Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩ!!!

Θα το ζήσουμε και αυτό; Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, μετά την απόφαση...

της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για απεργία – αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Όπως διαβάζουμε στο emea.gr, η απόφαση της Ομοσπονδίας ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη, και αιτία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, είναι “ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά σε ορισμένους Δήμους και για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012”.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι “πολλοί Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους. Το πρόβλημα αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά δεν έπραξε το παραμικρό για την επίλυση του”.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, καθώς και το γεγονός ότι οι προσπάθειές της δε βρήκαν ουσιαστική ανταπόκριση, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση “δεν πρόκειται να πέσουν ξανά στην παγίδα της κυβέρνησης, όπως έγινε το 2014, όταν ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εξέδωσαν την κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού του ύψους της εκλογικής αποζημίωσης δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για να περιοριστούν οι αντιδράσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου