Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 26

                                                    24 Ιουνίου 2017

                              Συμβασιούχοι Καθαριότητος

Τον τελευταίο καιρό όλοι εμείς που ασχολούμεθα με την...
αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, ζούμε τις επιπτώσεις της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου «που κρίνει ως αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων και την καταβολή των μισθών τους για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά».

Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 για το  θέμα αυτό. Οι θέσεις του είναι:

        α. Άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με μοριοδότηση των συμβασιούχων κατά μήνα υπηρεσίας τους και μοριοδότηση της εντοπιότητας.

         β. Παράταση μέχρι τέλους του 2017 των ισχυουσών συμβάσεων ή όσο απαιτηθεί για την υλοποίηση των αναφερόμενων στην προηγούμενη παράγραφο.  

         γ.Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους.

         δ. Η κυβέρνηση που δημιούργησε το πρόβλημα να βρει τρόπο ώστε με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί μόνιμη λύση για όλους τους συμβασιούχους τόσο για όσους υπηρέτησαν στο παρελθόν, όσο και για τους νυν υπηρετούντες.

Το βέβαιο είναι ότι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, γιατί κατά βάση γι αυτούς μιλάμε, μαζί με τους αορίστου χρόνου συναδέλφους, αποτελούν τη βάση στις ανταποδοτικά παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
Είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη  δικαιώματα και καλούμε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.
Είμαστε απέναντι στις όποιες σκέψεις απόλυσης.
Είμαστε απέναντι σε κάθε σκέψη  ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων.



10 σχόλια:

  1. Σ αυτή τη χώρα η έννοια "συμβασιούχος" είναι συνώνυμη με το "ρουσφέτι". Η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" χρησιμοποίησε τον ίδιο δοκιμασμένο κανόνα για να πάρει τα απαραίτητα ψηφαλάκια. έταξε ελπίδα σε άνεργους φτωχούς ανθρώπους που έψαχναν για ένα μισθό η ένα μεροκάματο και μετά τους την πήρε πίσω επειδή λέει " κρίθηκε αντισυνταγματική " η πρόσληψή τους. Καλά ρε αλήτες δεν το ξέρατε αυτό πριν τους πάρετε ; Προφανώς το ήξεραν. Κανείς να μην κάνει πίσω. Να βγουν στους δρόμους όχι μόνο ποντίκια αλλά και φίδια ακόμη. Και ήθελα να το δω αυτό : Θα τολμήσει η"πρώτη φορά αριστερά" να κάνει πολιτική επιστράτευση ; για να δούμε. Μην υποχωρήσει κανείς όλοι είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτη ξεφτίλα. Ανθρωποι που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι περικοπές των παχυλότατων συντάξεων τους, φτύνουν για τα ψηφαλάκια απόφαση της δικαιοσύνης που πατάει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Τα έχουν γραμμένα όλα στα "παλαιά υποδήματα" για να μην πω κάπου αλλού. Σέρνονται στη λάσπη για τα ψηφαλάκια. Ολοι το ήξεραν και το ξέρουν. Είναι αντισυνταγματικό. Οι συμβασιούχοι είμαι με σύμβαση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ χρόνου. Δεν υπάρχει " απολυμένος συμβασιούχος". Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ορίζει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ να είναι ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ. Γλύφτες τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περικοπές των συντάξεων κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Παρόλα αυτά ο Τσίπρας έγραψε στ αρχίδια του το Σύνταγμα και έκανε 8 περικοπές στα δυό χρόνια που μας σβερκώθηκε. Οπότε για ποιό Σύνταγμα μιλάς ; όλοι στο πλευρό των συμβασιούχων. Να γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα Στρατηγέ είναι η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που ισοπεδώνει την χώρα και τα εκατ. ΙΑΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ που θα την λεηλατήσουν όταν θα έρθει η ώρα . Εσείς εκεί στου Παπάγου δεν βλέπετε την Εθνική Συμφορά που είναι ΕΝΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ , η δεν θέλετε με δηλώσεις να χαλάσετε το σας προφίλ . Η χώρα χάνεται και ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ όταν θα έρθει η ώρα θα λογοδοτήσετε για την αδιαφορία σας . Μια νέα Εθνική Καταστροφή , η χειρότερη όλων απειλή να εξαφανίσει το Γένος των Ελλήνων οριστικά αυτή την φορά . Η αδιαφορία , η άγνοια και οι κομμουνιστοσυμμορίες λεηλατούν τα πάντα γύρω μας . ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα Στρατηγέ είναι η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που ισοπεδώνει την χώρα και τα εκατ. ΙΑΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ που θα την λεηλατήσουν όταν θα έρθει η ώρα . Εσείς εκεί στου Παπάγου δεν βλέπετε την Εθνική Συμφορά που είναι ΕΝΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ , η δεν θέλετε με δηλώσεις να χαλάσετε το προφίλ σας . Η χώρα χάνεται και ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ όταν θα έρθει η ώρα θα λογοδοτήσετε για την αδιαφορία σας . Μια νέα Εθνική Καταστροφή , η χειρότερη όλων απειλή να εξαφανίσει το Γένος των Ελλήνων οριστικά αυτή την φορά . Η αδιαφορία , η άγνοια και οι κομμουνιστοσυμμορίες λεηλατούν τα πάντα γύρω μας . Καθάρματα σαν τους κομμουνιστές δεν έχει ξαναβγάλει ο τόπος . ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχθές στην Θεσσαλονίκη τα σκουλήκια οι κομμουνιστές βεβήλωσαν το 3ο ΣΏΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ μαζί με εκατοντάδες Λαθρομετανάστες . Κανείς Στρατηγός δεν έχει το Ανάστημα να διαμαρτυρηθεί για αυτό το αισχρό και ανθελληνικό μόρφωμα το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΒΡΟΜΟ ΚΚΕ που μολύνει την Γη των πατεράδων μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κατσαπλιάς του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας πούλησε και την ΕΥΔΑΠ στους τοκογλύφους . Ήρθε η ώρα να φύγει η ΕΥΔΑΠ από τον Υμηττό / Χολαργό . Οι παρανομίες της ΕΥΔΑΠ είναι αμέτρητες . Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει αμέτρητες φορές την απομάκρυνση της από το κορακοβούνι . Όλα τα κτίρια της ΕΥΔΑΠ στον Υμηττό είναι παράνομα . ΕΞΩ Η ΕΥΔΑΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολοι μαζί στο πλευρό των συμβασιούχων, να γίνουν όλοι κι' ακόμα παραπάνω μόνιμοι, να ανέβει επιτέλους και το Πανελλήνιο ρεκόρ των Δ.Τ. που μας άφησε ο αλήστου μνήμης Ξύδης, ούτως ώστε να ανέβει και ο μισθός του Δημάρχου ! Παλιά δοκιμασμένη συνταγή από τον εφευρέτη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερώτηση : Γιατί η κατάληξη της λέξεως "πλωτάρχης" πρέπει να γράφεται με "ι", δηλ. "πλωτάρχις", όπως γράφεται και η λέξη "εύελπις" ;
      Απάντηση : Για να εκφέρονται οι υπόλοιπες πτώσεις ως "πλωτάρχιδος", "πλωτάρχιδες" κλπ, όπως "ευέλπιδος", "ευέλπιδες", "ευελπίδων" κλπ !!!

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλό φίλε 2:45μ.μ, ακόμη γελώ, με το ευφυές χιούμορ που τα λέει όλα.
      ΟΛΑ όμως, κυριολεκτικά και "μεταφορικά", για κάποιους που το "παίζαν και σπουδαίοι" κάποτε, γιατί τώρα είναι ανθυποτίποτες, ενώ αποστρατεύτηκαν αντιπλοίαρχοι...
      Αστεία ανθρωπάκια για...λύπηση!

      Διαγραφή