Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΟΜΠΑΜΑ!!! ΞΑΦΝΙΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ"!!! Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ!!!!

Η αμερικανική προειδοποίηση στην Ελλάδα είναι σαφής. Πιο σαφής δεν γίνεται: 


"Μην γίνεστε μέρος του προβλήματος με τον ρωσικό αγωγό". Αυτό γράφω επανειλημμένως κατά το τελευταίο διάστημα, παρατηρώντας την συμπεριφορά του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία μετά από δεκαετίες θητείας σε κομματικά όργανα σοβιετικού τύπου, να εφαρμόσει όσα διδάχτηκε και δίδαξε.

Θα πει κάποιος, πώς είναι δυνατόν ένας λογικός άνθρωπος, να μη αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των ενεργειών του; Και μάλιστα επιπτώσεις που δεν θα αφορούν μόνον τον ίδιο, αλλά θα επηρεάσουν έναν ολόκληροι λαό; Συμβαίνει συχνά, όταν ο ανιδιοτελής και αγνός ιδεολόγος (και μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι έτσι είναι ο κ. Λαφαζάνης, δεν εμπορεύεται τις ιδέες του) διακατέχεται από φανατισμό, που περιθωριοποιεί την λογική.

Όσα επιχειρήματα και αν φέρει κάποιος στον φανατικό -είτε είναι φίλαθλος, είτε θρησκευόμενος, είτε, πολύ χειρότερα, τζιχαντιστής- δεν πρόκειται να πειστεί, αφού ζει με το όραμα της υλοποίησης της ιδεοληψίας του. Αν ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τις ενέργειες του υπουργού του, να επιμένει στην υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή ελληνορωσικού αγωγού, παρά την αντίθεση Αμερικανών και Ευρωπαίων, τότε τα πράγματα δεν θα εξελιχτούν ομαλά.

Ο συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις κ. Άμος Χόχσταϊν προειδοποίησε ότι αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης.

Η προειδοποίηση ήρθε από το βήμα του 31ου συνεδρίου της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ. Ο κ. Χοχσταϊν ζήτησε τη βοήθεια της κυπριακής ομογένειας ώστε να μη προωθηθεί ο τουρκικός αγωγός, καθώς εκτίμησε ότι αυτός θα ακυρώσει όλα τα εναλλακτικά σχέδια, αυξάνοντας την εξάρτηση από τη Ρωσία.

«Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παίρνουν το φυσικό τους αέριο από μόνο έναν προμηθευτή. Έχουμε μία ευκαιρία να γίνει διαφοροποίηση και η Ελλάδα είναι μείζον παίκτης», είπε ο κ. Χόχσταϊν, αναφερόμενος στον αγωγό TAP».

Ο κ. Χόσταϊν άφησε αιχμές για όσους προωθούν εναλλακτικά σχέδια που αυξάνουν την εξάρτηση από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, «και η προηγούμενη αλλά και αυτή η κυβέρνηση έχουν εκφράσει υποστήριξη για το Νότιο Διάδρομο και το διακαμπτήριο στη Βουλγαρία.

«Αλλά υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τους αλλάξουν, και μιλούν για τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως μηχανισμό που θα φέρει αγωγούς από τον ίδιο προμηθευτή μέσω της Ελλάδας μαζικά για την προμήθεια της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι όταν χτιστεί ένας νέος αγωγός, αυτός δεν θα είναι αναστρέψιμος και θα καταστήσει όλα τα άλλα σχέδια μη βιώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από μέρος της λύσης θα γίνει μέρος του προβλήματος».

Εν τω μεταξύ, καθ’ ην στιγμή ο κ. Λαφαζάνης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπαγορεύσει την δική του εξωτερική πολιτική στη χώρα, η Ε.Ε. προσανατολίζεται ήδη σε άλλες λύσεις, χωρίς να ζητήσει την έγκριση του Έλληνα υπουργού. Το defence-point μας υπενθυμίζει ότι οι Βρυξέλλες από τις οποίες εξαρτάται η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου του αγωγού, εξαρτάται δηλαδή η οικονομική του βιωσιμότητα με την εξασφάλιση συμβολαίων τροφοδοσίας, εκφράζουν την προτίμησή τους στην κατασκευή αγωγού που θα μειώσει την εξάρτηση από τη Μόσχα.

Αυτό σκοπεύει να το πετύχει με την κατασκευή αγωγού διπλής ροής, ονόματι «Eastring», που θα εμπλέκει Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία. Χλωμιάζουν επομένως οι ελπίδες ότι θα καταστεί η χώρα μας ενεργειακός κόμβος, από την στιγμή που απόλεσαν οι Δυτικοί την εμπιστοσύνη τους προς εμάς, και σχεδιάζουν να στέλνει η Τουρκία στον «Eastring» αζέρικο φυσικό αέριο (συν ιρανικό αργότερα, μετά το ενδιαφέρον που επέδειξε και το Ιράν).

Δυστυχώς, οι ελληνικές εμμονές, σε συνδυασμό με την παντελή απουσία ευελιξίας και περιορισμένης διπλωματικής εμπλοκής αφού η «διαπραγμάτευση» δεν έχει εξοντώσει μόνο την ελληνική αγορά, δεν επιτρέπει να κατανοήσουν το απλούστατο. Όσο και να το επιθυμούμε όλοι, εάν η χώρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, η παράκαμψή της είναι δεδομένη.
Πώς είναι δυνατό να μην καταλαβαίνουνε ότι όσες συμφωνίες να υπογράψουν με τους Ρώσους δεν έχουν τύχη, αφού πρώτα θα πρέπει να εξασφαλιστεί ενδιαφέρον τροφοδοσίας χωρών από τον αγωγό; Η μία μετά την άλλη οι βόρειες χώρες αρνούνται το ρωσικό αέριο.

Ποιος θα έδινε ισχύ σε μια χώρα που θεωρείται ανεξέλεγκτη με παρορμητική ηγεσία, μια χώρα που κάνει τα πάντα στο γόνατο και είναι έρμαιο των ιδεοληψιών και των στερεοτύπων του καθένα που έτυχε να αναρριχηθεί σε θέση εξουσίας;

Για να μη παρεξηγηθώ. Υποστηρίζω σαφώς και ενθέρμως κάθε άνοιγμα προς Ρωσία και Κίνα. Η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική ταιριάζει μόνο σε προτεκτοράτα. Και η μέχρι σήμερα αποκλειστική σύνδεσή μας με την Δύση, δεν είδα πού μας ωφέλησε. Όμως, ήμαστε χώρα αδύναμη -τώρα και αναξιόπιστη- γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται βήματα προσεκτικά και μελετημένα, και δεν πρέπει να απλώνουμε τα πόδια μας έξω από πάπλωμα. Θα παγώσουν και θα κρυολογήσουμε.

Ο Μακεδών

πηγη, το διαβάσαμε στο volcanotimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου