Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΔΑΦΗ, ΜΑΣ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ..."!

Ικανοποίηση Αλβανών, Τούρκων και Σκοπιανών για την εθνική τραγωδία – Έρευνα της εισαγγελίας Σκοπίων για τα κατάπτυστα δημοσιεύματα.

Θέλουν να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει…Την ίδια ώρα που ο...

Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου εξέφραζαν την συμπαράσταση και τη λύπη τους για την τραγωδία που χτύπησε τη χώρα μας, εφημερίδα που πρόσκειται στο Τούρκο Πρόεδρο έκανε ένα κατάπτυστο απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό, λογοπαίγνιο με τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Και όχι μόνο. Ακολουθεί μπαράζ δημοσιευμάτων και από Αλβανούς, Σκοπιανούς.

Όπως αποκαλύπτει με ανάρτησή του στο twitter o Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, η εφημερίδα Takvim κυκλοφόρησε με τίτλο “YANANiSTAN”.

Η εφημερίδα κάνει λογοπαίγνιο με την λέξη “Yunanistan” όπως είναι στην τουρκική γλώσσα η Ελλάδα, και με την λέξη Yanan που σημαίνει “καύση”.

Δηλαδή κάτι σαν η “Καμμένη Χώρα”.

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος η εφημερίδα ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του Ερντογάν χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και καταλήγει με τη φράση “Ντροπή σας”

Αλβανική ιστοσελίδα, η οποία συχνά-πυκνά δημοσιεύει ιστορίες που αναφέρονται στα μέσα του 20ου αιώνα, σχετικά με τους Αλβανοτσάμηδες,  κατηγορώντας, ως συνήθως, την Ελλάδα φιλοξενεί ένα δηλητηριώδες άρθρο, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, όπου ο συντάκτης του θεωρεί ότι είναι κατάρα για την Αλβανία να γειτνιάζει  με την Ελλάδα…
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο:

«Λυπάμαι για κάθε χαμένη ζωή στην Ελλάδα. Ο θάνατος είναι τρομερός και η θλίψη ίδια παντού.

Η ανθρώπινη αλληλεγγύη πρέπει να παραμείνει πάνω από τις εθνικές, φυλετικές ή ιδεολογικές διαφορές μας.

Αλλά ακόμη και να πούμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, επειδή είναι γείτονές μας, είναι ανόητο.

Για εμάς δεν ήταν καλοί γείτονες. Μας έχουν πάρει εδάφη, μας σκότωσαν, μας έδιωξαν, μας εκδιώξανε από τα σπίτια μας και ακόμη δεν δέχονται τα εγκλήματά τους.

Φυσικά, μπορώ να διακρίνω τον απλό Έλληνα από την σοβινιστική πολιτική της χώρας του και δεν κατηγορώ όλους τους Έλληνες για αυτό.

Για αυτό λέω,  λέω ότι η αλληλεγγύη και η συμπάθεια που απευθύνονται από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν πρέπει να συγχέεται με τις συλλογικές αντιλήψεις των εθνο-πολιτικών μονάδων ως γειτόνων. Το ότι ιστορικά γειτονεύουμε με τους Έλληνες είναι μια κατάρα για εμάς.»

Την ίδια ώρα τα social media των Σκοπίων κατακλύζονται από αναρτήσεις ανθελλήνων οι οποίοι γράφουν «καλά να πάθουν οι Έλληνες», ανταγωνιζόμενοι και αυτοί τους Αλβανούς στο ποιος θα ρίξει περισσότερο δηλητήριο.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων ξεπέρασαν τις αλβανικές …συμπάθειες για τους Έλληνες, ιδιαίτερα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μετά την αναφορά των αλβανικών μέσων ενημέρωσης ότι η Ελλάδα είναι ένας κακός γείτονας και δεν πρέπει να εκφράζεται αλληλεγγύη προς τους Έλληνες, οι Σλάβοι των Σκοπίων, φαίνεται, να έχουν τα πρωτεία, αφού από οι ‘ακατανόμαστες’ αναφορές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά των Ελλήνων, ώθησε την Εισαγγελία των Σκοπίων (πιθανόν μετά από παρέμβαση) να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων ή ομάδων που έριξαν τη χολή τους στο θάνατο δεκάδων Ελλήνων στο Μάτι της Αττικής.

«Η Εισαγγελία των Σκοπίων μετά από τις διαδόσεις ορισμένων άρθρων και σχολίων  στα κοινωνικά δίκτυα κατά των Ελλήνων με ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα που σχετίζονται με την πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα, όπου υπάρχουν δεκάδες ανθρώπινα θύματα, ξεκίνησε διαδικασία έρευνας», όπως επισημαίνεται στο σλαβικό των Σκοπίων ‘Plus Info’.

«Ο Εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν τα ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλια και άρθρα (κατά των Ελλήνων) στα κοινωνικά δίκτυα, εμπίπτουν σε ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Επίσης, θα εντοπισθούν εκείνοι που δημοσιεύουν τέτοια άρθρα  και σχόλια που ωθούν τη διάδοση της ρητορικής μίσους», αναφέρει η κατηγορούσα αρχή.
Προβολή εικόνας στο Twitter
expresses his regrets on raging fires in but the paper "Takvim", owned by his family in , makes fun of terrible incident with words-play from the front page of today's edition.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου