Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ! ΛΑΘΡΟΙ 77 ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Χιλιάδες λάθροι μπαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα. Οι διακινητές δεν λογαριάζουν καμία ναθρώπινη ζωή! Ίσα-ίσα που θέλουν να υπάρχουν...

νεκροί για να προκαλέσουν περισσότερη συγκίνηση στους Έλληνες οι οποίοι θα τους υποδέχονται όλους. Δείτε τα καραβάνια πως καταφτάνουν με βαρκούλες. Μια τεράστια αλυσίδα μέσα στη θάλασσα, που ξεκινά από τα παράλια της Τουρκίας και συνεχίζεται μέχρι τα νησιά μας. 
Η κόλαση δίχως τέλος. Μετανάστες από 77 διαφορετικές εθνικότητες έχουν εισβάλει στη χώρα μας, μόνο φέτος!
Το ρεπορτάζ από το newsbeast.gr
Πολλοί μετανάστες πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας ένα πλαστό έγγραφο, ή εάν δεν έχουν καθόλου χαρτιά, θα τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν άσυλο από κάποια χώρα στη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αυτό συμβαίνει καθώς είναι πιο εύκολο να ζητήσει κάποιος άσυλο όταν είναι πρόσφυγας από τον πόλεμο και όχι οικονομικός μετανάστης.
Ωστόσο, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται καθημερινά από τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας στα έγγραφα και τις εθνικότητες των μεταναστών είναι εξονυχιστικές, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στέλεχος του Λιμενικού, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται καταγραφή με δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση και παράλληλη διασταύρωση στοιχείων μέσω frontex από τις χώρες καταγωγής αλλά και από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή έχουν μετακινηθεί κάποιοι από αυτούς σε χώρες της Ευρώπης από τις αρχές του 2015 έως τις 21 Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σε 804.465, εκ των οποίων οι μισοί, 457.149, ήταν πρόσφυγες από τη Συρία. Συνολικά, 77 εθνικότητες απαρτίζουν το σύνολο των υπόλοιπων οικονομικών μεταναστών.
Από τις αρχές του έτους έως τις 21 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί από τα διάφορα κέντρα των τοπικών λιμενικών Αρχών στα νησιά 347.316 άτομα που δεν αποτελούν πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά είναι οικονομικοί μετανάστες από αραβικές και αφρικανικές χώρες. Για τους οικονομικούς μετανάστες, ορισμένες από τις περιπτώσεις κρίνονται απελάσιμες και ορισμένες μη απελάσιμες.
Συγκεκριμένα, σε 48 τοπικές λιμενικές Αρχές έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους έως τις 21 Δεκεμβρίου 194.827 άτομα από το Αφγανιστάν, 4.332 από τη Σομαλία, 277 από τη Γκάνα, 7.229 από το Μαρόκο, 184 από τη Γκάμπια, 371 από το Σουδάν, 676 από τη Νιγηρία, 351 από τη Δημοκρατία του Αγίου Δομίνικου, 817 από το Καμερούν, δύο από την Κούβα, 47 από τις Κομόρες, 848 από την Ερυθραία, 208 από την Ακτή Ελεφαντοστού, πέντε από τη Μπενίν, 1.306 από την Αλγερία, 21.780 από το Πακιστάν, 350 από το Μαλί, 69 από την Αιθιοπία, 331 από την Υεμένη, 36 από τη Γουινέα, 53 από τη Σιέρα Λεόνε, 179 από την Ουγκάντα, 1.177 από το Κονγκό, 5.495 από την Παλαιστίνη, 77.475 από το Ιράκ, 27 από τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, δύο από την Ονδούρα, ένα από το Νταρφούρ, 49 από το Τόγκο, 16 από τη Ρουάντα, 21.133 από το Ιράν, 108 από τη Μπουργκίνα Φάσο, πέντε από τη Γκαμπόν, 454 από τη Σενεγάλη, 144 από την Ινδία, 173 από τη Μιανμάρ, 12 από τη Λιβερία, 162 από τη Σρι Λάνκα, 37 από τη Μαυριτανία, εννέα από τη Δημοκρατία του Νίγηρα, 205 από τη Λιβύη, 228 από το Νεπάλ, 28 από την Αϊτή, 115 από την Τυνησία, 467 από την Αίγυπτο, 3.375 από το Μπαγκλαντές, δύο από τη Δημοκρατία του Τσαντ, 15 από τη Νότια Αφρική, δύο από την Κένυα, δύο από την Κολομβία, ένα από τη Τζαμάικα, εννέα από την Αρμενία, εννέα από το Μπουρούντι, 1.829 από τον Λίβανο, 15 από το Ουζμπεκιστάν, 33 από τη Βιρμανία, 50 από το Κουβέιτ, ένα από την Αλβανία, δύο από τη Γαλλία, έξι από την Αγκόλα, 41 από την Ιορδανία, 39 από την Τουρκία, τρία από την Ουκρανία, έξι από τη Ζάμπια, επτά από το Τατζικιστάν, 15 από τη Σαουδική Αραβία, τέσσερα από τις Φιλιππίνες, τρία από το Καζακστάν, δύο από τη Ρωσία, τρία από τη Γεωργία, τέσσερα από τη Μολδαβία, έξι από το Θιβέτ, 26 από την Κίνα, τρία από το Τουρκμενιστάν και τρία από τη Δυτική Σαχάρα.
Αναφορικά με τους διακινητές των μεταναστών, η πλειοψηφία είναι υπήκοοι Τουρκίας, ενώ 12 άτομα από αυτά που συνελήφθησαν μέσα στο 2015 ήταν και από την Ελλάδα.
Από τις αρχές του 2015 έως τις 21 Δεκεμβρίου, από τους διακινητές που είχαν συλληφθεί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, 157 ήταν υπήκοοι Τουρκίας, 140 από τη Συρία, 17 από το Ιράκ, 24 από το Αφγανιστάν, 64 από την Ουκρανία, ένας από τη Σομαλία, δύο από το Μαρόκο, εννέα από το Πακιστάν, οκτώ από την Αίγυπτο, ένας από την Αλγερία, 11 από τη Γεωργία, δύο από τη Ρωσία, τέσσερις από τη Δημοκρατία του Αγίου Δομίνικου, δώδεκα από την Ελλάδα, τρεις από το Αζερμπαϊτζάν, δύο από το Τουρκμενιστάν, έξι από το Ιράν, ένας από τον Λίβανο, τρεις από την Παλαιστίνη και ένας από τη Δανία. Συνολικά συνελήφθησαν 468 άτομα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Frontex, στις 28 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση ταχείας επέμβασης Poseidon Rapid Intervention. Θα υπάρχουν περιπολίες με επιπλέον σκάφη της Frontex στο Αιγαίο, τα οποία θα συνδράμουν στα ελληνικά μέσα επιτήρησης με 375 μεταφραστές και ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Frontex, η συνδρομή είναι απαραίτητη, καθώς ο αριθμός των προσφύγων, που τώρα λόγω των καιρικών συνθηκών εμφανίζεται μειωμένος, από την άνοιξη θα κλιμακωθεί εκ νέου όσο το συριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο.
Στην Αθήνα, το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η διεθνής συνάντηση για την Αξιολόγηση της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ-Θαλάσσια Σύνορα» έτους 2015 και τον προγραμματισμό της ομώνυμης Επιχείρησης έτους 2016, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε η Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 23 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ενιαίου Χώρου Schengen, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της EUROPOL ως επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών Ε.Ε. (FRONTEX) συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου Συνδέσμου FRONTEX στον Πειραιά. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν εκπρόσωποι του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του υπουργείου Εξωτερικών, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Ανεξάρτητης Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και οι Τοπικοί Συντονιστές 10 Λιμενικών Αρχών που συμμετέχουν στην εν λόγω Επιχείρηση και οι Αξιωματικοί ΕΛΑΣ που έχουν οριστεί επικεφαλής των πέντε ομάδων ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου