Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕ. ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ..."

Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθούν οι φράσεις του 
δημάρχου "Ένα χρόνο ακριβώς μετά την εκλογή της Νέας Δημοτικής Αρχής”, "συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για έργα ουσίας” για την  θεμελίωση του 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, για     το οποίο δεν κούνησε ούτε το μικρό του δακτυλάκι και δεν συμμετείχε στην παραμικρή...

απαραίτητη ενέργεια για την κατασκευή του.
Ως κακόγουστο αστείο που παραπέμπει σε άλλες εποχές ήταν και η φωτογραφία με το μυστρί στο χέρι.
Η ισοβάθμιση όμως του κ. Ξύδη και πολύ περισσότερο του κ. Νικολάου, με τον τ. Δήμαρχο Χολαργού κ. Σκούρτη αλλά και η αγνόηση δύο βασικών συντελεστών για την επανεκκίνηση του έργου του κ. Πέτρου Βλάχου και της τ. Αντιδημάρχου κας Κούτρα, δεν είναι καθόλου αστείο.
Για να γίνει ένα σχολείο πρέπει κάποιος δήμαρχος να έχει το σθένος και το  θάρρος, να δεσμεύσει ένα οικόπεδο και ύστερα να έχει ή να βρει τα χρήματα να το απαλλοτριώσει. Και επειδή ένα τέτοιο έργο όπως αποδείχθηκε χρειάζεται αρκετά χρόνια για την υλοποίησή του, αυτός ο δήμαρχος θα πρέπει να έχει όραμα και πολύ αγάπη για την πόλη του, αφού θα σπαταλήσει 
πόρους και πολύ κόπο συν το πολιτικό κόστος της αντίδρασης των ιδιοκτητών, χωρίς άμεσο αποτέλεσμα.
Αυτή ήταν η συμβολή του Χαράλαμπου Σκούρτη στην κατασκευή του 1ουΝηπιαγωγείου Χολαργού και είναι θεμελιώδης, κυρίαρχη και ασύγκριτη με οποιαδήποτε από τις μετέπειτα δημοτικές αρχές.
Ο Πέτρος Βλάχος, ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής με πρωτοβουλία του ύστερα από πολλά χρόνια λήθης του θέματος, τεκμηρίωσε επαρκώς την ανάγκη της ανέγερσης του Νηπιαγωγείου, συγκρότησε όλο τον απαραίτητο φάκελο και έπεισε τους αρμόδιους να επανεξετάσουν το θέμα, να εντάξουν την ανέγερση στο πρόγραμμα τους, να χρηματοδοτήσουν το έργο και να προκηρύξουν το διαγωνισμό.
Αυτή ήταν η συμβολή του Πέτρου Βλάχου που συμπληρώνει το 
σύνολο των απαραίτητων ενεργειών για να γίνει ένα σχολείο.
Ο τ. Δήμαρχος κ. Ξύδης και η κα Κούτρα, τότε αντιδήμαρχος, διέκριναν την ωριμότητα και την αναγκαιότητα του έργου, συνέταξαν και απέστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα και συντόνισαν τις υπηρεσίες τους, ώστε να διευκολύνουν την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στο έργο τους.
Καλό είναι λοιπόν όταν ο Δήμαρχος εγκαινιάζει ένα έργο με το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση, τουλάχιστον να μαθαίνει πώς έγινε, για να μπορεί να απονείμει τα εύσημα εκεί που πρέπει.
Το κυριότερο όμως είναι ότι πρέπει να γνωρίζει πώς γίνεται ένα έργο και ποια είναι η απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει, για να μπορέσει και αυτός να κάνει κάτι στη θητεία του, εκτός του να φωτογραφίζεται με υπουργούς σε συναντήσεις γνωριμίας.
Πρέπει λοιπόν να έχει έναν ολοκληρωμένο συνολικό σχεδιασμό για τις ανάγκες της πόλης του με μακρόχρονο ορίζοντα.
Πρέπει να εντοπίσει τους κατάλληλους χώρους και να εκκινήσει τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να την εξασφάλιση της δημόσιας χρήσης.
Πρέπει να ξέρει από πού μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα και ποιός είναι ο οργανισμός που χρηματοδοτεί ανάλογες δράσεις και με ποιά κριτήρια.
Πρέπει να συντονίσει τις υπηρεσίες του, έτσι ώστε αυτές να 
παρακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την εξέλιξη της διαδικασίας κατασκευής και να παρεμβαίνει πολιτικά όποτε χρειάζεται.
Πρέπει τέλος να ξέρει να αξιοποιεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου του, πέραν των υπηρεσιών του, διότι υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν πολλά περισσότερα, όπως ο Πέτρος Βλάχος.
Σε λίγο ο κ. Αποστολόπουλος θα εγκαινιάσει και τον Παιδικό Σταθμό της οδού Βερσή στον Παπάγου. Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει μάθει τις διαδικασίες και να απονείμει τα εύσημα στον κ. Ξύδη που έδωσε μεγάλες μάχες για την υλοποίηση του έργου και έφερε σε πέρας μέχρι τέλους την διαδικασία.
Η Παράταξη Συνεργασία για τις 8Προτάσεις και πιστεύουμε όλοι οι γονείς του Χολαργού, ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον τ. Δήμαρχο Χαράλαμπο Σκούρτη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου 1990-1994, για το μεγάλο έργο που μας προσέφεραν σήμερα και τον συμπολίτη μας Πέτρο Βλάχο για τον ανιδιοτελή μακρόχρονο αγώνα του, ώστε να γίνει το όραμα πραγματικότητα, όπως και τον κ. Ξύδη και την κα Κούτρα για την επιδεξιότητα που επέδειξαν, να ξεκολλήσουν ένα έργο που ήταν 
κολλημένο για είκοσι χρόνια. 
Η παράταξη "Συνεργασία για τις 8Προτάσεις"

5 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΝ ΞΥΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΛΙΑΚΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ό,τι ο Αποστολόπουλος με ''προίκα'' την εκλογική πελατεία του πατέρα του,εξελέγει δημ. συμβ. το 2006 και τέσσερα χρόνια δεν ακούσαμε την φωνούλα του από τα δημ. έδρανα,ούτε μία φορά,εως το 2010. Από το 2010 που ''πρόδωσε'' τον Νικολάου,για να πάει με τον Ανθυποτίποτα,πάλι δεν ακούσαμε την φωνούλα του για άλλα τέσσερα περίπου χρονάκια.Πιθανώς ο ''γιατρός'' του είχε συστήσει ''θεραπεία αφωνίας'',δεν εξηγείται αλλιώς το... φαινόμενο!!Το 2014 έγινε δήμαρχος,(στα σαράντα του) με τις δημόσιες σχέσεις και την γέρικη πλάτη του ακατανόμαστου και παραπιονόμαστε ότι είναι και αχάριστος προς τον ''ευεργέτη'' του;;;Ε όχι,δεν έχετε μάθει το μάθημά σας επιτέλους...;Οι φελλοί θα επιπλέουν στο νερό,οι φελλοί,τα σκατά και τα ψόφια ψάρια...! ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγνόησε και τον Σκούρτη ο Λιάκος,που επίσης τον στήριξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ διεκδικεί και τα έργα στην Παιδική χαρά της πλατείας Κύπρου!! Τα παπαγαλάκια του μάλιστα διαδίδουν ότι έκανε το έργο σε μια εβδομάδα!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κ Πετροσ Βλαχος μονο στο Νηπιαγωγειο της Βυζαντιου ειχε αναοινωσει στην κ Κουτρα και επεληφθη ...για το Νηπιαγωγειο την { Θεσμοθετηση του }} ειναι καθαρα εργο της προηγουμενης Κυβερνησεως και πιο απλα του κ Κεδικογλου ......ολα τα αλλα ειναι παραμυθια για αγριους αλωστε στο φ/β της κ Κουτρα ειχε γραφει μετε την οριστικη υπογραφη απο τον Υπουργο ........αυτα για την ταξη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή