Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΠΟΤΕ!

Τελικά δεν υπήρξε ποτέ σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση...

παρά τις επίμονες περί του αντιθέτου διαρροές που κυριάρχησαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον οποίο διέγραψε ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την πρωτοφανή ενέργεια του να καλέσει τις ένοπλες δυνάμεις να προβούν σε πραξικόπημα και να συλλάβουν τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Άμυνας, διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί σύλληψής του και δηλώνει πως ποτέ δεν ενοχλήθηκε κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή. 

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση έγινε στις 18.30 το απόγευμα της Παρασκευής. 
Κατόπιν όλων τούτων προκαλείται το ερώτημα ποιος και γιατί και σε τόσο μεγάλη έκταση και μάλιστα με λεπτομέρειες διέρρευσε πληροφορίες περί της σύλληψής του. Το όλο ζήτημα ξεκίνησε από υπογεγραμμένη ανάρτηση συντάκτη στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, ντόμινο διαδικτυακών αναρτήσεων . Εντούτοις εντύπωση προκάλεσε η ευρύτητα των διαρροών ως προς τις λεπτομέρειες της σύλληψής του την ώρα που τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διέψευδαν κάθε πληροφορία περί σύλληψης του Κων. Μπαρμπαρούση. 

Στην υπόθεση οι διαρροές ενέπλεξαν την Αντιτρομοκρατική, την Κρατική Ασφάλεια και τον φρούραρχο της Βουλής. Οι πληροφορίες μιλούσαν ακόμη και για «ενέδρα» που στήθηκε για τη σύλληψη του Μπαρμπαρούση επί της λεωφόρου Αμαλίας προς το Ζάππειο. 

Τελικά όλα αυτά συνέτειναν στη δημιουργία μιας απερίγραπτης σύγχυσης η οποία εξέθετε βασικούς θεσμούς της χώρας. Οι πληροφορίες-διαρροές επέμεναν ακόμη και όταν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με όνομα και επώνυμο διέψευδαν τα περί συλλήψεως. Ακόμη και οι πηγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφεραν πως ποτέ σε διυπουργικό επίπεδο υπήρξε επίσημη ενημέρωση περί συλλήψεως του βουλευτή.

Όλα τα παραπάνω προκαλούν ερωτήματα και ανάλογα με τις εξελίξεις πιθανόν να οδηγήσουν και σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με τους κύκλους ή τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την οργανωμένη διαρροή.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου