Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ Νο1 ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΗ ΡΩΣΙΑ! ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ "ΦΩΛΙΑ" ΡΩΣΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ, ΤΗΝ "ΕΛΑΚΤΩΡ"!

Πολύ άγρια τροπή παίρνει η κόντρα Ελλάδας(ΗΠΑ)-Ρωσίας στην χώρα μας καθώς τα όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι είναι αρκετά να...

καταστήσουν Νο1 εχθρό της χώρας την… Ρωσία. Κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με τη Μόσχα; Eίσαι πλέον εχθρός. Αυτό είναι το «μότο» των ημερών σε μια προσπάθεια να κοπούν όλες οι σχέσεις-διασυνδέσεις-επαφές Ελλάδας-Ρωσίας.

Προσφάτως ανακαλύψαμε πως η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη είναι «φωλιά» …κατασκόπων αλλά μόνο Ρώσων. Οι υπόλοιπες χώρες φυσικά δεν προχωρούν σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες, είναι ….»αγγελούδια».

Πλέον, ανακαλύψαμε Ρώσους κατασκόπους ο πυρήνας των οποίων φτάνει μέχρι τον… μεγαλύτερο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Μέχρι τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ φαίνεται πως επιχείρησε να απλώσει τον ιστό του το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων που ήρθε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο Ρώσους αξιωματούχους αναφέρει δημοσίευμα.

Όπως διέρρευσε από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους η παράνομη δράση των Ρώσων σχετιζόταν με τα συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ και είχε χαρακτήρα υπονόμευσης της κυβερνητικής πολιτικής(σσ η κυβερνητική εκδοχή). Οι Ρώσοι «διπλωμάτες» κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να επηρεάσουν δημάρχους και μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, προκειμένου να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συνεπακόλουθη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας η παράνομη ρωσική δραστηριότητα είχε επίκεντρο την «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση», παράρτημα της οποίας ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Πρόεδρος της Ένωσης σε διεθνές επίπεδο είναι ο Σεργκέι Στεπάσιν, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας.

Στο ελληνικό παράρτημα της Ένωσης που έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, Πρόεδρος είναι ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, ο οποίος είναι παράλληλα διευθυντικό στέλεχος της ΑΚΤΩΡ (θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις κατασκευές) στη Σερβία και τη Ρωσία, καθώς και στενός συνεργάτης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ κ. Δημήτρη Κούτρα, ενώ αντιπρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Ένωσης είναι ο Αλεξέι Ποπώφ, πρώην πρόξενος της Ρωσίας στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των Ρώσων υπηκόων κατά των οποίων στράφηκαν οι κυρώσεις από την ελληνική πλευρά.

Το εν Ελλάδι παράρτημα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης ιδρύθηκε το 2016 στη Μονή Δοβρά στη Βέροια και φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμονα αλλά και τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Στην τελετή εγκαινίων του ελληνικού παραρτήματος της Ένωσης εκτός από τους κ.κ. Στεπάσιν και Παναγιωτίδη, ήταν παρών και ο τότε γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ και αντιπρόεδρος της Ένωσης, ενώ σε σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια του ελληνικού βραχίονα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης, διακρίνεται μαζί με τους κ.κ. Παναγιωτίδη, Στεπάσιν και Ποπώφ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Κούτρας.

Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτίδης είχε κλείσει το μεγάλο deal της ΑΚΤΩΡ ύψους 500 εκατομμυρίων, για την αποκομιδή κι επεξεργασία των απορριμμάτων στην Αγία Πετρούπολη, ενώ φέρεται να είχε μεσολαβήσει για την εξασφάλιση ρωσικής χρηματοδότησης προς τον κ. Δημήτρη Κούτρα προκειμένου ο τελευταίος να εξαγοράσει το μερίδιο των αδερφών Καλλιτσάντση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο της διοικητικής διαμάχης για τον έλεγχο του Ομίλου που μαίνεται τον τελευταίο καιρό μεταξύ των μεγαλομετόχων.

Αν ο κ. Κούτρας εξασφάλιζε τα απαραίτητα ρωσικά κεφάλαια, οι χρηματοδότες του πιστεύεται ότι θα αποκτούσαν ως αντάλλαγμα πρόσβαση στο μεγαλύτερο ελληνικό κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, τον οποίο θα χρησιμοποιούσαν εν συνεχεία ως Δούρειο Ίππο για να εισέλθουν σε διάφορες κρίσιμες υποδομές της Ελλάδας όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εκτοπίζοντας τους Αμερικανούς από ένα στρατηγικό asset.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διοικητικής μάχης που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τους αδερφούς Καλλιτσάντση από τη μία πλευρά και τους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα από την άλλη, οι τελευταίοι είχαν εισέλθει σε συζητήσεις με το αμερικανικό fund Fortress προκειμένου να τους δανείσει τα χρήματα για να εξαγοράσουν πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η συμφωνία όμως φέρεται να κατέρρευσε την τελευταία στιγμή, μετά τις αποκαλύψεις για τους ρωσικούς δεσμούς του κ. Κούτρα, κάτι που φυσικά δεν μπορούσε να παραβλέψει το αμερικανικό fund.

Η «Ακτωρ», πάντως, σύμφωνα με πηγές των Σκοπίων, φέρεται να εμπλέκεται σε διάφορες τρέχουσες σοβαρές υποθέσεις και καταγγελίες στην ΠΓΔΜ, στις οποίες πρωτοστάτησε από την αντιπολίτευση ακόμη ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει δημοσίευμα.

Ο τελευταίος, επικαλούμενος έκθεση του ΟΟΣΑ -ότι ελληνική κατασκευαστική εταιρεία δωροδόκησε αξιωματούχους στην ΠΓΔΜ για να κερδίσει συμβόλαιο κατασκευής αυτοκινητόδρομου ύψους 270.000.000 ευρώ, με προσφορά υψηλότερη κατά 40.000.000 ευρώ- ονομάτισε την «Ακτωρ» και κατήγγειλε ξέπλυμα 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης από την ανεξάρτητη Εισαγγελία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς στα Σκόπια.

Και τα χειρότερα στις ελληνορωσικές σχέσεις έρχονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου