Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΟΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ: "ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ"!

Σφοδρή επίθεση κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν, τους οποίους κατηγόρησε ότι «φιλοξενούν τρομοκράτες»...

Σφοδρή επίθεση και απειλές εναντίον των Κούρδων και ιδιαίτερα των μαχητών του PKK, εξαπέλυσε -για μία ακόμη φορά- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, ότι «θα καταλήξουν στην κόλαση».

Σε ομιλία του σε οπαδούς του κόμματός του στην περιοχή Siirt, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχουμε καθορίσει. Ευχαριστούμε κάθε κόμμα που μας υποστηρίζει σε αυτόν τον αγώνα. Σε εκείνους που μιλάνε εκ μέρους τρομοκρατικών οργανώσεων, λέμε ότι θα καταλήξετε στην κόλαση». 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται εξοργισμένος από τη στήριξη των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα κατά της Γαλλίας, μετά την υποδοχή αντιπροσωπείας των Κούρδων από τον Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος, στις 30 Μαρτίου, δήλωσε τη στήριξή του στην εγκαθίδρυση του κουρδικού κράτους στη Βόρεια Συρία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας και του Τούρκου προέδρου.

«Δεν θα μπορέσετε να το εξηγήσετε αυτό. Δεν θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από αυτό το φόβο της τρομοκρατίας ... Όσο η Δύση προωθεί αυτούς τους τρομοκράτες, θα βυθιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος το Σάββατο, σε άλλη ομιλία του στην επαρχία Ντενίζλ. Σήμερα, ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, λέγοντας πως η Γαλλία «φιλοξενεί τρομοκράτες». «Όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους, δεν απέχουν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Έχουν φιλοξενήσει ακόμη και τρομοκράτες στο παλάτι Elysée. Μετά προσπαθούν να μας δώσουν συμβουλές. Εάν είστε εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων τότε πρέπει να είστε μαζί μας. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, θα σας προκαλέσουν πονοκέφαλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ορκίστηκε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις κατά των Κούρδψων στη Συρία. Σύμφωνα με όσα είπε, μέχρι στιγμής έχουν «εξουδετερωθεί» συνολικά 4,017 Κούρδοι μαχητές.

Δήλωσε, δε, ότι «η Δύση δεν αντιδρά όταν παιδιά μαρτυρούν στην Ανατολική Γούτα, αλλά μόνο όταν εμείς σκοτώνουμε τρομοκράτες στην Αφρίν».
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου