Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΑΜΠ-ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ: "ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ"! ΒΙΝΤΕΟ

Κοινό κείμενο υπέγραψαν σήμερα οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ - Ουν κατά την ιστορική τους συνάντηση στη Σιγκαπούρη. Στο κείμενο...

αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» προς την Βόρεια Κορέα, ενώ η τελευταία δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου». 

Στο κείμενο, ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά στην απαίτηση της αμερικανικής πλευράς για «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», φόρμουλα που σημαίνει την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποδοχή επιθεωρήσεων, αλλά επαναλαμβάνεται μία παλαιότερη πιο αόριστου χαρακτήρα δέσμευση, σύμφωνα με την φωτογραφία του κειμένου που έχει στην διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη για την επιτυχή διάσκεψη, δήλωσε ότι είναι περήφανος με ότι συνέβη σήμερα και ξεκαθάρισε ότι η σχέση των ΗΠΑ με την Κορεατική χερσόνησο θα είναι πολύ διαφορετική.

«Είχαμε μία ιστορική συνάντηση. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το παρελθόν πίσω και να υπογράψουμε μία ιστορική συμφωνία», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν και συμπλήρωσε: 

«Ο κόσμος θα δει την αλλαγή σύντομα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τραμπ που βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση».

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου