Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ 119 ΧΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ! ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΜΩΣ ΤΣΙΠΡΟ-ΚΑΜΜΕΝΟΙ!!!

 "Μπανοβίνα του Βαρδάρη" (Επαρχία του Βαρδάρη). Έτσι λεγόντουσαν τα Σκόπια μέχρι το '45, οπότε ο Τίτο άλλαξε το όνομα και ενέταξε τη "Μακεδονία" στην Γιουγκολαυϊκή Ομοσπονδία.
Εχε υπ' όψιν οτι το Κοσσυφοπέδιο έχεις επίσης αναγνωρισθεί ως ανεξάρτητο κράτος από 119 χώρες, αλλά Οχι από την Ελλάδα. Κι' ας μην...

υπάρχει "Εθνικό θέμα", όπως με τη "Μακεδονία". Απλώς υπάρχει αλληλεγγύη με τη Σερβία.
Και αυτοί που επιδεικνύουν αλληλυγγύη στη Σερβία δεν επιδεικνύουν τον ελάχιστο πατριωτισμόπρος την Ελλάδα μας. Σπεύδουτν να ονομάσουν τα Σκόπια "Μακεδονία" επειδή λένε αναγνωρίστηκε από 120 χώρες στον κόσμο και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. 
Δείτε ποια είναι η κανονική ονομασία για τα Σκόπια:
Η Μπανόβινα του Βαρδάρη (σερβοκροατικά: Вардарска бановина, προφ. Βαρντάρσκα Μπανόβινα) ήταν μια επαρχία ή μπανόβινα του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ των ετών 1929 και 1941. Πρωτεύουσα της επαρχίας ήταν τα Σκόπια και περιλάμβανε το έδαφος που σήμερα ανήκει στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και περιοχές που υπάγονται σήμερα στο Κοσσυφοπέδιοα[›] και τη Σερβία. Το όνομα στην επαρχία δόθηκε από τον ποταμό Αξιό, που είναι γνωστός στα βαλκανικά κράτη και ως "Βαρδάρης".

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επί γερμανικής κατοχής (1941- 1944) διαμοιράστηκε (μαζί με το Κοσσυφοπέδιο) σε Αλβανία (δυτ.) και Βουλγαρία (ανατ.). Επισυνάπτω σύνδεσμο-χάρτη. Πρόκειται για τα τμήματα με τις πόλεις Σκόπια & Πρίστινα, Πρίζρεν.
    Εδώ και 100 χρόνια ψάχνονται να βρουν τί ακριβώς είναι και ερχόμαστε εμείς να τους πούμε οτι είναι ...Μακεδόνες !
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Axis_occupation_of_Yugoslavia%2C_1941-43.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή