Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ! ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΟ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ". ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ. ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Ο Χρυσόστομος Μαντζαβίνος (φωτό) είναι ένας ξεχωριστός καθηγητής στη Φιλοσοφία της Επιστήμης, στο "Καποδιστριακό" Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με σημαντική καριέρα και θητεία στα Γερμανικά Πενεπιστήμια (Υφηγητής στα Πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ (Freiburg) και του Μπαϊρόιτ (Bayreuth) Γερμανίας), όταν ξέσπασε η κρίση στην Πατρίδα μας (2010) άφησε την πανεπιστημιακή και επιστημονική του καριέρα στη Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα. Ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει εκ των έσω τον προσωπικό του αγώνα. Η αγάπη του για την Πατρίδα ήταν αυτή...


που τον έφερε πίσω και αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Φιλοσοφία της Επιστήμης. 
Ο Χρυσόστομος Μαντζαβίνος βρίσκεται στην πιο παραγωγική ηλικία. Πριν ακόμη συμπληρώσει τα 50 του χρόνια έχει σπουδαίο συγγραφικό έργο στη Φιλοσοφία της Επιστήμης. Αρκεί να σημειώσουμε ότι έχει δύο διδακτορικά, στις οικονομικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Τύμπγκεν (Tübingen) Γερμανίας (1992) και στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν (Tübingen) Γερμανίας (2003). 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘΗΝΏΝ το 1986 και -ίσως είναι μοναδικό ρεκόρ- κατάφερε να το τελειώσει σε 3 χρόνια!!!
Ομολογουμένως είναι τυχεροί/ές όσοι είναι φοιτητές/τριές του στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο "Καποδιστριακό" Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Όσοι θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα για το πλούσιο βιογραφικό ενός εξέχοντα επιστήμονα, όπως του Χρυσόστομου Μαντζαβίνου δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τον παρακάτω ιστότοπο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου