Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΤΙΓΚΑΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!!!

Παρεμβάσεις – Προτάσεις
του Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα
Επικεφαλής
 Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης
Δελτίο Τύπου 62

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ
Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

(Η Τοποθέτησή μου στο Δ.Σ. 3 Ιουν. 2015)

Στη διασταύρωση  των οδών Θεμιστοκλέους και Σερίφου στο Χολαργό υπάρχει ένας  υποσταθμός της ΔΕΗ από τον οποίο η εκπομπή...

ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Από πληροφορίες μας ο σταθμός είναι υψηλής ισχύος και η εκπεμπόμενη ακτινοβολία πάρα πολύ μεγάλη.
        Μάλιστα τα τελευταία χρόνια στο σημείο αυτό είχαμε πτώση δύο μεγάλων κεραυνών. Από αυτούς χτυπήθηκαν άνθρωποι και  υπέστησαν τεράστιες ζημιές τα γειτονικά νοικοκυριά κυρίως στα ηλεκτρικά τους είδη. Υπάρχει συγκεκριμένο άτομο στην οδό Σερίφου που τυφλώθηκε για 24 ώρες.
            Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων της περιοχής ζητά να απομακρυνθεί ο υποσταθμός, για τον οποίο αγωνίζονται να φύγει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι "Δεν υπάρχουν μόνο οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας αλλά και οι Υποσταθμοί της ΔΕΗ για την απομάκρυνση των οποίων πρέπει να αγωνιζόμαστε».


          Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ κατανοεί απόλυτα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και προσεγγίζει  το ζήτημα με πολύ μεγάλη Υπευθυνότητα και Ανησυχία. Προτείνουμε λοιπόν άμεσα ο Δήμος να κάνει δύο παράλληλες ενέργειες τη μία προς τη ΔΕΗ και την άλλη προς το Κέντρο Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.   
Σκοπός των ενεργειών είναι να διερευνήσουμε εάν υπάρχει επικινδυνότητα από τον συγκεκριμένο υποσταθμό. Αν υπάρχει επικινδυνότητα να εξαντλήσουμε όλη μας την επιρροή ως Δήμος, με την ουσιαστική συνδρομή και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, κάνοντας κάθε αναγκαία ενέργεια για να απομακρυνθεί ή υπογειοποιηθεί ο υποσταθμός. 

Ειδικότερα με έγγραφό μας να ζητάμε:
α. Από τη ΔΕΗ  να μας δώσει τις προδιαγραφές όλων των υλικών που υπάρχουν στον υποσταθμό, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τον βαθμό επικινδυνότητας από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.
β. Από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, αφού του δώσουμε τα στοιχεία των προδιαγραφών των υλικών  να γνωματεύσει επ΄ευτών. Επιπλέον να ζητήσουμε από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ να μετρήσουν την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.
Ακόμη θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εκπεμπόμενη ακτινοβολία δεν  προσβάλει στιγμιαία τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά επιδρά σωρευτικά.  Η ΔΕΗ λοιπόν ως κοινωφελής οργανισμός είναι  για να εξυπηρετεί τους πολίτες και η τοποθέτηση των υποσταθμών γίνεται για το λόγο αυτό και όχι για να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις σε αυτούς.
        Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει ο Δήμος να κάνει τάχιστα τις παραπάνω ενέργειες, ώστε να έχουμε βάσιμες ελπίδες για να απομακρυνθεί ή υπογειοποιηθεί ο υποσταθμός. Δεν θα πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για να ευαισθητοποιηθούμε. Χρειάζεται πίστη σε αυτό που κάνουμε και ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ.

     
2 σχόλια:

  1. Χρόνια και χρόνια παλεύουμε να διώξουμε ΤΟΝ ΧΑΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ . Έχουμε υποστεί κατά διαστήματα μεγάλες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ . Η αριστερά τα παλιά χρόνια μας πολέμησε λυσαλέα γιατί δεν μπόρεσε να μας καπελώσει και για αυτό τον λόγο σήμερα δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.. ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΡΙΧΝΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή