Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑ!


H δημοτική αρχή αρνείται να εκθέσει δημοσίως στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις...

δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών και να εφαρμόσει τους νόμους 3861/2010 και 4210/2013 σύμφωνα με τους οποίους, οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, υποχρεούνται να αναρτούν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ «τις πράξεις της ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, της απόφασης έγκρισης δαπάνης και της οριστικοποίησης της πληρωμής που περιέχει το ακριβές ποσό που θα πληρωθεί για κάθε επιμέρους δαπάνη” με την δικαιολογία ότι τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι ή ότι έτσι γίνεται και σε άλλους δήμους.
Η Συνεργασία για τις 8Πρπτάσεις η οποία έχει ως πρώτο πυλώνα της προγραμματικής της συγκρότησης, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την Δημοκρατία, την Συμμετοχή και την Διαφάνεια, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα των πολιτών, να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματα που πληρώνουν στον Δήμο και πολύ περισσότερο το δικαίωμα των γονιών να γνωρίζουν σε ποιο σχολείο δίνονται χρήματα, τι ύψους και για ποιο σκοπό.
Τονίζουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για έλεγχο νομιμότητας, αλλά για το δικαίωμα του κάθε γονιού να γνωρίζει και να αξιολογεί τις επιλογές και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Το δικαίωμα του, να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα λεφτά που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών για τα σχολεία μας, και για ποιο λόγο τελικά ο ίδιος ο γονιός καλείται πολλές φορές να συνεισφέρει επιπλέον και να καλύψει από την τσέπη του δαπάνες για την λειτουργία των σχολείων.
Το δικαίωμά του, να γνωρίζει για ποιο λόγο δίνονται χρήματα για στρώματα σε ένα σχολείο, την στιγμή που σε ένα άλλο, στάζουν οι στέγες, πέφτουν οι σοβάδες, είναι καμένες οι λάμπες ή χύνονται τα λύματα στα προαύλια του σχολείου.
Με την ευκαιρία δηλώνουμε ότι είναι απαράδεκτο, η δημοτική αρχή να υπερηφανεύεται ότι έχει ταμειακά διαθέσιμα 5.000.000€ (πέντε εκατομμυρίων ευρώ) και την ίδια στιγμή να αρνείται στα σχολεία αναγκαίες και άμεσες επισκευές που άπτονται ακόμη και της ασφάλειας των μαθητών... λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα.
Καλούμε την δημοτική αρχή να δώσει χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πέραν αυτών που δίνει το Υπ. Εσωτερικών και ταυτόχρονα να δώσει κατ’ ελάχιστο και 300.000€ παραπάνω για τις επισκευές των σχολείων έτσι ώστε να γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλες οι απαραίτητες εργασίες και να μπουν το Σεπτέμβριο ο μαθητές σε ένα ανθρώπινο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να ανεβάσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως ο νόμος ορίζει, όλες τις παραπάνω δαπάνες για να γνωρίζουν οι γονείς που και πόσα χρήματα δόθηκαν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου