Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ! 125 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ISIS! ΒΙΝΤΕΟ


Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.
Η πρώτη έκρηξη έπληξε τη συνοικία Καράντα, όπου πηγαίνουν πολλοί...

κάτοικοι για τις αγορές τους ενόψει της γιορτής για το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ανέφεραν ιρακινοί αξιωματούχοι.
Ο Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, δήλωσε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, που πυροδοτήθηκαν κοντά σε ένα εστιατόριο. Πολλά καταστήματα πήραν φωτιά μετά την έκρηξη, πρόσθεσε.
Το σουνιτικό ISIS ανέφερε σε μήνυμά του που επικαλείται η SITE ότι ένας από τους τζιχαντιστές του έκανε επίθεση καμικάζι στη συνοικία Καράντα με στόχο συγκεντρωμένους σιίτες. Η οργάνωση έκανε αρχικά λόγο για 40 νεκρούς και 80 τραυματίες, έναν απολογισμό πολύ βαρύτερο από αυτόν των ιρακινών αρχών που μιλούσαν μόλις για έξι νεκρούς.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμάρια, μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας, και υπάρχουν αρκετά θύματα.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διαπράττει συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Βαγδάτη και σε άλλες ιρακινές πόλεις.
newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου