Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ! ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ OΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ! ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ....

Το μεγάλο κέντρο του πολιτισμού, της τέχνης και του πνεύματος έχει καταστεί ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου. Τα μεγαλύτερα ονόματα του...

καλλιτεχνικού στερεώματος και του πνεύματος έρχονται στο Κηποθέατρο Παπάγου όπου δίνουν ρεσιτάλ παραστάσεων. Συγχαρητήρια στον Δήμο για τις εκπληκτικές επιλογές του. Προσφέρει τεράστιο πλούτο πολιτισμού στους δημότες-κατοίκους και όχι μόνο. Στο Κηποθέατρο Παπάγου καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα για να δουν τα μοναδικά του θεάματα. 
Σήμερα ο Οιδίπους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας 

Μια σύνθεση από τις επτά τραγωδίες που αναφέρονται στον μύθο του οίκου των Λαβδακιδών. Ο Οιδίπους, η πιο εμβληματική μορφή της ηρωικής εποχής, έχει ερμηνευτεί κατά καιρούς ως αντικατοπτρισμός διαφορετικών ιδεολογικών αναζητήσεων. Πολλές φορές ωστόσο, αγνοήθηκε ότι αποτελεί μέρος μόνο του θηβαϊκού κύκλου. Ίσως, δεν θα διατυπωνόταν ποτέ η θεωρία του οιδιπόδειου συμπλέγματος εάν ο Φρόυντ γνώριζε ολοκληρωμένο τον μύθο του Οιδίποδα, κι όχι μόνο την τραγωδία του Σοφοκλή. 

Συντελεστές: 
Αισχύλος - Σοφοκλής - Ευριπίδης 
Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης 
Μουσική: Μίνως Μάτσας 

Παίζουν: 
Μαρία Κίτσου (Ιοκάστη), Δημήτρης Λάλος (Οιδίπους Ι), Γεράσιμος Γεννατάς (Κρέων), Λένα Δροσάκη (Αντιγόνη), Ιωάννης Παπαζήσης (Ετεοκλής), Μάνος Καρατζογιάννης (Πολυνείκης), Κώστας Νικούλης (Θησέας), Νάνσυ Χριστοπούλου (Αίθρα), Δημήτρης Παγώνης (Αίμων), Ελένη Ανδρικοπούλου (Άγγελος), Τάκης Χρυσικάκος (Οιδίπους ΙΙ, Τειρεσίας, Κάδμος)


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου