Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: "ΕΠΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ. ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΘΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΑΜΕ ΑΠΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"!!!

Δελτίο Τύπου 27

                                                    25 Ιουνίου 2017

Δέκα Τώρα Μέρες Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής

Τόνους Σκουπιδιών θα αποθηκεύαμε  από Αγ.Παρασκευή και Ζωγράφου 

στο ΣΜΑ στου Παπάγου

        Στις ημέρες αυτές όλοι μας ζούμε το μεγάλο πρόβλημα της απεργίας ...


του προσωπικού καθαριότητας των Δήμων, αλλά και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή που παραμένει  κλειστός από 19 έως και τις 29 Ιουνίου από λόγους συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους συναδέλφους τους.

Στο Δήμο μας πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών αυτή τη στιγμή δεν έχουμε και αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το προσωπικό καθαριότητας και τους προϊσταμένους τους. Όμως σε πολλούς Δήμους και για μας στην  Αγία Παρασκευή και στου Ζωγράφου που μας ενδιαφέρουν η κατάσταση είναι απογοητευτική και δημιουργεί κινδύνους υγιεινής και ανυπόφορης δυσοσμίας λόγω μάλιστα και των υψηλών θερμοκρασιών που προσεγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.


                                  
                                      Αγία Παρασκευή




Ζωγράφου
        Οι πιο πάνω εικόνες ανά μία από Ζωγράφου και Αγία Παρασκευή μας προβληματίζουν αφάνταστα και σκεφτόμαστε αυτό που είχαμε ρωτήσει στις 15 Μαΐου 2017 το Δήμαρχο. Τί θα συμβεί σε περίπτωση απεργίας του ΧΥΤΑ; Πιο συγκεκριμένα είχαμε διατυπώσει το ακόλουθο ερώτημα για το οποίο φυσικά ως συνήθως δεν απήντησε.                 

«4o Ερώτημα: Γιατί δεχθήκατε με τόση σπουδή και  επιπολαιότητα και χωρίς  καμιά επιστημονική μελέτη, την Προσωρινή Αποθήκευση των Απορριμμάτων, που μπορεί να δημιουργήσει «Περιβαλλοντική» και «Υγειονομική» ΒΟΜΒΑ στην περιοχή; Όταν απεργεί ο ΧΥΤΑ που θα αποθηκεύονται τα σκουπίδια των 3 Δήμων;»

Είναι βέβαιο ότι ο πολλαπλάσιος όγκος απορριμμάτων τριών Δήμων συνολικά 175.000 κατοίκων, θα οδηγήσει σε Ρύπανση - Μόλυνση - Ασθένειες - Υποβάθμιση της ζωής και της περιουσίας μας  και η διαβίωση θα γίνει Ανυπόφορη.

 Μια ανοικτή κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(ΣΜΑ) και Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΣΜΑΥ) πιστεύει ο Δήμαρχος ότι δεν  θα  έχει  σαν  συνέπεια  τη  διασπορά απορριμμάτων  αλλά  και ΟΣΜΩΝ  ΑΕΡΙΩΝ; Ας πάει μια βόλτα σε Ζωγράφου και Αγ. Παρασκευή για να αντιληφθεί τις οδυνηρές συνέπειες της δυσοσμίας.

Κύριε Δήμαρχε,

 Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ για τον Δήμο και το Μητροπολιτικό Πάρκο ΓΟΥΔΗ σταματήστε ΑΜΕΣΩΣ τη δημιουργία ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ σε απόσταση μόλις 400μ. από τον Παπάγου. Η δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και Προσωρινής Αποθήκευσης  πλήττει θανάσιμα  τόσο το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ όσο και τον ΥΜΗΤΤΟ. Εξυπηρετείτε μόνο αυτούς που επιβουλεύονται τον Παπάγου.

Kαταργήστε άμεσα - τώρα τις καταστροφικές αποφάσεις 280-281-282/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου.  Αναμένουμε.




3 σχόλια:

  1. "Δεν πρόκειται να καταργήσω τίποτα. Η μοναδική περίπτωση να το σκεφτώ είναι να μου βγάλετε 57 φωτογραφίες δίπλα στα σκουπίδια αγκαζέ με Αυγουρόπουλο εκ των οποίων οι 55 θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα Θόρυβος"

    Χολαργός 28/6/2017
    -Ο-
    Ένας Και Μοναδικός ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μόνο οι...55 και όχι και οι 57 φωτογραφίες;;;
      Θέλεις να μείνει κενή σελίδα του `θόρυβου΄;;;

      Διαγραφή
    2. "Τις δύο αγαπητέ δημότη τις κρατάω για να τις κορνιζώσω και να γεμίσω ένα κενό που υπάρχει στον τοίχο δεξιά από την Καρέκλα μου."
      -Ο-
      Ένας Και Μοναδικός Δήμαρχος

      Διαγραφή