Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ! ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

Τα πρώτα αποτελέσματα των Τουρκικών εκλογών έδειξαν πως το...

κυβερνών κόμμα του Ερντογάν παρόλο που κατάφερε να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία που θα παρείχε στον πρόεδρο να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, ενισχύοντας τις εξουσίες του
Το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νίκησε σήμερα στις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία του στην εθνοσυνέλευση την οποία διατηρούσε εδώ και 13 χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων.

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που κυβερνά την χώρα από το 2002, κερδίζει 259 έδρες εκ των 550 συνολικά εδρών συγκεντρώνοντας ποσοστό 41%, ενώ το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έλαβε το 12,5% των ψήφων και στέλνει 78 βουλευτές στο κοινοβούλιο, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης(MHP) συγκέντρωσαν ποσοστά 25,2% και 16,5% αντίστοιχα, ήτοι 131 και 82 έδρες.
Tα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία καταδεικνύουν την ξεκάθαρη απόρριψη εκ μέρους του εκλογικού σώματος της προσπάθειας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει τις εξουσίες του και της επιδίωξής του για μια ισχυρή εκτελεστική προεδρία, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του CHP.

"Οι ψηφοφόροι είπαν ένα σαφές όχι στο προεδρικό σύστημα" τόνισε ο επικεφαλής του CHP στην Κωνσταντινούπολη Μουράτ Καραβαλτζίν μιλώντας σε δημοσιογράφους.
news247.gr, (Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου