Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ! ΑΦΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΩΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιές και εθνικιστικές φωνές στη ΝΔ αρνούνται μία σύνθετη ονομασία

Το ρεπορτάζ είναι του Άγγελου Προβολισιάνου από το "Κουτί της Πανδώρας" και δείχνει το ποιόν του Κατρούγκαλου. Του ανθρώπου που...

διέλυσε τις συντάξεις και θα τις εξαϋλώσει στα επίπεδα των 380 ευρώ, της λεγόμενης "εθνικής σύνταξης". Αυτός λοιπόν ο πολιτικός εγκληματίας σήμερα, ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει "ακροδεξιούς" και "εθνικιστές" τους πολίτες (ναι, αυτούς που σφάζει) που διαμαρτύρονται για το όνομα "Μακεδονία" (υπό σύνθετη ονομασία) για τα Σκόπια. Συγκεκριμένα, τους χαρακτηρισμούς αυτούς τους απηύθυνε στην αντιπολίτευση, αλλά απευθύνονται παράλληλα και στον λαό. 

Κατά τον κ Κατρούγκαλο, από τη ΝΔ εκφράζονται και «ακροδεξιές και εθνικιστικές» απόψεις κυρίως από εκείνους που τάσσονται κατά της θέσης που εκφράστηκε τόσο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όσο και από τον Κώστα Καραμανλή. Γι' αυτό, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την τελική της θέση.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της ΝΔ πως στην τρέχουσα συγκυρία η κατάσταση είναι ευνοϊκότερη για την επίλυση του Μακεδονικού και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία της γείτονος, ο κ. Κατρούγκαλος αντέτεινε πως «η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη από το 2008 γιατί το τέλμα δεν βοηθά την προώθηση των εθνικών θέσεων», τονίζοντας πως σήμερα έχουν αναγνωρίσει περισσότερες χώρες την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα. Επίσης, επέκρινε το γεγονός πως η ακραία τάση της ΝΔ καταβάλλει προσπάθεια «να ψιμυθιαστεί μια στροφή εγκατάλειψης της θέσης για τη σύνθετη ονομασία με την επίκληση ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατέληξε λέγοντας ότι σέβεται τις ευαισθησίες του κόσμου που διαδήλωσε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ενώ στηλίτευσε την προσπάθεια κάποιων να δοθεί στο συλλαλητήριο άλλη κατεύθυνση από την εθνική γραμμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου