Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30)! 76 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ .ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΕΙ ΑΠΑΘΗΣ! ΒΙΝΤΕΟ!

Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι μοναδική! Η Ζάκυνθος που μέσα στο καλοκαίρι δέχτηκε 76 πυρκαγιές από εμπρησμούς, ψάχνει να ...


βρει ποιοι είναι οι εμπρηστές. Σήμερα η φωτιά ξεκίνησε από ένα χωράφι και χάθηκε κάθε έλεγχος, με αποτέλεσμα να καίγονται τα πάντα! Ήδη έχουν καεί 30 σπίτια, ενώ κάτοικοι διαμαρτύρονται και βγάζουν κραυγή αγωνίας: "Θα καούμε ζωντανοί σαν τα ποντίκια"! 
Το παρακάτω ρεπορτάζ και τα βίντεο από το zougla.gr:
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο νησί της Ζακύνθου από το μεσημέρι του Σαββάτου και συγκεκριμένα σε Αναφωνήτρια, Βολήμες και Πόρτο Βρώμη.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής. Eπίσης έχουν καταστραφεί καταστήματα και εστιατόρια ενώ εκρήξεις από μπουκάλες υγραερίου προκαλούν πανικό.
<iframe width="770" height="433" src="https://www.youtube.com/embed/XlTyy4VG7-o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που καθιστούν αδύνατη την επιχείρηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Η φωτιά με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων απέκλεισε το χωριό από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών και να προκαλέσουν μεγάλες ζημίες.
<iframe width="770" height="433" src="https://www.youtube.com/embed/HK7CF71u-8A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί μεγάλες ζημίες σε σταυλικές εγκαταστάσεις και αγροικίες ενώ μετά από υπαράνθρωπος προσπάθειες σώθηκε μια οικογένεια που διέμενε σε σπίτι στο δάσος, και λίγη ώρα αργότερα το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.
<iframe width="770" height="433" src="https://www.youtube.com/embed/Pmp0461bTgs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Τραγική εικόνα αποτελεί το γεγονός πως οι φλόγες έχουν «αγκαλιάσει» το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, εκεί όπου ο Άγιος Διονύσιος ασκήτεψε και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του.
<iframe width="770" height="433" src="https://www.youtube.com/embed/kt6W_an7LUQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και στο μέτωπο επιχειρούν 17 πυροσβεστικά οχήματα με 35 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά κινείται σε διαφορετικά μέτωπα προς τα χωριά των Δήμων Δωδώνης και Ζίτσας. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, αργά το μεσημέρι πλησίασε τα πρώτα σπίτια στο Ασβεστοχώρι, όμως πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής απέτρεψαν την επέκτασή της στον οικισμό.

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε με ασφάλεια 25 οχήματα με τουρίστες

Σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.
<iframe width="770" height="433" src="https://www.youtube.com/embed/btWhaUjq-FI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Για σχέδιο εμπρησμού κάνει λόγο ο δήμαρχος Ζακύνθου

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς μιλά για σχέδιο εμπρησμού επικαλούμενος τα τρία μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα. «Δεν είναι δυνατόν να μην πρόκειται για σχέδιο εμπρησμού όταν ξεσπούν ταυτόχρονα. Σαφώς, το μυαλό μας εκεί θα πάει» είπε στον ΑΝΤ1. Είπε ακόμη ότι στο νησί ξέσπασαν 30 πυρκαγιές μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή 

Πολύ υψηλός παραμένει και αύριο Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας. σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία), Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές. 

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. 

Επίσης, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό «199».


Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 
Πηγές: imerazante.gr, ermisnews.gr, ionianTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου