Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ! Η...ΕΝΤΙΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η έντιμη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα οδηγεί σε απίστευτες καταστάσεις! Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων της ΕΕ, αν γίνουν δεκτές, αναμένονται πρωτοφανείς αυξήσεις σε όλους τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ με τις αλλαγές στον ΦΠΑ θα ανέβουν οι τιμές σε πολλά είδη τροφίμων αλλά και στα ξενοδοχεία. 
Ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news.gr θα έχουμε αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων προς τα πάνω. 
Ιδού τι αναφέρει....


Τα πάνω - κάτω έρχονται στον τρόπο φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων αφού το οικονομικό επιτελείο προανήγγειλε ριζικές αλλαγές με στόχο να μπουν χρήματα στα ταμεία του Δημοσίου.
Πρώτη αλλαγή είναι η φορολόγηση με βάση την εμπορική αξία του οχήματος και όχι τον κυβισμό αλλά και η επιβολή περιβαλλοντικού τέλους για οχήματα ηλικίας 15 ή 20 ετών και άνω. Ακόμη καταργείται το μέτρο της απόσυρσης και η αντικατάσταση με επιδότηση που θα χορηγείται κυρίως για την απόκτηση οχημάτων χαμηλής τιμής αγοράς.
Αλλαγές θα υπάρξουν στον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης οι οποίες θα προκαλέσουν αλλαγές και στο ύψος των επιβαρύνσεων από τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης.
Ανατροπή αναμένεται και στο ύψος των τελών κυκλοφορίας. 

Οι αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ 

-Μία από τις βασικές αλλαγές αφορά στο σύστημα τελών ταξινόμησης κρύβει τεράστιες αδικίες. Τα τέλη ταξινόμησης θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάση την τιμή και όχι με βάση τα κυβικά. Σήμερα ένα αυτοκίνητο με τιμή χονδρικής 20.000 ευρώ και 1.600 κυβικά επιβαρύνεται με τα ίδια τέλη ταξινόμησης με ένα άλλο αυτοκίνητο ιδίων κυβικών, αλλά με τιμή χονδρικής 40.000 ευρώ. 
Σήμερα, τα τέλη ταξινόμησης κλιμακώνονται από 5% έως και 50% επί της φορολογητέας αξίας του αυτοκινήτου και συνδέεται με τον κυβισμό. Με το νέο σύστημα, η τιμή θα είναι αυτή η οποία θα προσδιορίζει τα τέλη ταξινόμησης. 
-Το ύψος των τελών κυκλοφορίας θα προσδιορίζεται σύμφωνα με την τιμή. Σήμερα εφαρμόζονται δύο συστήματα. Το ένα σύμφωνα με τον κυβισμό και όσα είναι άνω των 5 ετών και ένα δεύτερο σύμφωνα με τους ρύπους.
Τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για τα νέα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν. Τα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας έχουν μειωθεί σημαντικά και έτσι εκτιμάται ότι θα πληρώσουν όλοι, ακόμη και όσοι αγόρασαν τα μικρά και "καθαρά" ΙΧ για να μην πληρώνουν. 
Τα ετήσια έσοδα από τέλη κυκλοφορίας είχαν αγγίξει τα 1,5 δισ. ευρώ ενώ πλέον έχουν υποχωρήσει κάτω από 1 δισ. ευρώ. Οι αλλαγές θα αφορούν τόσο τα αυτοκίνητα που καίνε πετρέλαιο, όσο και αυτά που δουλεύουν με βενζίνη. 
-Επιβαρύνσεις στα παλιά. Το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε την επιβολή πράσινου τέλους για τα αυτοκίνητα άνω των 15 ή 20ετών. Το ύψος του τέλους είναι άγνωστο, ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο να οδηγήσει σε μαζική κατάθεση πινακίδων. 

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών 

1.Κατάργηση του κριτηρίου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης. 
2. Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. 
3. Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα "τέλος περιβάλλοντος". 
4. Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς. 
5. Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα. 
6. Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου