Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...ΚΛΥΣΜΑ!

Η προκλητικότητα των Τούρκων δεν σταματά, ενώ φαίνεται πως έχουν και τις ευλογίες του ΝΑΤΟ! Οι Τούρκοι πλέον αγνοούν επιδεικτικά την συμφωνία που υπέγραψαν και αμφισβητούν ξανά την...

ελληνική Ζώνη Έρευνας και Διάσωσης, δυσκολεύοντας καθημερινά τη ζωή των Ελλήνων λιμενικών, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Στις 3:27 το πρωί του Σαββάτου, το ελληνικό κέντρο του Πειραιά εξέδωσε ΝΟΤΑΜ Α0788/16, με την οποία ανήγγειλαν την απαρχή της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα στην ελληνική ζώνη ευθύνης. Με την ΝΟΤΑΜ αυτή κάλεσαν όλα τα ιδιωτικά σκάφη που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή να συντονιστούν με το κέντρο του Πειραιά.
Οι προκλητικοί Τούρκοι απάντησαν λίγα λεπτά αργότερα, όταν εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ Α1618/16. Με τη ΝΟΤΑΜ αμφισβήτησαν τα δικαιώματα της Ελλάδας για Έρευνα και Διάσωση στην περιοχή εκείνη. Μάλιστα δήλωσαν το εξής:
"Η Τουρκία δεν αποδέχεται  τον καθορισμό της ελληνικής περιοχής για SAR που ταυτίζεται με τα όρια του FIR Αθηνών".
Οι Τούρκοι επικαλέστηκαν το κείμενο που μονομερώς έχει καταθέσει στον ΙΜΟ, με το οποίο εντάσσεται στην τουρκική ζώνη ευθύνης  SRR το μισό Αιγαίο. Με το κείμενο αυτό δηλώνουν ότι έχουν τις δυνατότητες και θα συνεχίσουν να ασκούν τις υποτιθέμενες αρμοδιότητες τους στη Ζώνη που έχουν καθορίσει.
Οι Τούρκοι λοιπόν βρήκαν για μία ακόμη φορά την κατάλληλη ευκαιρία να προκαλέσουν με τις αισχρές και ασταθείς αξιώσεις τους. Την ώρα που η χώρα βιώνει την ισχυρότερη μεταναστευτική κρίση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα, οι Τούρκοι επιχειρούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους με κάθε τρόπο. 
voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου