Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ... "ΣΩΖΟΥΝ"! ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ 400.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!


Νέοι φόροι φτάνουν σε 400.000 φορολογουμένους από τις εφορίες, στο πλαίσιο των μέτρων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό λέει η...


είδηση που διαβάζουμε στο zougla.gr . Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε ενημερώσει τους πολίτες πως «η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 02 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μέχρι τις 5.10.2015 την ίδια ώρα, λόγω επανεκκαθάρισης των δηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις των τελευταίων νόμων».

Τα ραβασάκια αποστέλλονται:

- στους αγρότες που οφείλουν να αποδώσουν τον φόρο που θα προκύψει εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου (από το 27,5% στο 100%) και 

- στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2.500 κυβικών, σκαφών αναψυχής αλλά καιακινήτων με πισίνα, εφόσον δεν έχουν πληρώσει ήδη τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης μέσω του εκκαθαριστικού τους.

Τον ερώτημα είναι οι αγρότες τι θα κάνουν; Θα αντιδράσουν ή θα το χάψουν;;;


Φοροκαταιγίδα… δύο μηνώνΣτο μεταξύ, νέα σειρά μέτρων αναμένεται να ληφθεί από την κυβέρνηση το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων.

Το χρονοδιάγραμμα, με βάση τον σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου και εφόσον εγκριθεί από τους εταίρους, έχει ως εξής:

Τον Οκτώβριο θα ψηφιστούν μέτρα για την αύξηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, την οικειοθελή δήλωση «κρυφών» εισοδημάτων, την καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή του οικονομικού προφίλ των φορολογουμένων με στόχο τον πιο αποτελεσματικό και άμεσο έλεγχο, την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Τα σκληρά φορολογικά μέτρα, πάντως, έρχονται τον Νοέμβριο, όταν θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις ανατροπές στις φορολογικές κλίμακες και στους συντελεστές, την κατάργηση ορισμένων φοροαπαλλαγών, τις επιβαρύνσεις στη φορολογία των αγροτών, την ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα, την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ακίνητα.

Πληρώστε τους απατε΄νες λοιπόν για να ξαναπάρουν νέα μέτρα από τον Γενάρη ώστε να σώσουν και πάλι την Ελλάδα με την παραμονή της στο υρώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου