Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΙΓΚΑ

Πολύ σημαντική η παρέμβαση του Κώστα Τίγκα για την επανασύσταση της χορωδίας Χολαργού. Ο θεσμός εκφυλίζεται στο σύνολό του μετά την πρωτοβουλία της διοίκησης επί Ξύδη να συγχωνεύσει τις δύο χορωδίες σε μία! 
Δείτε την παρέμβαση του Κώστα Τίγκα.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
      ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Παρεμβάσεις – Προτάσεις
του Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα
Επικεφαλής
 Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης
Δελτίο Τύπου 16
                                                                    8 Ιαν.2015
Επανασύσταση της Χορωδίας Χολαργού
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
         Η χορωδία είναι θεσμός που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ηλικιωμένων, στις σχέσεις τους με την κοινωνία και μεταξύ τους, όπως την προώθηση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των ηλικιωμένων και άλλων ηλικιακών ομάδων, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.
         Η σύσταση χορωδίας είναι μια από σειρά δραστηριοτήτων που  κρατούν τους ηλικιωμένους εντεταγμένους  στο κοινωνικό περιβάλλον και να τους βγάζουν από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ
  Η χορωδία του πρώην Δήμου Χολαργού μέχρι την κατάργησή της είχε εικοσαετή δημιουργική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Χολαργού. Παράλληλα εκπροσωπούσε το Δήμο σε όλη την επικράτεια με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς χορωδιών και εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ και συναντήσεις.
          Ηχογράφησε ζωντανά για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ έργα του Χολαργιώτη συνθέτη Ιωσήφ Μπενάκη. Συμμετείχε στις τελετές για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ του 2004, έγραψε CD με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γενικά είχε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία.
          Με την ενοποίηση των χορωδιών Χολαργού και Παπάγου το 2011 ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μελών δεν συνέχισε και έμεινε εκτός χορωδιακού σχήματος.
          Ακόμη δεν θεωρώ ότι είναι δείγμα ενοποίησης των δύο πρώην δήμων η συγχώνευση των χορωδιών, όταν άλλες σημαντικές υπηρεσίες του δήμου συνεχίζουν να λειτουργούν χωριστά με σαφέστατα μεγαλύτερο κόστος, πράγμα που δεν θα έχει η επανασύσταση της χορωδίας Χολαργού.
          Από καμία συγκεκριμένη διάταξη του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) δεν προβλέπεται η υποχρεωτική συγχώνευση, γι αυτό και οι περισσότεροι δήμοι δεν προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια όπως εντελώς πρόχειρα συνέβη στο δικό μας δήμο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
ΠΡΟΤΑΣΗ
          Κατόπιν των προαναφερθέντων, προτείνω την επανασύσταση της χορωδίας Χολαργού, έτσι ώστε ο Δήμος μας να έχει δύο αυτοτελείς χορωδίες του Παπάγου και του Χολαργού.
         Το ζήτημα είναι σημαντικό, αλλά η αντιμετώπισή του εύκολη. Θέλει όμως βούληση και πιστεύω ότι θα την επιδείξετε.
         Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μου εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου