Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

Πεπεισμένοι ότι η σύλληψη της ομάδας του Διστόμου θα λύσει πολλά «μυστήρια» και θα ανοίξει δρόμους για νέες έρευνες υποθέσεων τόσο...

του ποινικού χώρου όσο και ατόμων που εμπλέκονται στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης είναι οι αστυνομικοί.
Στην Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική θεωρούν δεδομένο ότι οι Πετρακάκος, Χριστοδουλου και Δραβίλας διατηρούσαν διαύλους επικοινωνίας με τον επικηρυγμένο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.
Μια συνάντηση άλλωστε περίμεναν την τελευταία εβδομάδα που παρακολουθούσαν τη μεζονέτα της Αγχιάλου καθώς το τρίο έκανε προπαρασκευαστικές κινήσεις για να ληστέψουν μια ακόμη τράπεζα στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Σε αυτούς χρεώνουν και τις δύο κινηματογραφικές ληστείες που έγιναν στις 2 Απριλίου στη Φαρκαδόνα Τρικάλων με λεία 197.000 ευρώ και στον Αμπελώνα Λάρισας με «μπάζα» 170.000 ευρώ. «Μας προκαλεί εντύπωση ότι ενώ είχαν τόσα χρήματα σχεδίαζαν και νέο χτύπημα.
Γιαυτό περιμέναμε την πιθανή εμπλοκή του Βασιλη Παλαιοκώστα» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και αναρωτιέται «Για ποιους λόγους οι τρεις ληστές μετακόμισαν στην περιοχή της Θεσσαλίας την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Βασίλης Παλαιοκώστας;».
Ο βαρύς οπλισμός, καλάζνικοφ και πιστόλια που βρέθηκαν στη μεζονέτα της Αγχιάλου, θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση. Θα ελεγχθούν τοσο βαλλιστικά, όσο και για ίχνη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.
«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε αν και σε ποιες ενέργειες έχουν χρησιμοποιηθεί. Έχει δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη συγκεκριμένη έρευνα και ελπίζουμε τα αποτελέσματα της να μας ανοίξουν νέους δρόμους» λέει «πηγή» της Κατεχάκη.
Έρευνες θα γίνουν και στα τρία πολυτελή οχήματα μάρκας Jaguar, Volkswagen Passat και Nissan Navara καθώς θέλουν να δουν από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας τα δρομολόγια που έκαναν οι τρεις ληστές καθώς και επίσης από το DNA και τα αποτυπώματα, ποια άτομα έμπαιναν στα αυτοκίνητα.
Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και η δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπάρχουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ότι ίσως κάποιοι από τους τρεις να είχαν εμπλοκή καθώς μάλιστα ο Δραβίλας είχε περάσει από το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα και γνώριζε τον αρχιφύλακα.
Η Αντιτρομοκρατική μετά τις δύο ληστείες που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο σε Φαρκαδόνα και Αμπελώνα και τη διαπίστωση ότι πίσω από αυτές τις επιθέσεις κρυβόταν η ομάδα του Διστόμου, έστειλε ένα ειδικό κλιμάκιο στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας προκειμένου να ψαξει για τα πιθανά κρυσφήγετα των συγκεκριμένων κακοποιών.
Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας τόσο με τον ποινικό όσο και τον αντιεξουσιαστικό χώρο για συγκέντρωση πληροφοριών, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών μπήκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και αγγελίες ενοικίασης εξοχικών και απόμερων κατοικιών.
Έτσι, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας εντοπίστηκε η μεζονέτα της Αγχιάλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοικιάστηκε από τη συμμορία στις αρχές του μηνά. Το σπίτι τέθηκε σε παρακολούθησε και οι αστυνομικοί περίμεναν το ραντεβού των τριών με το Βασίλη Παλαιοκώστα. Τελικά όταν είδαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν έκαναν χθες το απόγευμα την έφοδο.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου