Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ: "ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ!!!" ΣΚΥΨΤΕ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΕ!!!!

Ολική ανατροπή στα εργασιακά και το ασφαλιστικό ζητούν οι πιστωτές με αντάλλαγμα τη διευθέτηση του χρέους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Αγορά», υπογραμμίζουν ότι αναλόγως το ύψος των δύο αυτών παρεμβάσεων θα....

είναι και η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.
Ουσιαστικά ζητούν να θεσμοθετηθούν σε ένα «πακέτο», στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, τόσο η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και η προκήρυξη των απεργιών, όσο και οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις πρόωρες συντάξεις και ο δραστικός περιορισμός των προνοιακών επιδομάτων.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα θεωρήσουν «μονομερή ενέργεια» οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή πριν αρχίσουν οι νέες διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο.
«Αιχμή του δόρατος» στον νέο εκβιασμό των δανειστών είναι το ΔΝΤ, αλλά συναινεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκπρόσωπος της οποίας στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι θεσμοί αναμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Συγκεκριμένα οι δανειστές απαιτούν:
1. Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
2. Να εφαρμοστεί ο θεσμός της «μικροεργασίας» στην οποία προβλέπονται εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, τα συμβόλαια «μηδενικών ωρών» δηλαδή εργασία για μία ή δυο ώρες – όσο θέλει ο εργοδότης – και διάφορες παραλλαγές όπως τα συμβόλαια λίγων ωρών ή τα συμβόλαια με το τηλέφωνο.
3. Αλλαγή του νόμου για τις απεργίες. Για να γίνει απεργία θα πρέπει να υπάρχει απόφαση από το 50% συν 1 του συνόλου των μελών του συνδικάτου.
το διαβάσαμε στο paradrasi.gr (τίτλος: δικός μας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου