Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ! ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Kλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι και πραγματοποιούν "προβα" πολέμου προχωρώντας σε αιφνιδιαστικές ασκήσεις στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο σε μια κίνηση απειλής προς την Λευκωσία εάν συνεχίσει να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά της στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Αιφνιδιαστικά οι κατοχικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο ξεκίνησαν χερσαίες και αεροπορικές ασκήσεις, στο βόρεια τμήμα του νησιού , προφανώς σε απάντηση των ελληνικών ασκήσεων στην περιοχή πριν λίγες ημέρες, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.
Ο κατοχικός στρατός πραγματοποιούσε από χθες το πρωί στρατιωτικές ασκήσεις από αέρος και εδάφους, ενώ για το σκοπό αυτό έχει δεσμεύσει παράνομα εναέριο χώρο ανοιχτά της Κερύνειας, όπου γίνονται πτήσεις μαχητικών και ρίψεις αντιεροπορικών βολών.Οι βολές, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησαν από τις 7:30 το πρωί, ενώ οι πτήσεις των μαχητικών διενεργήθηκαν από τις 14:30 μέχρι τις 16:30.
 
Επίσης έχει δεσμευθεί θαλάσσια περιοχή στον Κόλπου της Μόρφου, για την διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά επί θαλασσίων στόχων.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι το «Μπαρμπαρός», αν και είχε αποχωρήσει για λίγη ώρα από τα οικόπεδα της ΑΟΖ, παραμένοντας σε κυπριακά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Αμμοχώστου, ωστόσο επανέκαμψε αργότερα και πάλι στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να συνεχίζουν να το συνοδεύουν, στη νέα αυτή εισβολή.
 
Σημειώνεται ότι τουρκικά πολεμικά πλοία παντός τύπου, αλλά και υποβρύχια, βρίσκονται στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ελέω της Νατοϊκής άσκησης «Γαλάζια Φάλαινα» στην οποία συμμετέχει η Άγκυρα μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 
Η ευθύνη του ΝΑΤΟ είναι τεράστια, και ειδικότερα της Ουάσιγκτον, η οποία με τη στάση της νομιμοποιεί όχι μόνο τους εισβολείς αλλά και τις "μαγκιές" της Τουρκίας, που εδώ και ένα μήνα έχει κλιμακώσει την αντιπαράθεσή της και με τα δύο ελληνικά κράτη. Η Άγκυρα βλέπει ότι ουδείς στην Ουάσιγκτον τολμά να της πει τίποτα (ούτε για τα μάτια του κόσμου) και κάνει ότι θέλει παραβιάζοντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά πάνω απ'ολα παρβιάζει τους κανόνες της Λογικής, και κοροϊδεύει κατάμουτρα φίους, εχθρούς και συμμάχους.
 
Συνυπολογίζοντας και την εμφανη στήριξη-υποστήριξη των εγκληματιών του ISIL, δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί η Διεθνής Κοινότητα που ελέγχεται από τις ΗΠΑ,δεν έχει προβεί σε κυρώσεις και "Στραγγαλιμό" της τουρκικής οικονομίας.Εάν το έπρατταν μέσα σε δύο μηνες ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα παρακαλούσε. Η Τουρκία δεν είναι Ρω΄σια που διαθέτει μια αχανή ενδοχώρα που έχει κυριολεκτικά τα πάντα, είναι μια χώρα που έχει φοβερές ενεργοβόρες ανάγκες, και ζει και αυτή από τα δανεικά των ισλαμιστών του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.
 
Η στάση των ΗΠΑ προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αλλά εάν γίνει κατανοητό ότι και αυτή δημιούργησε,υποστήριξε και παρέδωσε αμερικανικό οπλισμό στους εγκληματίες του ISIL σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία, και ότι η Τουρκία διαθέτει πλήρη φάκελο με αποδείξεις για την εμπλοκή των Αμερικανών στην δημιουργία του ισλαμιστικού τέρατος, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί η Ουάσιγκτον "ποιεί την νήσσαν" δηλαδή για όσους δεν καταλαβαίνουν αρχαίες εκφράσεις, "κάνει το παπί".
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου