Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ...ΡΩΣΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΦΤΑΙΝΕ! ΣΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΕΙΚΟΝΕΣ...

Οι Αμερικανοί θέλουν πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος να μπει η περιοχή στο ΝΑΤΟ, και ασφαλώς θα το καταφέρουν.

Ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν ότι είναι ήδη εγκατεστημένη στα σύνορα ...

FYROM και Κοσόβου η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση, που ονομάζεται Στρατόπεδο Μπόντστιλ «Camp Bondsteel» και απέχει μόλις 150 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα.

Η βάση αυτή έχει έκταση 4.000 περίπου στρεμμάτων, 300 περίπου κτίρια (μεταξύ των οποίων το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο όλης της Ευρώπης), 25 χλμ. οδικού δικτύου στο εσωτερικό της, 10.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, 140 περίπου αεροσκάφη και ελικόπτερα και τον πιο βαρύ πολεμικό εξοπλισμό που υπάρχει στην Ευρώπη.

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί και ο αμερικανικός τύπος αποκαλούν συνήθως με καμάρι τη βάση αυτή με το υποκοριστικό «Grand Dame» (Μεγάλη κυρία) και είναι χαρούμενοι διότι αυτή και το Σινικό Τείχος είναι τα μόνα ανθρώπινα κατασκευάσματα επάνω στη Γη που διακρίνονται με γuμνό μάτι από τη Σελήνη.

Παράλληλα, στήνεται ήδη νοτιο-ανατολικά της «Grand Dame» (αρκετά πιο κοντά στα ελληνικά σύνορα), δεύτερη μεγάλη βάση, σκοπός της οποίας είναι η επιτήρηση όλων των Βαλκανίων και των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, καθώς και του αγωγού πετρελαίου μήκους 900 χλμ. που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αδριατική μέσω Βουλγαρίας, FYROM και Αλβανίας και θα μεταφέρει 750.000 βαρέλια ημερησίως. Προς τούτο, έχει ήδη συσταθεί το κονσόρτσιουμ διαχείρισης του πετρελαιαγωγού, με την επωνυμία «ΑΜΒΟ» (Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil)!
Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια - Εικόνα 3
Η βάση του Camp Bondsteel είναι τόσο εκτεταμένη που το οδικό δίκτυο της ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, η ίδια χωρίζεται σε 3 τομείς (κεντρικός, μέσος και έξω περιοχή) και περιέχει πάνω από 300 (!) κτίρια, ένα εκ των οποίων είναι και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης.
Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια - Εικόνα 4
Στις δυο δίδυμες αυτές βάσεις σταθμεύουν 60 ελικόπτερα και τουλάχιστον 70 αεροσκάφη. Η ευρυχωρία του στρατοπέδου είναι τόση που υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς εκεί της αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Aviano της Ιταλίας (από την οποία έφευγαν τα αμερικάνικα και βρετανικά αεροπλάνα που βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο και υπερπλουτισμένο ουράνιο την Σερβία το 1999).
Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια - Εικόνα 5
Tέλος, πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι, πέρα από τις θεόρατες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εξίσου γιγαντιαία και πολυάνθρωπη είναι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, όπου λειτουργούν και δύο μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν και εποπτεύουν τη Βαλκανική, αλλά και την ευρύτερη περιοχή από Ισραήλ μέχρι Τσεχία.
https://www.pentapostagma.gr/2018/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου