Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ!!! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ-ΧΛΩΡΙΔΑΣ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ "ΓΟΥΔΗ", ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ!

Δελτίο Τύπου 21

Χωματερή

Αγίας Παρασκευής και Ζωγράφου

Ο Δήμος μας. Γιατί;

Δέκα Αμείλικτα Ερωτήματα
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου 2016 με εισήγηση του Δημάρχου, η οποία όμως δεν συνοδεόταν από τεκμηριωμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δίχως προηγούμενη διαβούλευση με
του συμπολίτες του Δήμου μας, αποφασίσθηκε η δημιουργία ενός τεράστιου χώρου, όπου θα λειτουργήσουν τρεις μονάδες διαχείρισης όλων των απορριμμάτων των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Ζωγράφου και Παπάγου - Χολαργού.
Πρόκειται για:
1.Σταθμό Μεταμόρφωσης και Προσωρινής Αποθήκευσης Αποβλήτων(ΣΜΑ).
2. Σταθμό  Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΣΑΥ).
3.   Μονάδα Κομποστοποίησης Κλαδεμάτων.

Στην ουσία ο Δήμαρχος δημιουργεί μια τεράστια ΧΩΜΑΤΕΡΗ που θα συγκεντρώνει τα απορρίμματα τριών Δήμων (Αγίας Παρασκευής - Ζωγράφου και Παπάγου – Χολαργού).

Ο χώρος αυτός είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και είναι ακριβώς ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος του Παπάγου σε απόσταση περίπου 400 μ. από τα πρώτα σπίτια του Παπάγου και 1000 μ. από το κέντρο του Δήμου μας.

         Στο χώρο αυτό που θα δημιουργηθεί, θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες λειτουργίες:
         1. Συγκέντρωση όλων των απορριμμάτων των Δήμων Αγίας Παρασκευής - Ζωγράφου και  Παπάγου – Χολαργού. 
     2. Προσωρινή αποθήκευση του παραπάνω τεράστιου όγκου απορριμμάτων των τριών Δήμων.
         3.  Συγκέντρωση όλων των προς ανακύκλωση υλικών από τα απορρίμματα των τριών Δήμων.
         4.  Κομποστοποίηση κλαδεμάτων των τριών Δήμων.

Όλα τα προαναφερθέντα φαίνονται στην παρακάτω απόφαση:

                     (Απόσπασμα Απόφασης 282/25 Οκτ. 2016)
 Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης
 «Σταθμός Μεταφόρτωσης και Προσωρινής Αποθήκευσης Αποβλήτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών -Μονάδα Κομποστοποίησης Κλαδεμάτων, Εφαρμογή Δράσεων Χωριστής Συλλογής Αστικών Στερεών Αποβλήτων των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Ζωγράφου και Παπάγου - Χολαργού».

……………………………………………………………………………………

«Η Μονάδα θα αναπτυχθεί στο χώρο του πρώην εργοταξίου της «Αττικό Μετρό» / ΑΛΦΑ Μπετόν, που εντοπίζεται στα διοικητικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου Παπάγου - Χολαργού, Ν-ΝΑ της Λεωφόρου Αλίμου Κατεχάκη και πλησίον της Περιφερειακής Υμηττού. Ο χώρος αυτός είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, εμβαδού 14.986,13τμ και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις (κτίρια) συνολικού εμβαδού 712,24τμ, ενώ διαθέτει νομοθετημένη αντίστοιχη χρήση που επιτρέπει τη ανάπτυξη της μονάδας (ν.3164/03 και ΠΔ 187Δ/16.6.2011)».

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η επιβάρυνση της περιοχής μας τόσο από πλευράς ρύπανσης όσο και μόλυνσης θα είναι τεράστια με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλο τον Δήμο και ειδικά για τη δημοτική ενότητα Παπάγου στην οποία γειτνιάζει η επίδοξη χωματερή.
Μέχρι σήμερα συγκεντρώνονταν προσωρινά περιορισμένος όγκος απορριμμάτων μόνο του Δήμου μας ο οποίος αυθημερόν μεταφορτώνονταν σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα το οποίο τα μετέφερε στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Εάν υλοποιηθεί το σχέδιο του Δημάρχου, τότε υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο όμορφος Δήμος μας θα μεταβληθεί σε νέα «Φυλή», όπου υπάρχει ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Συγκεκριμένα, ο σημερινός διαχειριζόμενος όγκος των απορριμμάτων 44.500 συμπολιτών μας θα αυξηθεί σε 175.000 πολιτών δεδομένου ότι θα περιλαμβάνει τα απορρίμματα των δημοτών Αγίας Παρασκευή και Ζωγράφου.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο πολλαπλάσιος όγκος απορριμμάτων τριών Δήμων θα οδηγήσει σε Ρύπανση-Μόλυνση-Ασθένειες- Υποβάθμιση της ζωής και της περιουσίας μας  και η διαβίωση θα γίνει Ανυπόφορη.

Δημιουργούνται αβίαστα τα παρακάτω ερωτήματα και καλούμε το Δήμαρχο να σεβαστεί τις ανησυχίες των συμπολιτών μας, να δώσει άμεσες και ειλικρινείς απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια προώθησης της δημιουργίας ΣΜΑ-ΣΑΥ και Κομποστοποίησης:

1ο. Γιατί η δημιουργία αυτού του τεράστιου χώρου διαχείρισης απορριμμάτων κοντά σε κατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει: α) Σταθμό Συγκέντρωσης, Αποθήκευσης και Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων β) Σταθμό Ανακυκλώσιμων Υλικών αλλά και γ) Μονάδα Κομποστοποίησης ;

2ο. Γιατί ΟΛΑ τα απορρίμματα των τριών Δήμων να συγκεντρώνονται στο Δήμο μας;
3ο. Γιατί δεν δέχονται οι άλλοι δύο Δήμοι που είναι και πολυπληθέστεροι να φιλοξενήσουν κάποιες από τις προαναφερόμενες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων;
Δηλαδή ο α) Σταθμός Συγκέντρωσης, Αποθήκευσης και Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων β) ο Σταθμός Ανακυκλώσιμων Υλικών και γ) η Μονάδας Κομποστοποίησης, να κατανεμηθούν ισότιμα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Ζωγράφου και Χολαργού - Παπάγου;

4ο. Πώς αποφασίζετε,  χωρίς να τους ρωτήσετε, οι κάτοικοι του Δήμου μας να δέχονται τα απορρίμματα των κατοίκων άλλων πολυπληθέστερων Δήμων και από τον σημερινό όγκο απορριμμάτων  44.500 περίπου κατοίκων, να δεχόμαστε ΕΠΙΠΛΕΟΝ απορρίμματα 130.000 κατοίκων άλλων Δήμων δεδομένου ο πληθυσμός στους τρεις Δήμους είναι:
        Αγία Παρασκευή: 59.704
        Ζωγράφου:          71.026
        Χολαργός- Παπάγου: 44.539

5ο. Τι θα συμβεί σε περίπτωση απεργίας του προσωπικού των ΧΥΤΑ; Σκεφθήκατε ή δεν σας ενδιαφέρει; Να σας ενημερώσουμε λοιπόν ότι οι άλλοι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Ζωγράφου θα συνεχίσουν να προωθούν τα απορρίμματά τους στην περιοχή μας, αφού στο χώρο αυτό θα γίνεται και η Προσωρινή Αποθήκευση η οποία θα μετατρέπει de facto σε επί μακρόν αποθήκευση. Εάν μάλιστα συμβεί τους θερινούς μήνες όπως καταλαβαίνετε αυτό θα αποτελεί ΚΟΛΑΣΗ.

6ο. Γιατί βιάζεστε να κάνετε ένα επικίνδυνο βήμα χωρίς να έχετε στα χέρια σας «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων» για να δούμε ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της συγκέντρωσης απορριμμάτων; Ποια είναι η επιστημονική άποψη;

7ο. Γιατί δεν προχωρήσατε σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους κατοίκους που θα υποστούν επιβάρυνση της ζωή τους με στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής σας και μετά να παρουσιάσετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Φοβάστε τη δικαιολογημένη αντίδραση τους;

8ο. Γιατί αποφύγατε τη συνεννόηση με την κοινωνία και προσφύγατε άρον άρον και με μυστικότητα στη συντεταγμένη πλειοψηφία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί αυτή η μυστικότητα και η πρωτοφανής ταχύτητα να φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

9ο. Τι έχετε υποσχεθεί ή συμφωνήσει με τους άλλους δυο Δημάρχους Αγίας Παρασκευής και Ζωγράφου στους οποίους κάνετε το μεγαλύτερο δώρο; Να τους απαλλάξετε από τα απορρίμματά τους και να τα φορτωθούμε εμείς; Γιατί τιμωρείτε έτσι τους κατοίκους του Δήμους μας;

10ο. Τι ωφέλεια θα έχει Δήμος και οι Δημότες του; Υπάρχει κάποιος που τελικά ωφελείται από αυτή τη σύμπραξη και ποιος είναι αυτός; Σίγουρα πάντως όχι οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Αναλογιζόμαστε τι άλλο καταστροφικό θα δούμε από τη Διοίκηση Αποστολόπουλου για το Δήμο μας. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οποιαδήποτε ενέργεια πριν γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και διαβούλευση με τους συνδημότες μας.

Μη ξεχνάτε, κύριε Δήμαρχε, ότι κανένας δήμαρχος, ακόμη και ο ικανότερος  και καμία δημοτική αρχή, όσο καλό πρόγραμμα και αν έχει, όσο καλά και αν το εφαρμόζει, δεν υποκαθιστά την συμμετοχή των δημοτών στα κοινά.
Εμείς είμαστε παρόντες. Έτοιμοι με τις προτάσεις μας, τις οποίες μέχρι σήμερα απορρίπτετε χωρίς συζήτηση. Έτοιμοι έχοντας στο επίκεντρο τον ΔΗΜΟΤΗ,  να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής  και την περιουσία των συμπολιτών μας.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε τους Δημότες και κατοίκους της πόλης μας σε συγκέντρωση στις 17 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου (Ελευθερίου Βενιζέλου 1) για να συζητήσουμε αναλυτικά το ζήτημα και να καθορίσουμε την παραπέρα στάση μας.
             Η  παρουσία σας είναι απόλυτα αναγκαία.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ



                                                              5 Μαΐου 2017 

3 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ !!!!!! ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΣΙΠΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ??? ΟΥ ΝΑ ΜΟΥΧΑΘΗΤΕ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περί σκυβάλων λοιπόν η συζήτηση...
    Κατά γενική ομολογία, το θέμα των απορριμμάτων όλων μας, είναι δισεπίλυτο.
    Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά και εμπεριστατωμένα τις όποιες επιπτώσεις και να μην "αποφασίσει επιπόλαια" για ένα σοβαρό θέμα, όπως είναι η εναπόθεση σκουπιδιών σχεδόν μέσα στον οικιστικό ιστό του δήμου μας!
    Τα έως τώρα "έργα και ημέρες" αυτής της διοίκησης, δεν μου αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...και το λέω αυτό, διότι διαπιστώνω ό,τι αγνοεί συστηματικά τις προτάσεις της αντιπολιτεύσεως.
    Πολλές από τις "αποφάσεις της" για ζητήματα που απασχόλησαν τον δήμο τα τελευταία χρόνια, φρονώ ό,τι πάρθηκαν "ελαφρά τη καρδία" και με προχειρότητα!!!
    Και δυστυχώς, είναι η..."συνέχεια" μίας εξ'ίσου κακής διοικήσεως από το 2011, που συνέπεια έχει την συσσώρευση των προβλημάτων.
    Ας μην "προσθέσει" η Δημ.Αρχή ακόμη μία άστοχη ενέργεια, που θα έχει άμεση σχέση με την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση του πάλαι ποτέ όμορφου δήμου μας και κυρίως της περιοχής του Παπάγου, που έχει το προσωνύμιο ``κηπούπολη΄΄!
    Δεν θέλουμε η πόλη μας να καταλήξει σε..."σκουπιδούπολη", απόρροια..."μωρίας" τούτης της διοικήσεως!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλία γερά το '19 είναι κοντά...
    φτου θα κάνεις και δεν θα είσαι...δήμαρχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή