Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ! ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ!

Η εκπληκτική Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, με άλμα στα 4,80μ.
Η Κυριακοπούλου δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον τελικό, αφού...

είχε από μία άκυρη στα 4,60 και τα 4,70, όμως πέρασε με την πρώτη τα 4,80 κι έμεινε στην τελική τριάδα, εξασφαλίζοντας έτσι το μετάλλιο.
Στη συνέχεια, προσπάθησε να προσπεράσει... τον εαυτό της (το PB της είναι 4,83, από τις 4 Ιουλίου του φετινού έτους στο Diamond League του Παρισιού), αφού δοκίμασε στα 4,85μ (μία φορά) και στα 4,90μ (δύο φορές), όμως δεν τα κατάφερε, μένοντας στην τρίτη θέση πίσω από τις Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) και Γιάρισλέι Σίλβα (Κούβα).
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κουβανή, που στην τελευταία της προσπάθεια πέρασε τα 4,90, ενώ η Βραζιλιάνα έμεινε δεύτερη, με καλύτερο άλμα στα 4,85.
Τα άλματα της Κυριακοπούλου:
4,50 (Ο)
4,60 (ΧΟ)
4,70 (ΧΟ)
4,80 (Ο)
4,85 (Χ-)
4,90 (ΧΧ)
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελληνικής συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και το πρώτο της Κυριακοπούλου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έχει επίσης ένα χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι (2012).
Συνολικά, το μετάλλιο της Κυριακοπούλου είναι το 21ο της Ελλάδας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και το πρώτο από το 2007, όταν η Πηγή Δεβετζή είχε κατακτήσει το χάλκινο στο άλμα εις τριπλούν.

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου