Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ! ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ; ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!

Σχόλιο δικό μας: Πού πας ρε...Καραμήτρο Καμμένε; Αφού αποτελείωσες...
τον ελληνικό λαό και έκανες τις ένοπλες δυνάμεις ...φιλιππινέζες των λαθρομεταναστών (όπως σου είπανε τα αφεντικά σου) έρχεσαι τώρα να κάνει τον καπά-νταή για να αντιμετωπίσεις τους Τουρκαλάδες; Αφού δεν έχουν ούτε καύσιμα ωρέ;  Είσαι άσχετος και επικίνδυνος ρεεε!
Το ρεπορτάζ για το σοβαρό αυτό θέμα, από το pronews.gr:
(Ανανέωση 15:00) Επιβεβαιώνεται το pronews.gr δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα με "ευχές" από τις ελληνικές ΕΔ που έχουν πληγεί καίρια από τις περικοπές δαπανών ελέω Μνημονίων καθώς πριν λίγο σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού τονίζεται για το έκτακτο ΚΥΣΕΑ ότι "αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο" δηλαδή τίποτα επί της ουσίας
 
Επιπλέο αναφέρει "η Ελλάδα, στην βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα και παράλληλα, παραμένει προσηλωμένη σε μια πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή." 
 
Το κυβερνητικό σχέδιο λοιπόν που προβλέπει για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας αφορά τρία μέρη:
 
1. Δυναμική Αμυντική Αποτροπή
 
2. Διπλωματική πίεση σε όλα τα μέτωπα
 
3. Συνέχιση της διμερούς προσέγγισης
 
Το πρώτο με το τρίτο συγκρούονται, φυσικά.
 
Το πρώτο επίσης αντιστρατεύεται απο μόνο του με την... πραγκατικότητα. Χωρίς επάρκεια στα καύσιμα, στα πυρομαχικά και χωρίς ανανέωση πολεμικού υλικού όλα αυτά δεν είναι εφικτά. Οι ΕΔ, 
 
Το δεύτερο απλά δεν μπορεί να εφαρμοσθεί γιατί όπως έλεγε ο μέγας Θουκυδίδης «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του» και έτσι ακριβώς δουλεύει και το διπλωματικό παιχνίδι.
 
---------------------------------------------------------
Συνεδριάζει εκτάκτως από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετκότητας. 
 
Πώς θα γίνει αυτό; Οι ΕΔ πλέον δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα καύσιμα για να κινηθούν. Μην μιλήσουμε παλαιότητα συστημάτων και επάρκεια πυρομαχικών εκπαίδευσης.
 
Από το 2010 τα λειτουργκικά κονδύλια για τις ΕΔ έχουν μειωθεί κατά 50% για να συντηρηθούν και να παραμείνουν επιχειρησιακές, οι ίδιες δυνάμεις και τα ίδια οπλικά συστήματα.
 
Ένας άλλος αρνητικός παράγοντας είναι η παλαιότητα του πολεμικού υλικού (φρεγάτες, μαχητικά, ΤΟΜΑ, μεταφορικά ελικόπτερα, υποβρύχια, φορητός οπλισμός κλπ. κλπ.) το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί και μέχρι τώρα μόνο λύσεις ανάγκης εφαρμόζονται κάτι που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια στο μέλλον.
 
Τι παραπάνω θα προσφέρει λοιπόν αυτό το ΚΥΣΕΑ;
 
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και το προσφυγικό.
 
Σημειώνεται ότι χθές, Πέμπτη, σημειώθηκαν 31 παραβιάσεις, έξι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και μία εμπλοκή με τουρκικά F16 και πρχθές υπήρξε επεισόδιο με τουρκικό σκάφος και σκάφος του Λιμενικού.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα τουρκικό σκάφος το οποίο μάλιστα βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων, δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις του σκάφους του Λιμενικού. 
Αντίθετα έστρεψε τα όπλα του εναντίον του ελληνικού σκάφους σε μία ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια.
 
Οι Τούρκοι πργματοποίησαν χθες επιθετικές πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες: μεταξύ 11:30 και 12:30 της Πέμπτης τα τουρκικά μαχητικά έκαναν έξι διαδοχικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος στις Οινούσσες. 
 
Συνολικά έκαναν 17 υπέρπτησεις πάνω από ελληνικό έδαφος τις 4 προηγούμενες ημερες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου