Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ FIFA!

Σύμφωνα με τις Ελβετικές Αρχές, όπως μεταδίδει το Associated Press, 6 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου
έχουν συλληφθεί, ως ύποπτοι δωροδοκιών πολλών εκατομμυρίων...


Δολαρίων, ενώ σύμφωνα με το CNN, οι αξιωματούχοι που αναμένεται να συλληφθούν στην ξαφνική, μυστική επιχείρηση, που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης και συνεχίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, φθάνουν τους 14. 

Όπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο πηγές αξιωματούχων, ο Πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δεν είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους, κάτι που δεν ισχύει για στενούς συνεργάτες του.

Η όλη επιχείρηση είναι αποτέλεσμα ερευνών του FBI για υποθέσεις διαφθοράς στη FIFA, διάρκειας τριών ετών και σχετίζεται με ανάθεση διοργανώσεων Μουντιάλ και άλλων παγκοσμίων διοργανώσεων, τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις, marketing κ.λπ. και όχι με χειραγώγηση αγώνων.

photo: The New York Times

Οι συλλήψεις έγιναν στο ξενοδοχείο της Ζυρίχης "Baur au Lac", σε συνεργασία του FBI και της Ελβετικής Αστυνομίας, όπου την Παρασκευή θα διεξάγονταν οι Εκλογές της FIFA, που αναμένονταν να δώσουν μία πέμπτη θητεία στον Σεπ Μπλάτερ.

[09.23]: Σύμφωνα με το BBC, ο Αντιπρόεδρος της FIFA, Τζέφρεϊ Γουέμπ, για πολλούς ο πιθανότερος διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ, μεταξύ των συλληφθέντων.

[11.33]: Σύμφωνα με Ελβετούς εισαγγελείς, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία και έγγραφα από τα γραφεία της FIFA. (AP)
[12.00]: Κατηγορίες και για τους Τζακ Γουόρνερ (πρώην Αντιπρόεδρος FIFA, Εκτελεστικό Μέλος Επιτροπής), Ευγένιο Φιγκουερέδο (Αντιπρόεδρος FIFA, Εκτελεστικό Μέλος Επιτροπής) και Νικολάς Λεόζ (πρώην Εκτελεστικό Μέλος Επιτροπής), όπως μεταδίδει το CNN.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου