Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΣΑΣ! ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΚΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΗΡΩΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ"! ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!!!

Ο άνθρωπος είναι...άπαιχτος! Όχι μόνο περνιέται για αριστερός αλλά και μιλάει εξ ονόματος όλων των αριστερών! " Με αφορμή την επίσκεψή τους στην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, στο πλαίσιο της υλοποίησης της προεκλογικής του δέσμευσης για παραχώρηση της περιοχής των Λιπασμάτων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων:«Εμείς ως αριστεροί έχουμε μια μακρά εμπειρία...

αγώνων ηρωικών, με αρνητική κατάληξη, ωστόσο προσδοκούμε ότι κάποιοι από αυτούς θα έχουν και θετική κατάληξη»! Ο θρασύς τους δουλεύιει όλους και δεν χαμπαριάζει από τίπτε.  
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news.gr, o πρωθυπουργός συνοδευόταν από το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ενώ στην περιοχή τον περίμεναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β' Πειραιά και πλήθος κόσμου.
 «Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να πετυχαίνεις πράγματα», δήλωσε  ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Εμείς ως αριστεροί έχουμε μια μακρά εμπειρία αγώνων ηρωϊκών, με αρνητική κατάληξη, ωστόσο προσδοκούμε ότι κάποιοι από αυτούς θα έχουν και θετική κατάληξη».
Νωρίτερα ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση για το θέμα στο δημαρχείο Κερατσινίου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.
"Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. Δίνουμε ανάσα πνοής και θαλάσσιο μέτωπο", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το δημαρχείο.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση του δημοσίου προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στο δήμο. Ανέφερε επίσης ότι πριν από αυτό έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα από την κυβέρνηση με νομοθέτηση, προκειμένου να ακυρωθούν οι προβλέψεις του νόμου 4217/2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, αποκλείοντας έτσι από κάθε προοπτική ανάπτυξης. Ανέφερε επίσης ότι πετύχαμε για τη συγκεκριμένη περιοχή της μείωση του συντελεστή δόμησης από το 0,6 στο 0,15. 
Σημειώνεται ότι πρόσφατα στη βουλή με το άρθρο 28 του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση, δεν προβλέπεται καμία βιομηχανική, μεταποιητική ή βιοτεχνική χρήση στη συγκεκριμένη περιοχή, δεδομένου ότι η παραλιακή ζώνη 110 στρεμμάτων των πρώην λιπασμάτων Δραπετσώνας είχε ήδη εξαιρεθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στη νέα σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου στον ΟΛΠ.
Στη συγκεκριμένη ρύθμιση που πέρασε πρόσφατα στη βουλή περιορίζεται η συνολική επιφάνεια δόμησης με χαμηλό συντελεστή 0,15, ενώ εξασφαλίζονται αδόμητοι χώροι για κοινόχρηστες χρήσεις και χρήσεις αναψυχής.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση προβλέπεται η δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής.
Επίσης προστατεύονται και αναδεικνύονται τα μνημεία βιομηχανικής αρχαιολογίας με επαναχρησή τους

1 σχόλιο:

  1. Ο Μαχαλόμαγκας !!!
    Νάτος κι' έρχεται με φούρια
    Και με παλτουδιά καινούργια !!
    https://www.youtube.com/watch?v=WJ4pUm8JSY4

    ΑπάντησηΔιαγραφή