Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

"ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ;"! ΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Το παραπάνω ερώτημα το διατυπώνουν ενορίτες της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη Εκκλησία θεωρείται από τις πιο εύρωστες οικονομικά σε όλη την Αττική. Υπολογίζουν ότι...


είναι η 2η ή 3η εκκλησία σε όλο το λεκανοπέδιο με τους περισσότερους γάμους και βαφτίσεις. 
"Τον ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης τον προτιμούν κάθε χρόνο για γάμους ή βαφτίσια εκατοντάδες νεόνυμφοι ή οικογένειες, που προσέρχονται για να πραγματοποιήσουν τη βάφτιση των παιδιών τους", λένε ενορίτες και συνεχίζουν: "Είναι οικογένειες που προέρχονται κυρίως από άλλους δήμους. Η Εκκλησία μας έχει γίνει πασίγνωστη σε όλη την Αττική και όχι μόνο, διότι βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία, είναι πανέμορφος ως ιερός ναός και έχει μεγάλο προαύλιο χώρο. Τα έσοδα συνεπώς του ιερού ναού είναι πολύ μεγάλα. Ο ιερός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης θεωρείται ο 2ος ή 3ος σε έσοδα από όλη την Αττική. Δεν θα έπρεπε λοιπόν, όπως γίνεται και αλλού να υπάρχει δημόσιος οικονομικός απολογισμός του ιερού ναού, ενώπιον του εκκλησιάσματος;". 
Αυτό το ερώτημα διατυπώνουν ενορίτες, επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν (μάλλον μακρινό) γινόταν τέτοιος απολογισμός, υπογραμμίζοντας ότι ο μακαριστός πατήρ Ευθύμιος έκανε απολογισμό για το φιλόπτωχο ταμείο, του οποίου ήταν υπεύθυνος. 
Εμείς, στα παραπάνω θα προσθέταμε ότι ο δημόσιος οικονομικός απολογισμός θα έπρεπε να γίνεται από όλους τους ιερούς ναούς της περιοχής (και όχι μόνον από την Παναγία Φανερωμένη Χολαργού), ώστε οι πιστοί-ενορίτες να γνωρίζουν πού πηγαίνει ο οβολός που δίνουν προς την Εκκλησία, από το υστέρημά τους. 
Καλό θα ήταν λοιπόν οι αρμόδιοι της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού να απαντήσουν στο ερώτημα που θέτουν οι ενορίτες του ιερού ναού.  

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ?????ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ???ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο Κ ΠΑΝ ΙΣΚΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ τι ρωτάτε κύριε; Έχετε δει κανέναν ενοριακό ναό να κάνει οικονομικό απολογισμό ; Δεν θυμόσαστε την εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, όπου με κρυφή κάμερα κλεψιές παπάδων και άλλων παρατρεχάμενων ενοριακών στο Ναίδριο Αγ. Παρασκευής των Τεμπών...εκεί, ναι στο γραφικό δίαυλο ...που πάμε προς Σαλονίκη, όπου σουφρώνανε τα έσοδα από το παγκάρι και τα βάζανε μέσα στα ράσσα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή