Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει η ρωσική κυβέρνηση τα...

αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε για ενημέρωση του Έλληνες ανταποκριτές, ενώ η Μόσχα έχει ήδη αναφερθεί σε «συμμετρική απάντηση», κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών, ενώ υπήρξε και αναφορά σε αμερικανικό δάκτυλο.

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, με αφορμή το Σκοπιανό, έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της ρωσικής κυβέρνησης, παρότι η Αθήνα κράτησε χαμηλούς τόνους.

Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο, φαίνεται ότι είναι στον αέρα μετά τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, όπως προκύπτει τουλάχιστον από δηλώσεις ρώσου αξιωματούχου.

«Η Ελλάδα, όπως διαχρονικά έπραττε, εξακολουθεί να επιθυμεί τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία, να προωθεί τη φιλία των δύο λαών, τη συνεργασία των κυβερνήσεών τους και την φορέων της κοινωνίας των πολιτών εκατέρωθεν» ανέφεραν πάντως κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο, αποσαφήνιζαν ότι αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει στη βάση της ισοτιμίας και με προϋπόθεση τον αμοιβαίο σεβασμό στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία των δύο χωρών μας.
https://europost.gr/entos-tis-evdomadas-ta-antipoina-tis-moschas-gia-tin-apelasi-ton-roson-diplomaton-apo-tin-athina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου