Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΤΟ 1989 ΣΤΟΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο...ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε μια ιστορική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη και τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" τον Νοέμβριο του 1989, ενώ είχε ήδη εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιούνιο του 1989. Ήταν το διάστημα με τις συνεχείς εκλογές και την οικουμενική κυβέρνηση Τζανετάκη, λόγω του εκλογικού συστήματος που είχε φτιάξει ο Ανδρέας Παπανδρέου, εμποδίζοντας ουσιαστικά τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη ΝΔ του Μητσοτάκη. 
Αυτή είναι η ολοσέλιδη συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως είχε δημοσιευτεί στο τότε φύλλο της εφημερίδος μας. 
Δείτε μερικές από τις ερωτήσεις που κάναμε στον υποψήφιο Πρόεδρος της ΝΔ και τις απαντήσεις που μας έδωσε:

Φύγανε πολλά λεφτά από την τσέπη σας στο διάστημα των εκλογών;


Μεϊμαράκης: Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να σας πω ότι δεν μου έφυγαν πολλά χρήματα, αλλά δαπανήθηκαν αρκετά. Και αυτό το λέω γιατί τον Μάιο και τον Ιούνιο έκανα δυο χορούς στους οποίους ανταποκρίθηκαν οι φίλοι μου, μ' αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα σοβαρότατο κονδύλι το οποίο συμπληρούμενο και από δικά μου χρήματα, με κάνει ν΄ανταποκριθώ στον προεκλογικό αγώνα. 

 Ως νέος βουλευτής που είσθε κύριε Μεϊμαράκη, ποιο θα είναι το δικό σας μήνυμα που θα προσπαθήσετε να περάσετε στη Βουλή;
Μεϊμαράκης: Κατ' αρχήν πρέπει ν' αγωνισθούμε όλοι μας για να φέρουμε την ανθρωπιά στην κοινωνία μας, να επανανθρωποιηθούμε. Πιστεύω ότι έχει χαθεί η ανθρωπιά. Κι αυτό το βλέπουμε καθημερινά. Βλέπουμε ανθρώπους να έχουν χτυπήσει, να είναι πεσμένοι στον δρόμο περιμένοντας κάποιον να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο και να μην ασχολείται κανείς μαζί τους. Έχει τραυματιστεί η ανθρώπινη σχέση και φιλία. Και σ΄αυτό ευθύνεται το κράτος, γιατί τα τελευταία χρόνια δόθηκαν περίεργες κατευθύνσεις που χτύπησαν τις ανθρώπινες σχέσεις. Θεσπίστηκαν δηλ. διατάξεις, που, αν για παράδειγμα εγώ πάω κάποιον στο ΚΑΤ μπορεί να με κρατήσουν 2 μέρες εκεί. Άρα κι εγώ δικαιολογημένα λέω: "προκειμένου να χάσω τον χρόνο μου, ας τον πάει κάποιος άλλος". Πρέπει πρώτ' απ' όλα λοιπόν να δοθούν νέες κατευθύνσεις από το κράτος ώστε να εξανθρωπιστεί η κοινωνία μας. Εκεί θα κατατείνουν οι προσπάθειές μας (σημείωση δική μας: Βαγγέλα, οι προσπάθειές σας απέτυχαν. Οι πολιτικοί εφαρμόσατε απάνθρωπη, βάρβαρη πολιτική σε βάρος του λαού και τον εξοντώσατε...)
Δεύτερον, πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξει η Δημόσια Διοίκηση. Υπάρχουν δίκαια αιτήματα των πολιτών τα οποία δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση εξαιτίας της κακής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει καταντήσει ο βουλευτής ένας μεσάζων μεταξύ πολίτη και κράτους για την εξυπηρέτηση του πρώτου. Και πρέπει να πω εδώ ότι μέμφομαι αρκετούς πολιτικούς οι οποίοι δεν θέλουν τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης, ακριβώς για να ισχυρίζονται στους ψηφοφόρους τους ότι είναι μοχλοί εξυπηρέτησής τους (σημείωση δική μας: Βαγέλη καλά το πρόβλεψες. Μετά ήρθε ο Πάγκαλος και είπε: "μαζί τα φάγαμε").

"ΚΥΝΗΓΑΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Μ' ΑΡΕΣΕΙ"

Κύριε Μεϊμαράκη έχετε αφιερωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά στην πολιτική. Υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο ή κοντεύετε να χάσετε τον εαυτό σας;
Μεϊμαράκης: Δυστυχώς, όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις, κυνηγάμε το χρόνο. Ενώ είμαι άνθρωπος που θα ήθελα να πάω σινεμά, ένα θέατρο, να διαβάσω ένα βιβλίο, να γυμνασθώ λίγο, κυνηγάω συνέχεια το χρόνο μ΄αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να κάνω τίποτα από αυτό που μ΄αρέσει. Ομολογώ ότι το τελευταίΟ εξάμηνο Έχω χάσει πλήρως την ιδιωτική μου ζωή, ελπίζω όμως ότι αυτό θα είναι κάτι παροδικό. (σημ. δική μας: Είδες Βαγγέλη πώς η ζωή κάνει κύκλους; Και το τελευταίο εξάμηνο εν έτει 2015 έχεις χάσει πλήρως την ιδιωτική σου ζωή)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου