Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΧΑΣΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΩ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!

Με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της...

αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόερδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του με ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι ανήλθαν στην εξουσία για να αμφισβητήσουν δήθεν το κατεστημένο. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο. Κυνικό. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Χωρίς καμία αναστολή.

Σε ότι αφορά στην οικονομία τόνισε πως σε 100 δισ. υπολόγισε ο κ. Ρέγκλινγκ το κόστος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα. Μιας κυβέρνησης που αύριο έχει επέτειο. Μια επέτειο που, εκτός από τον ελληνικό λαό, θέλουν να ξεχάσουν και οι ίδιοι γιατί με άλλες, ψεύτικες, υποσχέσεις εξελέγησαν και τα εντελώς αντίθετα έκαναν.

Σας καλώ όλους – είπε – να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους που από το 2015 εξουσιάζουν με αυταρχισμό τη χώρα προσπαθώντας να στήσουν καθεστώς. Αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Στην Υγεία – είπε – ο τραμπουκισμός έχει γίνει νέα πολιτική σχολή μέσω facebook ή από μικροφώνου. Αλλά οι συνθήκες για τους πολίτες στο δημόσιο σύστημα Υγείας γίνονται όλο και χειρότερες. Η ανασφάλεια μεγαλώνει. Η εγκληματικότητα αυξάνεται. Τα γκέτο πολλαπλασιάζονται.

Το κράτος έχει μπει πλήρως στην υπηρεσία του κόμματος. Τάζουν μονιμοποίηση, ενώ ξέρουν πως αυτό είναι αντισυνταγματικό. Κοροϊδεύουν και εξαπατούν ξανά. Το κράτος μεγαλώνει. Οι δημόσιοι φορείς αυξάνονται. Κολλητοί και συγγενείς βολεύονται με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Νέες εφημερίδες εκδίδονται σωρηδόν με αφανείς υποστηρικτές και προκλητική χρηματοδότηση από τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων. Με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου η κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της. Τους προειδοποιώ ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν.

Για το Σκοπιανό
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, τόσο με τους δανειστές όσο και για το Σκοπιανό είπε το γεγονός  ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα.

“Η παρατήρηση είναι δυστυχώς επίκαιρη καθώς ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να διαμορφώσει ενιαία κυβερνητική θέση. Το έκανε για να διευκολύνει τον κ. Καμμένο, που άλλαζε άποψη ανά 6 ώρες. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα”, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Πού ήταν τότε αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις, αναρωτήθηκε.  Θα σας πω εγώ που ήταν. Υπέγραφαν κείμενα να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μαθήματα λοιπόν σε μας. Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

“Εγώ, δεν θα διχάσω του Έλληνες για να ενώσω τα Σκόπια, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αν κάποιος με ρωτούσε τι θα έκανα, θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού. Θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο.
Δεν θα συζητούσα τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμευόντουσαν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους”, συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου