.
Το σχετικό πόρισμα περιλαμβάνει ακόμη και διαλόγους του Δ.Σ. του Δήμου Δραπετσώνας, που φανερώνουν ότι ο Δήμαρχος και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι παραβίασαν με δόλιο τρόπο τον Νόμο, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι έκαναν.

Το πόρισμα παραδόθηκε αρμοδίως στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους και η υπόθεση εξετάζεται δικαστικά, ενώ παράλληλα, η Απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάστηκε στον Δήμο, προκειμένου να "προχωρήσει" στην ανάκληση των παράνομων προσλήψεων, με τη νέα Δημοτική Αρχή του «Καλλικρατικού», πλέον, Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας να αρνείται να την εφαρμόσει.

Σύμφωνα με την Απόφαση του ΑΣΕΠ, υπάλληλοι και Δημοτική Αρχή απέκρυψαν τις πραγματικές συμβάσεις τους, ενώ... έκρυψαν δικαστικές αποφάσεις, που αποδείκνυαν τα χρονικά διαστήματα προϋπηρεσίας, που βεβαιώθηκαν από τον Δήμο, κατά τα οποία οι υπάλληλοι δεν εργάζονταν στις Υπηρεσίες του!

Παράλληλα, "κατασκευάστηκαν" ψευδείς βεβαιώσεις του Δημάρχου, για να καλυφθούν κενά χρονικά διαστήματα εργασίας, που τους απέκλειαν τη δυνατότητα μονιμοποίησης και το Δημοτικό Συμβούλιο βεβαίωσε ψευδώς, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Μεταξύ των παράνομα τροποποιηθέντων υπαλλήλων, υπάρχουν και περιπτώσεις που μονιμοποιήθηκαν χωρίς καν να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση μετατροπής των συμβάσεων τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το πόρισμα του ΑΣΕΠ, είχε ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, να απορριφθούν οι μετατροπές συμβάσεων των συγκεκριμένων υπαλλήλων, που δεν είχαν καταθέσει αιτήσεις.

Δύο ημέρες αργότερα, αποφασίστηκε, τελικά, από το Δημοτικό Συμβούλιο, η έγκριση των μονιμοποιήσεων, χρησιμοποιώντας πλήθος ψευδών στοιχείων και δικαιολογητικών, με ψευδείς βεβαιώσεις του τότε Δημάρχου, για την επικύρωση της προϋπηρεσίας. 

Τέλος, καταγράφεται στην Απόφαση του ΑΣΕΠ, ότι δε γνωστοποιήθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή, πως ορισμένοι από τους 27 υπαλλήλους προσελήφθησαν μέσω Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ή είχαν προσληφθεί ως εποχικό προσωπικό.

Και τα δύο κριτήρια απεκρύβησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του 2004, καθώς αποτελούν προϋποθέσεις εξαίρεσης των απασχολουμένων από τα κριτήρια του "Π.Δ. Παυλόπουλου".   



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΘΝΟΣ,epoli.gr

1 σχόλιο:

  1. Κατά τα άλλα, μας φταίνε οι ξένοι, οι φασίστες, οι δωσίλογοι κλπ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή