Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΚΕΡΒΕΛΕΔΕΣ, ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ! Ο ΝΙΜΙΤΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!

Αντί να διακόψουν εδώ και τώρα τις διαπραγματεύσεις με τον Νίμτιτς, από την ώρα που ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ δηλώνει ευθαρσώς ότι με...

την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Άνω Μακεδονία" ή "Νέα Μακεδονία" διασφαλίζεται 100% η "μακεδονική ταυτότητα" και το "μακεδονικό έθνος" και ότι αυτά ανήκουν στους Σκοπιανούς,  η ελληνική κυβέρνηση διά του Τσίπρα μιλάει για ευκαιρία την οποία θα αξιοποιήσει και θα ονομάσει τα Σκόπια με σύνθετο όνομα που θα περιέχει τον όρο  Μακεδονία!. Πρόκειται για εσχάτη προδοσία, διότι η χώρα μας πλέον δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία, μια και η ταυτότητα του "μακεδονικού έθνους" θα ανήκει στα Σκόπια και μάλιστα με την υπογραφή της Ελλάδος! 
Διακόψετε ρε εδώ και τώρα τις διαπραγματεύσεις! 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς έδωσε διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι με την πρότασή του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της.   Παράλληλα, ο αμερικανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της ΠΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια αλλά προϋπήρχε. 

«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκαλύπτοντας ότι το πακέτο των προτάσεων του είναι ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων, ο κ. Νίμιτς δηλώνει ότι είναι έτοιμος να έρθει στις δύο πρωτεύουσες το επόμενο δεκαήμερο προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τις απαντήσεις των δύο πλευρών. Παράλληλα, με τη φράση «πτυχές της πρότασής μου έχουν ήδη διαρρεύσει», ο Μάθιου Νίμιτς επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται στην πρότασή του.

Ακόμη, ο κ. Νίμιτς αποδοκίμασε την αντίδραση του διαπραγματευτή των Σκοπίων, Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις του «απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση», χαρακτηρίζοντάς τον ικανό μεν αλλά άψητο διπλωμάτη.

Ο αμερικανός διαμεσολαβητής εκφράζει την εκτίμησή του ότι υπάρχει τώρα η ευκαιρία για λύση της διαφοράς. «Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα 25 χρόνια» σημείωσε, θεωρώντας ότι οι συνθήκες είναι καλές, καθώς «η Αθήνα βγαίνει από μια οικονομική κρίση έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσπαθεί να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή, ενώ στα Σκόπια υπάρχει μια κυβέρνηση που δείχνει να είναι πιο αφοσιωμένη στην αναζήτηση λύσης». 
Με τη φράση «πτυχές [της πρότασής μου] έχουν ήδη διαρρεύσει», ο Μάθιου Νίμιτς επιβεβαίωσε -σε συνέντευξή του στο κανάλι «Σιτέλ» της πΓΔΜ- ότι τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται στην πρότασή του.

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ σημείωσε ότι οι ιδέες που έχει ήδη καταθέσει σε Αθήνα και Σκόπια αφορούν συνολική λύση, ενώ ερωτηθείς εάν αυτές ‘αγγίζουν’ την ταυτότητα απάντησε πως κατά τη γνώμη του όχι μόνο δεν την ακουμπούν αλλά την ενισχύουν. 

Όπως τόνισε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της πΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια αλλά προϋπήρχε: «Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν».

Ως γνωστόν η ταυτότητα (φλέγον θέμα για την πλευρά των Σκοπίων, η οποία επ' αυτού δηλώνει ανυποχώρητη) συνιστά το πλέον ακανθώδες ζήτημα καθώς ακουμπά τον πυρήνα του δόγματος του 'Μακεδονισμού' άρα και του αλυτρωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου