Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ! ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Την τρίμηνη αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και συναφών εγκαταστάσεων από τις....

αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες  αποφάσισε ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου 2015. 
Η Δημοτική αρχή εισηγήθηκε τη λήψη αυτής της απόφασης γιατί:
-        Βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση για την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη  «ρύθμιση διαδικασιών και εφαρμογής του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (ΣΗΛΥΑ) χορήγησης αδειών κατασκευών κεραιών και σχετικών θεμάτων» και τον «καθορισμό δικαιολογητικών για έγκριση τοποθέτησης των κατασκευών κεραιών και συναφών εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες», με σαφή κατεύθυνση να γίνουν  αυστηρότερες οι διαδικασίες ελέγχου εκ μέρους  των Υπηρεσιών Δόμησης.
-        Θα επαναληφθεί συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα τέλη Ιανουαρίου του 2016 στην οποία θα παρέμβει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καταθέτοντας προτάσεις για τη δημιουργία πλαισίου δικαιολογητικών βάσει της ευρωπαϊκής εμπειρίας (π.χ. γνωμοδότηση δημοτικής αρχής).  
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι:
-        Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής στοχεύοντας  στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, και ιδιαίτερα των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (νήπια,  βρέφη,  κωφοί και ασθενείς με εμφυτεύματα), από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, έχει ήδη προβεί στη σύσταση διεπιστημονικής επιτροπής ανάλυσης και αξιολόγησης της υφισταμένης κατάστασης στον Δήμο Αγ. Παρασκευής με σκοπό τη σύνταξη πρότασης για τον καθορισμό του απαιτούμενου αριθμού και την ορθολογική χωροταξική κατανομή των κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας στα διοικητικά όρια του Δήμου, ως περιοχής πιλοτικής εφαρμογής.
-        Με απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανακληθήκαν το καλοκαίρι η άδεια κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Καραϊσκάκη 21 δύο άδειες  κεραιών κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Θήρας και Ολυμπίας (για τη μία υπήρξε ήδη στις 22/12/2015  ανάκληση και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων-ΕΕΤΤ, που την είχε εκδώσει στις 15/10/2014).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου