Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ". ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ

Με σοβαρά τραύματα μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο ...

Ευαγγελισμός ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καθώς και ο οδηγός και συνοδηγός του αυτοκινήτου που επέβαινε μετά από έκρηξη μηχανισμού που ήταν, κατά πληροφορίες του zougla.gr, τοποθετημένος σε φάκελο που τον άνοιξε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν, με αποτέλεσμα το ωστικό κύμα από την έκρηξη να σαρώσει το εσωτερικού του αυτοκινήτου. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας. Η αστυνομία απέκλεισε δρόμους ώστε οι τραυματίες να φτάσουν το γρηγορότερο δυνατό στο νοσοκομείο. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραυματιστεί στα χέρια, τα πόδια, στη κοιλιακή χώρα και στο πρόσωπο. Αυτή την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις των γιατρών έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα και γι' αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη τη μεταφορά του σε μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Τραυματίες είναι και ο οδηγός και συνοδηγός του αυτοκινήτου, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί ελαφρά.
Ερωτήματα πάντως ανακύπτουν από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως τα τελευταία λεπτά, σύμφωνα με τις οποίες η φρουρά ασφαλείας του κ. Παπαδήμου ήταν άνδρες εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας που πληρώνονται από την τράπεζα της Ελλάδας καθώς η αστυνομική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού είχε μειωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 






Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του κ. Παπαδήμου, όσο και των δύο άλλων τραυματιών δεν διατρέχουν κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας και κλιμάκια του ΤΕΕΜ.



Πώς έφτασε το τρομοδέμα στα χέρια του Λ. Παπαδήμου

Δύο φορές είχε περάσει ο τρομοφάκελος που έφτασε στα χέρια του Λ. Παπαδήμου από ανιχνευτές x-ray σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.

Όπως αναφέρουν, στο τρομοδέμα αναγραφόταν ως αποστολέας η Ακαδημία Αθηνών και όταν ο φάκελος έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξετάστηκε με δύο μηχανήματα. «Έγιναν δύο έλεγχοι. Πρώτα πέρασε από φορητό μηχάνημα και εν συνεχεία έγινε και πάλι έλεγχος στο μηχάνημα της Τράπεζας της Ελλάδος χωρίς όμως να ανιχνευθεί η εκρηκτική ύλη» επισημαίνουν χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο υπήρξε και πάλι δέμα με παραλήπτη τον κ. Παπαδήμο το οποίο όμως εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβανόταν και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.


Οι ανακοινώσεις των κομμάτων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και του οδηγού του. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση. «Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα, περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο ευχήθηκε και ο κ. Παππάς. «Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο κ. Τζανακόπουλος ο οποίος προέβη στην παρακάτω δήλωση:
Δήλωση για την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, έκανε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 


«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. 

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας» αναφέρεται.





Η επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου επιβάλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση», σημείωσε στη δήλωσή της. 
Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε για την επίθεση: 

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του».

Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».

Στον Ευαγγελισμό βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ευχήθηκε περαστικά στον κ. Παπαδήμο και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση.



Σε ανακοίνωση του, το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του».


«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου. Αυτές οι εχθρικές ενέργειες προς την δημοκρατία δεν θα περάσουν. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο και τους τραυματίες και ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.



Άνανδρη χαρακτήρισε την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μετέβη ο στον Ευαγγελισμό προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των τραυματιών συνοδών του. «Άνανδρη επίθεση, δεν θα κάμψει το ηθικό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.



«Η δολοφονική απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι στη χώρα γίνονται στόχος αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. «Αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος», συμπλήρωσε.



Αναζητούν και άλλα τρομοδέματα



Το ενδεχόμενο εκτός από τον εκρηκτικό φάκελο που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. 



Όπως έχει δείξει μέχρι τώρα πρακτική των τρομοκρατών είναι να μην αποστέλλουν ένα φάκελο αλλά πολλούς ταυτόχρονα σε γραφεία και υπηρεσίες. Αυτό το κάνουν προκειμένου να προκαλούν πανικό στην Αστυνομία και να «θολώνουν» τα νερά. 



Έτσι, στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ αλλά και σε εταιρείες κούριερ ψάχνονται ένας προς έναν όλοι οι φάκελοι με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα εκρηκτικά δέματα.




Οι ίδιοι έλεγχοι γίνονται σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, οικονομικές επιχειρήσεις, τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει περάσει και άλλο τρομοδέμα από τα συστήματα ελέγχου εκρηκτικών των ΕΛ.ΤΑ και εταιρειών κούριερ. Μια διαδικασία χρονοβόρα καθώς από εξονυχιστικούς ελέγχους θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που έχουν ταχυδρομηθεί τα τελευταία 24ωρα. 



Αξίζει να τονισθεί ότι στις προηγούμενες επιθέσεις πριν από περίπου δυόμισι μήνες, που είχαν γίνει με αποστολή τρομοδεμάτων από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς σε Βερολίνο και Παρίσι δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική αφού το ενδεχόμενο μιας εκρηκτικής επανεμφάνισης παρέμενε ανοικτό.

Εικόνες από τον Ευαγγελισμό όπου μεταφέρθηκε ο Λ. Παπαδήμος



zougla.gr

4 σχόλια:

  1. Πολύ...λυπήθηκα ρε παιδιά!
    Στεναχωρήθηκα και δεν θα φάω διότι μου κόπηκε η όρεξη.
    Κρίμα να πάει ο άνθρωπος από...γράμμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΑΓΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ,ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΤΟΑΣ-ΛΕΣΧΗΣ,ΟOFFSHORE-ΙΣΤΑΣ(ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΩΣΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΛΕΟΝ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕ, ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ;;ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλάς, ξύπνα να δεις τα χάλια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή